Politiek Politiekorpsen dumpen daklozen in Zwolle

vrijdag 12 december 2008
Zwolle – De fractievoorzitter van Swollwacht, Freddy Eikelboom is boos. Hij constateert dat diverse politiekorpsen van buiten de regio IJsselland daklozen dumpen bij daklozenopvang De Herberg in Zwolle, en vindt dat onbegrijpelijk.

“Het is toch niet te geloven en daarmee onvoorstelbaar, dat regiokorpsen buiten IJsselland hun eigen problematiek over de schutting aan het gooien zijn en daarmee terechtkomend in de tuin van onze opvang in de stad. Dit door mensen met problemen en / of zonder huisvesting af te zetten op de hoek van de Zwolse opvang de Herberg”, zegt Eikelboom. Eikelboom: De afgelopen periode is door oplettendheid van de Politie IJsselland geconstateerd, dat collegae uit regio Drenthe meerdere malen mensen hebben afgezet in de nabijheid van de Herberg. Er is nota bene zelfs een politiewagen uit de regio Amsterdam – Amstelland gespot! Hij stelt hierover een aantal vragen aan de burgemeester en Korpsbeheer van de regiopolitie IJsselland, H.J. Meijer.

Eikelboom heeft al eerder zijn zorgen geuit over een aanzuigende werking, als ook over de huidige krappe opvangmogelijkheden in de stad voor de eigen groeiende probleemgevallen.

Wanneer overige regio’s deze aanzuigende werking stimuleren door hun problemen over de eigen grenzen te dumpen is naar het oordeel van Eikelboom het einde helemaal zoek!

Het zojuist genoemde heeft negatieve gevolgen voor de huidige opvangcapaciteit, afspraken met omwonenden aangaande opgezette beheersplannen, overlast en uiteraard de beschikbare financiële middelen.

“Nu Zwolle eindelijk de opvang redelijk op de rit heeft, ben ik van mening dat het zojuist genoemde “dumpen” voor mij onaanvaardbaar is. Ik wil dan ook, dat U met spoed maatregelen neemt om dit onacceptabele gedrag van overige politiekorpsen te doen stoppen!”

Naar aanleiding van bovenstaande heeft Eikelboom voor de burgemeester de volgende vragen:

Bent u al door u eigen organisatie geïnformeerd over bovenstaand gedrag en handelswijze van collegae politiekorpsen? Zo ja, wat heeft u hiertegen ondernomen? Zo nee, wat is de reden dat deze informatie wel bij mij terecht komt en niet bij U als Korpsbeheerder?
Kunt u aangeven hoeveel mensen vanuit andere gemeenten zijn afgeleverd in Zwolle?
Wat zijn hiervan de negatieve consequenties voor de opvangcapaciteit, overlast, afspraken met wijken en omwonenden, verstrekking van uitkeringen en uiteraard de beschikbare financiële middelen?
Kunt u mij met spoed vertellen, wat u gaat ondernemen qua maatregelen om deze onwenselijke vorm van toestroom te voorkomen?
Ik hoop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd en verwacht dat u bovengenoemde vragen zo spoedig mogelijk beantwoordt.

Met vriendelijke groet,

Freddy Eikelboom

Fractievoorzitter Swollwacht

Markeer als favoriet Bookmark E-mail dit artikel
Reacties (67)
RSS-feed Reacties
Bericht door zwolleeder, op 12 december 2008 om 13:07
Is toch al jaren bekend dat die figuren duidelijk niet uit Zwolle afkomstig zijn.
Maar ja, de gemeente doet er alles aan om mensen uit het westen hierheen te lokken dus dan krijg je de zwervers/junks/alco’s/geestelijk gestoorden er dus ook bij.

Bericht door Larry, op 12 december 2008 om 13:32
En er komen er nog veel meer bij:

Meer huisuitzettingen door huurschuld

Bericht door Pp, op 12 december 2008 om 14:17
Hang en sluitwerk van abus staat te boek als het best inbraakwerende.

Bericht door Magic, op 12 december 2008 om 14:23
Al wat over mijn schutting gemikt wordt, gooi ik gewoon terug. Wat is toch het probleem?

Bericht door Danny, op 12 december 2008 om 14:32
Verschil is dat het hier om mensen gaat.

Bericht door geestelijk gestoorde, op 12 december 2008 om 14:43
Jà precies zwolleeder -van die mensen met een beperkt verstandelijkvermogen -zoals jij hé?

Bericht door Zwolse, op 12 december 2008 om 14:49
laat ze toch lekker blijven waar ze vandaan komen!! die junkies hebben het er zelf naar gemaakt!! tijd terug in de wrzv-hallen tijdens zaalcompetitie liep er nog een halve gare uit amsterdam constant tegen zichzelf te praten, liep ie te schreeuwen, tegen de muur op te springen en weet ik ut nie wat ie voor geks deed! hij was het spoor duidelijk kwijt! jopie kwam hem later nog persoonlijk eruit trappen!! dat was wel mooi om te zien

Bericht door Suzanne, op 12 december 2008 om 15:13
Dat is toch al jaren bekend!
De bestuurders en politie lopen weer eens achter de feiten aan.
Er worden ook mensen op de trein naar Zwolle gezet.
Nee hier in Rotterdam, Utrecht e.d. mag je de opvang niet meer in, maar in Zwolle, bij Joop van Ommen…………..

Die man doet heel goed werk, maar omdat hij blijkbaar zo’n beetje uniek in Nederland is, worden wij overspoelt door probleemgevallen

Bericht door Danny, op 12 december 2008 om 15:27
die junkies hebben het er zelf naar gemaakt!!

persoonlijk eruit trappen!! dat was wel mooi om te zien

Typisch een opmerking van iemand die naar zaalcompetitie gaat, als we toch bezig zijn om iedereen over één kam te scheren. Of klopt dat nu net weer niet? Nee, natuurlijk niet, net als de opmerking dat iedere verslaafde het er zelf naar gemaakt hebt.

Bericht door Zwolse, op 12 december 2008 om 15:35
nou vertel jij dan maar waarom een junk een junk is? en hoe dat komt?? die spuit gaat er namelijk niet vanzelf in!! dat pijpje wordt niet vanzelf aangestoken hoor!!

en dan deze slimme quote van je

“Typisch een opmerking van iemand die naar zaalcompetitie gaat”

hoezo typisch? wat is hier namelijk zo typisch aan?? leg dat ff uit dan?

ik moet ze hier gewoon niet hebben want dit zijn die luitjes die ’s nachts bij jouw in de tuin lopen kijken of er iets te halen valt en of ze het kunnen verkopen en wat ze zullen ze toch met dat geld doen?! 1 ding is zeker eten kopen ze er niet van!!

Bericht door Zwolse, op 12 december 2008 om 15:41
slimme quote = slimme opmerking

Bericht door pieter, op 12 december 2008 om 15:58
Zo,n opvang moeten ze heel ver weg in de polder zetten .De herberg had hier niet eens gebouwd moeten worden en zeker niet in holtenbroek wat nu weer eens netjes is opgebouwd .Let maar eens op als de herberg straks open gaat dan lopen die lui daar raak in het winkelcentrum te zuipen en te spuiten .

Bericht door jasper, op 12 december 2008 om 15:59
@ Zwolse: Verslaving is nooit een keuze en iedereen heeft een andere gevoeligheid voor verslaving, de ene meer dan de ander.

Het zou prettig zijn als je ophoudt met generaliseren.

Bericht door Wilma, op 12 december 2008 om 16:14
@ Pieter De Herberg zit straks dichter bij de binnenstad dan bij het winkelcentrum van Holtenbroek. Snap je probleem niet. Als er helemaal geen opvang is dan gaan ze door de wijken zwerven met alle gevolgen van dien. Niet iedere dakloze is trouwens een junk of alcoholist.

Bericht door Larry, op 12 december 2008 om 16:26
Zwolse goudvis?

Bericht door pieter, op 12 december 2008 om 16:35
Wilma jij hebt ze waarschijnlijk nog niet bij je huis in de buurt gehad deze mensen.Ik heb ze bij mij uit de hal gezet want ze deden niks anfers dan blikjes bier zuipen en smeten die hier van zich af en urineerden ook in de hal het stonk er verschrikkelijk en kennis van mij in de buurt van de turfmarkt had al precies hetzelfde .Als van ommen nu ook nog even snachts met een busje rond gaat om ze naar de herberg te brengen dan heeft een ander er geen last van .

Bericht door ikke dus.., op 12 december 2008 om 17:24
Wat een inlevingsvermogen weer zeg, Pieter en Zwolse. En het meest trieste is dat jullie nog denken gelijk te hebben ook. Sneu hoor! Hopelijk gaan jullie niet op zondag braaf naar de kerk want dan zouden jullie pas echte huichelaars zijn.

Bericht door opletter, op 12 december 2008 om 17:30
Wat een hoop ongenuanceerde reacties weer
Zwolleeder
Zwolse en
Pieter hebben de wijsheid in pacht.
Lezen doet men ook slecht de hulpbehoevende worden in Zwolle gedumpt, als nou iedere gemeente zijn eigen problemen oplost…

Hoe denken jullie dat ouderen in de verzorgings en verpleeghuizen het hebben? Nog een poosje dan kunnen de ouderen van de toekomst ook naar Joop.

Bericht door karel, op 12 december 2008 om 18:10
Mensen ik wordt hier heel triest van….

Ik heb vele gesprekken gehad met dak- en thuislozen. Oke sommige hadden het zelf in de hand maar het merendeel is gewoon slachtoffer geworden van de maatschappij zoals jullie (voor het gemak de goeie daar gelaten). Waren deze mensen op het juiste moment door familie, vrienden en bekenden geholpen was het misschien goed gegaan en zelfs dan komt het voor dat je van de ene op de andere dag zo diep kunt zinken dat je dak- of thuisloos wordt. Ga eens praten met de mensen in de Herberg of lees de artikeltjes nog eens na die een tijd geleden in (ik meen) de Swollenaer gestaan hebben en kom dan nog eens met commentaar.

En dan even terug naar het artikel. Als men in de rest van het land echt zo bekrompen is dat men deze MENSEN wil dumpen in Zwolle. Kom maar dan. Hopelijk krijgen ze hier het warme bad.

En denk niet dat ik dit nu van veraf zeg. Nee ik woon in Zwolle en heb van nabij de problematiek meegemaakt en maak het nog steeds mee…( en nee niet als dakloze….)

Bericht door Plantje, op 12 december 2008 om 18:17
Ik heb het tegenover collegae ook wel eens geopperd… Naar mijn idee is er wel een oplossing (voor junks althans).

Wat is het grootste probleem vaak dat mensen hebben met verslaafden? Dat het te dicht in de buurt komt!
Opvang vindt men prima, maar niet bij mij in de wijk!
Hulp vindt men prima, maar liever in een andere stad… enz enz.

Ik kan me ook niet indenken, dat het voor verslaafden prettig is iedere dag weer op strooptocht te moeten! (Strooptocht in de breedste zin des woords, van straatkrant verkopen tot diefstal en dealen zeg maar.) Het is overleven voor ze.

En dat is gewoon wrang… De één gaat (zoals ik) naar zijn werk en stoort zich wel eens aan ongure types…of voelt zich onveilig. En een verslaafde die uitermate zijn best doet om te overleven stoort zich aan de gewone man die hem geen blik waardig gunt! (Laat staan een aalmoes!)

De oplossing! In Groningen hebben ze hier en daar van die spookdorpen waar niemand meer woont. Wat men naar mijn idee moet doen is softdrugs legaliseren en hard drugs volledig verbieden. Op dat moment is er duidelijkheid en is er te sturen.
Een verslaafde kan dan de keuze krijgen: of je kickt af en gaat in de “gewone” samenleving meedraaien. OF je gaat naar het dorp in Groningen. Dat dorp is een plek waar zo iemand dus in principe vrijwillig naartoe gaat. Daar woon je enkel als je verslaafd bent. Drugs zijn er gratis te verkrijgen. Zodoende kunnen we de medische zorg daar ook concentreren om te voorkomen dat mensen een overdosis krijgen.
Wil je weg uit dat dorp? Prima! Maar dan MOET je afkicken! Als je dat hebt gedaan en je zit weer in de gewone samenleving is de verleiding ook veel minder groot.

Ik zou het in een gesprekje moeten toelichten om het helemaal duidelijk te krijgen, maar volgens mij zit hier echt wel een oplossing in!
Haken en ogen die ik zelf nog zie: wat doe je met de incidentele gebruiker? Hoe definieer je of iemand verslaafd is?

En belangrijkste: het mag NOOIT een kamp worden! (Dat hebben we al eens ooit gehad!) Als mensen daar wonen en ook iets van hun leven willen maken…een leuk tuintje onderhouden en een huisje inrichten, maar niet van de drugs af kunnen blijven kan dat ook. Maar zolang men drugs nodig heeft blijft men er.
En uiteraard moet dat wel een keuze zijn. Je mag er niet een dagje naartoe om daar je drugs te gebruiken. Het dient dan eigenlijk ook alleen voor de gevallen die nu bijvoorbeeld in de Herberg worden opgevangen.

Gevolg is, dat dat soort mensen niet meer over straat zwalken en mensen een onprettig gevoel geven. En bovendien is het voor henzelf ook prettiger niet iedere dag weer te moeten overleven.

Bericht door Plantje, op 12 december 2008 om 18:21
Karel…jij bent precies de persoon die ik moest hebben voor een vraag die ik in een ander topic over dak- en thuislozen stelde…

Naar mijn mening hoeft een mens in Nederland niet dakloos te zijn als je dat niet wil. Ik zeg dus niet, dat het mensen hun eigen schuld is. Ik zeg ook niet dat het een keuze was dakloos te worden. Maar als ze het willen kunnen ze er voor kiezen weer een dak boven het hoofd te krijgen en weer structuur in hun leven te krijgen. En als ze er om vragen kunnen ze daar hulp bij krijgen.

Klopt dat? Of zie ik dit helemaal fout?

Bericht door Henk, op 12 december 2008 om 18:29
De juiste stelling is: een dakloze kiest er niet voor om zwerver te worden!! Een enkeling wel. Die komt dan in ‘Showroom’.

Plantje:
Het merendeel van de verslaafde daklozen kan o.a. voorkomen worden door de problematiek eerder te ‘behandelen’. Er komt binnenkort een wetsvoorstel die ervoor zorgt dat verslaafde daklozen eerder opgenomen kunnen worden in de psychiatrische ziekenhuizen. Want het merendeel is psychisch ziek (al dan niet door drugsgebruik). Door deze maatregel zullen er aanmerkelijk minder daklozen op straat te vinden zijn. Die moet nu iets onwettigs doen om ze verplicht op te laten nemen.

Bericht door Larry, op 12 december 2008 om 18:35
Ik erger mij eraan dat in deze maatschappij, die één van de best georganiseerde en de rijkste is, er nog steeds mensen buiten de boot vallen en erger nog, vermorzeld worden door bureaucratisch gedrag van overheden en organisaties, waardoor zij alles verliezen.

Als nu zelfs al overheidsinstanties met deze mensen gaan lopen leuren en hen dumpen buiten de eigen verantwoordelijkheidsgebieden, dan toont dat de steeds verder voortschrijdende onverschilligheid in deze op het Joods-Christelijk gedachtengoed gestoelde samenleving.

Bericht door Henk, op 12 december 2008 om 18:37
O ja, de fractievoorzitter is de schoonzoon van Joop v. Ommen!! Dat kan mogelijk een gekleurd beeld opleveren.
Gezien de vraagstelling zal het zo moeten zijn dat iedere provincie gegarandeerd zijn eigen daklozenopvang heeft. Laten we daar eerst mee beginnen. Dus Meijer, een cirkulaire naar alle politieregio’s en provinciale staten. En rap een beetje.

Bericht door karel, op 12 december 2008 om 19:25
@plantje
Op een gegeven moment kunnen ze niet meer kiezen. Dat lukt niet meer in hun hoofd… dan moeten ze geholpen worden. Maar uiteindelijk kan de dakloosheid gedeeltelijk verholpen worden door mensen zoals Joop die instellingen, corporatie’s en gemeente’s tot denken en daden zet.

Maar een kleine groep valt niet meer in de “normale ” maatschappij terug te zetten. Die kun je alleen nog begeleiden en trachten te beschermen tegen individuen zoals die ook hier op de website voorkomen……

Bericht door Zwolse, op 12 december 2008 om 19:33
oke het kon wat genuanceerder maar in de meeste gevallen is het wel zo.. en vind het gewoon raar dat de politie ze zo makkelijk daar neer pleuren en dan zo van joop jij weet er raad mee..?!

Bericht door Henk, op 12 december 2008 om 19:41
Zwolse, ik denk dat iedereen het er wel over eens is dat het dumpen van daklozen die buiten de regio wonen niet te tolereren is. Zie ook mijn eerder betoog.

Het ‘hoe de daklozenproblematiek op te lossen’ vraagstuk boeit me zeer. Al jarenlang wordt daar over gediscussieerd, maar meer ook niet. De basis moet aangepakt worden; de oorzaak èn het eerder ingrijpen bij psychotische daklozen. De laatste groep is in wezen zwaar ziek, maar wordt tot nu toe, omdat er geen afdoende dwangmiddelen zijn, op straat gehouden.

Bericht door Larry, op 12 december 2008 om 19:49
Wat men naar mijn idee moet doen is softdrugs legaliseren en hard drugs volledig verbieden.

Dan moet je alle drugs legaliseren. Maar zolang er nog flink aan verdiend wordt door mensen die zich als ‘gegoede’ en invloedrijke burgers presenteren, zal het zover niet komen.

Bericht door Duco Van Binsbergen, op 13 december 2008 om 09:27
Waar denk je dat onze Joop die dikke auto”s van rijdt.
Hij schuilt zich achter de junks en zwervers.
Alleen de zaal competie brendgt zat binnen.
Daar betaal je per ploeg meer dan 700 euro per seizoen.
Destijds deden er bijn 80 ploegen mee,reken maar uit.
Nee Joop is niet zo zielig

Bericht door joop, op 13 december 2008 om 11:49
ik heb al diverse malen op dit weblog aangegeven dat het sponsoren en subsidieren van daklozenopvang hier in zwolle leidt tot aanzuigende werking uit niet alleen de regio maar uit het hele land. elke keer weer kreeg ik bakken kritiek. nu doet iedereen net of het een verassing is terwijl daar echt geen glazen bol voor nodig is. het viel mij ook eens op dat het opperhoofd van de herberg wel links praat maar er geen linkse levensstijl op nahoudt.

Bericht door Larry, op 13 december 2008 om 12:31
Joop, kun je een keer uitleggen wat volgens jou het verschil is tussen links en rechts in het politieke denken en handelen?

Bericht door be, op 13 december 2008 om 12:43
@larry, ik moet joep nu eenmaal wel gelijk geven links lullen en rechts zijn in de vrije tijd

Bericht door pieter, op 13 december 2008 om 13:01
Duco van Binsbergen jij hebt het helemaal goed zoals je hier schrijft over Joop

Bericht door echte Zwollenaar, op 13 december 2008 om 14:32
Ja , goede bedoelingen heeft hij wel onze Joop van Ommen. Dus inderdaad, links lullen en rechts zakken vullen!

Bericht door opletter, op 13 december 2008 om 15:18
Wat heeft die auto van Joop van doen met zijn werk duco?
En zegt Joop dat hij zielig is Duco?
Wat een grote duim heb jij Duco!
En nog wat, mensen die zich inzetten, mogen die ook wat hebben Duco?
Werk jij voor niets Duco?
Wat moet jij een geweldig iemand zijn Duco!

Bericht door be, op 13 december 2008 om 16:18
@duco, je moet de vereniging en de hallen wel uit elkaar houden, ik weet wel dat het door elkaar loopt maar hou de voetbal erbuiten dat is afzonderlijk, maar ik snap wel wat je bedoelt

Bericht door ghehe, op 13 december 2008 om 16:29
En waarom zou iemand die een opvang beheert, geen dure auto mogen rijden en een manager of wat dan ook wel? HBO’ers in de sociale sector verdienen in vergelijking met andere sectoren belachelijk weinig. Dat mag best wat meer in balans zijn, lijkt me. Ik vind iemand die in de sociale sektor werkt meer doen voor de gemeenschap dan de gemiddelde manager…..

Bericht door be, op 13 december 2008 om 17:18
@ghehe, kijk eerst voor dat je zo reageert, ken de situatie, joop is boegbeeld, beheer is wel degelijk de woningbouw RIBW, dus goed kijken voordat je reageert

Bericht door ghehe, op 13 december 2008 om 17:49
Ok, dat heb ik dan niet goed gezien, toch verandert dat voor mij nog niet zoveel m.b.t. de morele vraag of waarom die man niet in een dure auto mag rijden. Let wel, ik zie vaak genoeg bouwvakkers of fabrieksarbeiders in erg dure auto’s rijden, tuurlijk; als ze het kunnen betalen hebben ze daar recht op, maar waarom mag Joop dat dan niet?….

Bericht door ghehe, op 13 december 2008 om 17:50
(overigens was mijn reactie geen kritiek naar allerhande managers toe, het was slechts om de vergelijking te maken)

Bericht door Brug, op 13 december 2008 om 18:26
ghehe,

Bouwvakkers en fabrieksarbeiders worden over het algemeen niet gesubsidieerd!

Bericht door ghehe, op 13 december 2008 om 18:48
Nou en? Zij doen ook geen werk voor de samenleving. Daarnaast zijn bouwvakkers en fabrieksarbeiders vaak niet hoogopgeleid en mensen in de sociale sector vaak wel. Ambtenaren verdienen overigens vaak ook veel meer, maar worden wel degelijk van gemeenschapsgeld betaald. Het blijft een vreemde verdeling. Als je in de gesubsidieerde sectoren werkt, moet je dan maar minder verdienen? Ach verschil mag er wezen, maar zo groot als het nu is, is niet gezond vind ik.

Bericht door karel, op 13 december 2008 om 18:59
Niet lullen naar wat je ziet. Oke Joop heeft zich van taxichauffeur opgewerkt naar iemand die veel geld verdient. Maar, naar mijn weten, niet over de rug van de dak-en thuislozen.
Hij steekt er ook veel geld in de opvang en zorg voor deze mensen. Dit “soort” mensen (ik bedoel Joop) heeft zijn eigenaardigheden…. Heb ik geen problemen mee wanneer dat uiteindelijk weer te goede komt aan de medemens… Is die medemens een dak- of thuisloze PRIMA!

Bericht door be, op 13 december 2008 om 21:14
@karel, ik hoop dat je alle in en outs van joop weet, zoniet dan moet je niet krom lullen, ik weet het wel. Kijk dus goed uit met wat je zegt. IK WEET GENOEG subsidie etc de opvang valt grotendeels zoniet geheel onder de verantwoording van RIBW en woningbouw en joop heeft zijn hart ook op de juiste plek, maar kijk er eens door heen ik meen het IK WEET GENOEG

Bericht door karel, op 14 december 2008 om 00:45
@ be
Ik weet ook een boel….en blijf bij mijn mening van13-12-2008 18:59

Bericht door Pp, op 14 december 2008 om 04:19
Vertel maar eens wat in’s en out’s over die joop be, ik ben benieuwd. Die ouwe Tadema was overigens ook altijd goed met subsidies!!

Bericht door opletter, op 14 december 2008 om 07:40
Be,

je moet geen lelijke dingen insinueren, kom op met de feiten of hou je mond. Wat Joop doet doet niemand hem na als het over de dak en thuislozen. Joop verdient ieders applaus en krijgt die ook behalve van jou Be, rancune?

Bericht door opletter, op 14 december 2008 om 07:42
herstel

Wat Joop doet doet niemand hem na als het over de dak en thuislozen gaat. Over andere zaken heb ik geen kennis en ook nooit over gelezen in de politie berichten.

Bericht door ghehe, op 14 december 2008 om 10:53
Ik vind het overigens ook niet erg sterk om een persoon negatief op een forum te bespreken. Het lijkt een beetje alsof we hier ordinair aan het roddelen zijn….

Bericht door joop, op 14 december 2008 om 21:59
de heer J. v. O. krijgt nu krijgt al jarenlang vele tonnen op zich af, als beheerder van de WRZV en als HERBERGIER. elke politieke figuur in zwolle loopt een beetje mee te smeigelen met hem omdat ie anders een hoop lawaai maakt in de media en dat levert geen stemmen op. het zou de politici in zwolle eens sieren als ze keihard met deze persoon en zijn ondoorzichtige bv/stichting of wat het ook is zouden afwerken. dat zou meer stemmen opleveren dan ooit vermoed.

Bericht door john, op 14 december 2008 om 22:11
Denk dat er meer mensen staan te juichen als ze jou eens af zouden werken, Joop.
Denk dat er niemand is die de taak van Joop over wilt nemen.

Bericht door R.Donker, op 13 januari 2009 om 15:19
Ik kwam eind april 2002 niet in Zwolle terecht via de aanzuigende werking maar via toenmalig VVD tweede kamerlid Mevr. Elisabeth Meijer die ik in Almere om hulp vroeg voor onderdak nadat ik een week eerder een sociaal pension Arcuris ben uitgezet op de valse beschuldiging van non-verbale bedreiging van een groep bewoners waar ik al 8 maanden mee optrok.
Mevr. Elasibeth Meijer was wel bevlogen met dak en thuislozen maar liet zich onbewust vor het karretje spannen van Joop van Ommen en Margriet Meindertsma ex PvdA wethouder van Zwolle en nu senator in de eerste Kamer,ex toezichthouder RIBW Zwolle en commisaris bij woningcorporatie SWZ.
DE redenen was dat ik dit sociaal pension was uitgezet omdat ik al een tijd de politiek in Den Haag op de hoogte bracht van de opvang voor dak en thuislozen zonder zorg en hulpverlening en de fraudes met subsidies en AWBZ gelden en dat beviel een wethouder en zogenaamde hulpverleners niet en die hun werkgelegenheid en inkomsten in gevaar zagen komen.
Een maal in Zwolle aangekomen maakte ik kennis met een directeurtje van de WRZV sporthallen en beheerder van een illegale opvang Hr. Joop van Ommen.
Dit persoon vertelde mij hoe hij zo sociaal bevlogen was met dak en thuislozen en kansarmen en hen huisveste en te eten gaf en hen praktische hulpverlening bood en alles uit eigen zak betaalde.
Ik maakte tijdens mijn verblijf i nde WRZV sporthallen mee hoe politieke slijmerds de deur plat liepen van de WRZV hallen om hun opwachting te maken bij de zogenaamde “burgemeester”Joop van Ommen evenzo politieagentjes en journalisten van de Stentor die allemaal een graantje mee wilde pukken van de “beroemde”taxichaffeur van Zwolle die de American dream had waargemaakt en schatrijk was geworden maar niet van het werken,dat laat hij aan anderen over onbetaald (daklozen)maar eerder door de subsidies die de gemeente Zwolle beschikbaar steldt voor de opvang van dak en thuislozen zonder te controleren waar dit gemeenschapsgeld aan besteed werd en waar een gedoogbeleid werd gehandhaafd rondom de WRZV sporthallen waar evenementen plaats vonden en muziekfestivals en concertten zonder de benodigde vergunningen als je zoals Joop van Ommen maar “relaties “heeft binnen de gemeentepolitiek zoals een ex PvdA wethouder en een schoonzoon lid van de gemeenteraadfractie Swollwacht die het beleid,uitvoering en belangrijke besluitvorming overbrieft naar schoonvaderlief.
Ik verbleeg ee njaar in de WRZVsporthallen en overnachte in de kleedkamers omdat ik de zuipende en snuivende daklozen in de bouwvallige keetjes niet kon aanzien.
By the Way, alles was mogelijk achter de WRZ sporthallen zoals daklozen die onbetaald de evenemten binnen te hallen stonden op te bouwen en bardiensten draaide en te werk werden gesteld in de snackkramen bij de Whytermeplas en Oosterenkstadion ook onbetaald en waar corrupte raadsleden dit “”sociale activiering”” noemde maar gewone ordinaire slavernij is.
Zie:http://www.groephop.nl/zwolle.htm
Na een jaar de mooie beloftes aan te moeten horen van dat hij voor een huisje zou zorgen en hulp bieden door Joop van Ommen en zijn gebral in de lokale en landelijke media over hoe geweldig hij niet was en de politiek bestreed kwam ik erachter dat hij gewoon een duurbetaalde loopjongen was van de PvdA en aanhang die de daklozen moesten gijzelen achter de WRZV sporthallen zodat zij geen aanspraak konden maken op hun sociale rechten zoals onderdak,inkomen en een eigen sociaal leven wat een aanslag zou betekenen op het gemeentelijk budget van Zwolle.
Ik vroeg toen zelf een woning aan met 20 jaar woonduur uit Almere in mei 2003 mmaar werd gedwongen woonbegeleidng te aanvaarden van RIBW Zwolle en schuldhulpverlening aan te vragen anders kon ik geen woning krijgen en anders dan William Dogger van Swollwacht beweerde in de Zwolse Courant in 2003 heb ik totaal geen hulp ontvangen van Joop van Ommen en met mij honderden dak en thuislozen.
Zij zijn gewoon een economische opbrengst voor hem geweest en verder in de stront geholpen met medewerking van het gemeentebestuur van Zwolle die de Welzijnswet van 1994 ontduikt wat betreft het opzetten van beleid en 24 uursopvang voor dak en thuislozen met zorg en hulpverlening zoals dit in de wet is vastgelegd maar door de 43 centrumgementes die geoormerkte specifieke uitkeringen ontvangen niet uitvoeren en dak en thuislozen van het kastje naar de muur sturen met hun hulpvraag.
In 8 jaar schrijven naar de politiek in Den Haag zowel ministeries als tweede kamerfracties en de Inspectie voor de Gezondheidszorg en de Nza en algemene rekenkamer leerde mij dat Nederland Fraudeland nr.1 is waar elke beunhaas met graaienende vingertjes een opvang kan opzetten met paar man en een bestuursstructuur en met wat ongemotiveerd personeel indicaties mogen vaststellen bij zogenaamde zorgwekkende zorgmijders en overlastgevers zoals daklozen worden genoemd en dan bij het CIZ en zorgkantoor AWBZ gelden kunnen claimen voor niet geleverde zorg of hulpverlening,want niemand controleert de zorgaanbieders en het CIZ of zorgkantoor gaat geen navraag doen bij de client of zijn hulpvraag overeenkomt met het zorgaanbod.
Gevolg is dat de belastingbetalers steeds meer kan opdraaien voor de hogere zorgpremies en AWBZ premies omdat er geen fraudebestrijding is ondanks wat de Rijksoverheid staat te beweren.
De inspectie voor de Gezondheidszorg controleert al jaren periodiek geen zorg en welzijnsinstellingen meer omdat zij te weinig inspecteurs hebben,kijk maar naar de thuiszorg en recentelijk Stichting Philadelphia.
En Zo kon het Leger des Heils ook hun malafide werkwijzes uitbouwen en dak en thuislozen financieel uitplukken middels hoge eigen maandelijkse bijdrages voor verblijf/gijzeling binnen de opvanginstellingen en waar ook niet gecontroleert word door de Inspectie vor de Gezondheidszorg of de Nederlands Zorgautoriteit en waar controles vanuit de gemeentes helemaal geen sprake is op beleid en uitvoering en correcte besteding van subsidies en dat is al 20 jaar aan de gang.
De dak en thuislozenproblematiek word kunstmatig in stand gehouden over de ruggen van de dakozen zelf en de belasting betaler,en hulpverleners zijn te beroerd om hun werk goed te doen binnen de opvang met hun SPH opleidinkjes en hun eigenbelangen.
Min verhaal in het kort staat op de weblog van SP Krista van Velzen onder Iedereen Onder Dak.
Ik ben opnieuw tijdelijk dakloos door een bepaalde groep personen en hun streken omdat ik teveel openbaar wil maken aan fraudes en verduisteringen van gemeenschapsgelden maar ik vecht terug!
R. Donker te Zwolle

Bericht door PEC, op 13 januari 2009 om 15:44
[cynisme]Ik ben dakloos en dat komt door iedereen behalve door mijzelf. [/cynisme]

Bericht door Harry Plantinga, op 15 januari 2009 om 23:50
Beantwoording vragen Swollwacht:

Wij stellen u voor kennis te nemen van de artikel 45 vragen, gesteld door Freddy Eikelboom van de fractie van Swollwacht over de Zwolse opvang.

Toelichting
De fractie van Swollwacht heeft vragen gesteld op grond van artikel 45 van het reglement van orde van de raad over de Zwolse opvang

Het betreft de volgende vragen:
1.Bent u al door u eigen organisatie geïnformeerd over bovenstaand gedrag en handelswijze van collegae politiekorpsen? Zo ja, wat heeft u hiertegen ondernomen? Zo nee, wat is de reden dat deze informatie wel bij mij terecht komt en niet bij U als Korpsbeheerder?
2.Kunt u aangeven hoeveel mensen vanuit andere gemeenten zijn afgeleverd in Zwolle?
3.Wat zijn hiervan de negatieve consequenties voor de opvangcapaciteit, overlast, afspraken met wijken en omwonenden, verstrekking van uitkeringen en uiteraard de beschikbare financiële middelen?
4.Kunt u mij met spoed vertellen, wat u gaat ondernemen qua maatregelen om deze onwenselijke vorm van toestroom te voorkomen?

Het college beantwoordt deze vragen als volgt:

Vraag 1: Ja, op 8 december jl. is het college via het politieoverleg voor het eerst over deze ontwikkeling in kennis gesteld. Betrokken portefeuillehouders en de politie hebben hier vervolgens overleg over gehad.

Vraag 2: Er bestaat op dit moment geen exact inzicht om hoeveel mensen het gaat. De gemeente Zwolle is voor de opvang van deze personen centrumgemeente. Uit de globale informatie die beschikbaar is blijkt dat 65% uit de regio komt en 35% van buiten de regio. Aan de Herberg is reeds aangegeven meer te gaan sturen op de 35%, zodat dit percentage lager komt te liggen. Wij zullen dit nadrukkelijk volgen.

Vraag 3: Het verwijzen c.q. brengen van personen naar de Herberg dient in onze ogen transparant plaats te vinden. De wijze waarop het in het onderhavige geval heeft plaatsgevonden vinden wij een ongewenste situatie. Voorts is de regel dat in voorkomende gevallen de betrokkene voor 1 á 2 dagen wordt opgevangen voor uitsluitend een slaapplaats en eten. Vervolgens wordt de persoon door verwezen naar de gemeente van herkomst. De registratie van de Herberg geeft geen aanleiding te veronderstellen dat van deze handelwijze een aanzuigende werking uitgaat. Verder zijn ons op dit moment geen negatieve consequenties bekend.

Vraag 4: Vanuit het gegeven dat deze opvang gedecentraliseerd is naar de grote steden ligt er een nadrukkelijke taak voor de gemeente Zwolle hier op een adequate wijze in te voorzien. Door ons wordt echter de vinger aan de pols gehouden om een juiste balans te behouden. Daarom is met de Herberg afgesproken extra aandacht te hebben voor deze problematiek van dak- en thuislozen uit andere regio´s. Indien er aanwijzingen zijn van aanzuigende werking wordt dit per omgaande aan de gemeente gemeld en zullen wij eventuele verdere maatregelen nemen.

Burgemeester en wethouders van Zwolle,

de burgemeester, H.J. Meijer

de secretaris, O. Dijkstra

Bericht door dick, op 16 januari 2009 om 08:55
@ Admin: Krijgen we vanaf nu elke keer de antwoorden op de vragen?
Zou mooi zijn, want we zaten altijd met een onafgemaakt verhaal.

==========

Niet van alle raadsvragen en alle partijen.
Niet iedere partij wil ons daarover informeren.
De infovoorziening wordt wel steeds beter!

Bericht door joop, op 16 januari 2009 om 09:27
wat een zooitje maakt die van ommen er toch van, mooi dat die R. Donker eens vanuit de andere kant het verhaal belicht. die van ommen doet dat toch slim, moet gezegd worden. bij de wrzv was ook altijd al structureel geldtekort.

Bericht door dick, op 16 januari 2009 om 09:34
@ Admin bedankt, zou duidelijk zijn als iedereen meewerkte. Maar goed er zit dus verbetering in.

Bericht door R. Donker, op 17 januari 2009 om 12:09
Het is onverstelbaar eigenlijk al die reacties van mensen die niet de moeite nemen om uit te zoeken hoe de zaken echt in elkaar steken en gemakkelijk oordelen over anderen maar ja dat is de maatschappij van vooral je eigenbelangen beschermen en geen front vormen met je medemens.
Dat geldt ook voor die zogenaamde hulpverleners van RIBW Zwolle en het Leger des Heils die geen spat uitvoeren met hun sociaal pedagogische hulpverlening scholing en waar geen greintje empathie bij te vinden is en bij de praktisch opgeleide hulpverlener Joop van Ommen die ook nog eens verstand blijkt te hebben van psychiatrie een pseudo-wetenschap en dan blijkt het alleen te gaan om media aandacht en geld.geld en nog eens geld en niet om mensen.
Maar als je lang genoeg zielige verhalen over je jeugd verteld dan gaat iedereen het geloven en de lokale politiek die een “held” nodig heeft voor hun grijze muizenbestaan die zijn bereid om de gemeenschapsgeldbuidel leeg te storten in de schoot van van Ommen en zijn duistere aanhang die tot in de Tweede Kamer reikt.
Want elk jaar zie je wel weer wat huichelachtige kletskoppen uit Den Haag verschijnen in Zwolle en de WRZV sporthallen zoals ik dit meegemaakt heb tijdens mijn verblijf daar in een schijnheilige en giftige sfeer van roddel en achterklap.
En de dakloze zwervers zien in hem ook een held want volgens Joops principe van “laat vrijheid regeren” kunnen zij zich daar klem zuipen en snuiven ten koste van de Zwolse belastingbetalers die hem helaas nog op handen dragen omdat hij met geldelijke steun van de gemeente Zwolle daklozen en kansarmen voedt.
Het is de grootste fabel door hem gepresenteerd dat hij alles uit eigen zak betaalt en dit in komkommertijd aan de Stentor en regionale omroepen aan de neus hangt,want de verslaggevers lopen de deur bij hem plat maar niet voor het algemeen belang anders kon dit bedrog niet zolang voortduren.
Joop van Ommen is in dienst van het gemeentebestuur van Zwolle die zo gemakkelijk van hun zorgplichten afkomt ten opzichte van het welzijn van burgers en dat scheelt in het gemeentebudget en kunnen meer ondernemers een claim leggen op subsidies,kijk maar naar het geval rondom de Librije.

Bericht door R. Donker, op 19 januari 2009 om 13:54
Ik melde het al dat ik tijdelijk dakloos ben nadat ik op 10 september 2008 mijn woning aan de Walstr.9a ben uitgezet op de valse beschuldiging van lawaaioverlast die door mijn boven buurvrouw werd veroorzzakt maar waar Openbaar Belang de zaak op een vuile manier omdraaide en de kantonrechter van onjuiste informatie voorzag via een advocatenbureau en waar RIBW Zwolle beweerde dat i kgeen woonbegeleing meer wilde ontvangen maar waar ik van de woonbegeleidsters geen enkel begeleiding of hulpverlening heb ontvangen vanaf het moment dat ik i nde WRZV hallen hun medewerkster duidelijk maakte dat ik geen inwoner van Zwolle ben maar tijdelijk onderdak genoot in de WRZVsporthallen dankzij het VVD kamerlid elisabeth Meijer die mij richting Zwolle stuurde omdat ik in Almere ook geen hulpverlening heb ontvangen tijdens mijn verblijf in crisisopvang Perspectief van het Leger des Heils aan de spoordreef 14b en tijdens verblijf in crisisopvang de Valk Arcuris in Lelystad en Sociaal pension Arcuris in Almere.
En hier in Zwolle heb ik ook geen hulpverlening ontvangen van RIBW Zwolle en die “”socaal bevlogen hulpverlener” Joop van Ommen waar ik en andere daklozen alleen maar stod voor te werken.
Joop van Ommen die wekelijks contact heeft met de drie Zwolse woningcorporaties SWZ,Delta wonen en openbaar Belang waar ik de woning van huurde.
Ik woonde vanaf juni 2003 tot 10 september 2008 op de Walstr.9a zonder iedereen tot overlast te zijn en vanaf februari 2007 begon in verloop van tijd boven mij herrie door het plafond teklinken en waar diverse malen openbaar Belang van op de hoogte stelde plus de politie en waar tegen niets werd ondernomen en dan word je geconfronteerd met de valse beschuldigingen ingebracht door de bovenbuurvrouw en aanhang en Openbaar Belang en dan ben je via een kantonrechter je woning zo weer kwijt en ga je je af vragen wie hier achter zit om zo mij de mond te snoeren in de acties om de malafide praktijken in de opvang en de herberg aan het licht te brengen en je advocaat laat het in dit geval gewoon afweten en verblijf je in de nachtopvang Hel Banninkhuis.

Bericht door R.Donker, op 31 maart 2009 om 16:02
In mijn situatie is nog niets veranderd na op 10 september 2008 mijn woning doelgericht ben uitgewerkt met bestuurlijke dwang en in opdracht van de politiek om mij uit te schakelen.
Maar wie is hier nu dom bezig? Want de geest van het vrije denken en beleven laat zich niet stoppen tot iedereen recht word gedaan en dit niet voorbehouden is voor een ondemocratische kliek grijze muizen die teveel in het verleden leven en met hun zielige calimero-complex blijven rondlopen van zij zijn groot en ik wil nog groter lijken ten koste van alles en iedereen.
Of je nu dakloos bent of niet het blijft een ikke,ikke,ikke samenleving zelfs in de opvang kom je super a-sociaalgedrag tegen.

Bericht door WFvN, op 31 maart 2009 om 17:05
Over Calimero-complexen gesproken….

Bericht door joop, op 31 maart 2009 om 20:07
prima dat dhr Donker ons steeds op de hoogte houdt van zijn reilen en zeilen. die one-liner als reaktie op zijn verhaal is wel weer eentje die we gewend zijn van de afzender

Bericht door WFvN, op 31 maart 2009 om 20:47
Dank u, uw lof is te groot, heer en meester der one-liners.

Bericht door john, op 31 maart 2009 om 21:29
Meneer donker kunt u nog een keer uitleggen waarom u zich zo benadeelt voelt?

Bericht door Plantje, op 1 april 2009 om 13:24
Daar ben ik op zich ook wel benieuwd naar…

Bericht door R.Donker, op 1 april 2009 om 14:39
Ik hoef niets uit te leggen en rekenschap af te leggen aan onbekenden die alleen met zichzelf bezig zijn en de samenleving en medemens links laten liggen.
Ik wacht de tijd af en de reacties van de wakkere burgers op wat komen gaat,de rest blijft maar slaapwandelen.

Bericht door degi, op 1 april 2009 om 15:18
vergeef me mijn mijn lichte verbazing over het toch snelle reageren op reacties van r.donker …

de laatste reactie was van 19 januari, en dan toch binnen 1 dag weer met een tegen-antwoord komen, na een aantal maanden van stilte op dit draadje, geeft toch te denken hoe r.donker zo snel op de hoogte is …

desalnietemin … http://www.villamedia.nl/archi…s-dakloze/

Over anaconda15

1.80 meter lang blauwe ogen Nederlands Techneut en gek op wetenschap Erg handig en visionair
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s