Zwols Nieuws Prima resultaat waarderingsonderzoek RIBW Zwolle en NZa onderzoekt groei zorgzwaartepakketten beschermd wonen

 
inspecteur generaal gerrit van der walRIJSWIJK – De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) krijgt van de verschillende zorginstellingen verkeerde informatie over de kwaliteit van zorg. Fraude wordt niet uitgesloten. Dat zegt inspecteur-generaal Gerrit van der Wal in het julinummer van het vakblad Zorgvisie Magazine.De zorginstellingen in Nederland, zoals ziekenhuizen, verpleeghuizen en GGZ-klinieken, hebben te maken met het zogeheten gefaseerd toezicht. De inspectie is dan vooral afhankelijk van aangeleverde informatie over de kwaliteit van de zorg van de instellingen zelf. Aan de hand van die gegevens wordt een risico-analyse gemaakt om daarna eventueel te besluiten de instellingen te bezoeken voor een controle.

donderdag 05 februari 2009

Prima resultaat waarderingsonderzoek RIBW Zwolle

Zwolle – Eind 2008 is onder de cliënten van de RIBW Zwolle een cliëntwaarderings­onderzoek gehouden, de GGZ-thermometer genaamd. De thermometer is algemeen van opzet en wordt ook gebruikt in andere GGZ-instellingen. Het voordeel hiervan is dat de resultaten landelijk met elkaar vergeleken kunnen worden.

Inmiddels heeft het onderzoeksbureau, Triqs, de resultaten gepresenteerd aan de directie en het management van de RIBW Zwolle. En deze resultaten mogen prima genoemd worden. De afdeling Arbeid en Dagbesteding scoorde gemiddeld een 7,3 en de afdeling Wonen een 7,5. Volgens de onderzoekers mag de RIBW Zwolle trots zijn op dit resultaat. Uit de cijfers blijkt dat cliënten met name heel tevreden zijn over de deskundigheid van de medewerkers van de RIBW Zwolle. Hierop werd een 8,6 gescoord.

Uiteraard zijn er ook verbeterpunten uit het onderzoek te halen. In overleg met de Cliëntenraad van de RIBW Zwolle wordt een plan van aanpak opgesteld om de verbeterpunten op te pakken.

De RIBW Zwolle biedt in de regio Noord-West Overijssel begeleiding aan mensen met een psychiatrische beperking. De RIBW Zwolle heeft vestigingen in Hardenberg, Ommen, Steenwijkerland, Lemelerveld, Raalte, Kampen en Zwolle. Hier wordt door zo’n 350 medewerkers aan ruim 1600 cliënten begeleiding geboden op het gebied van wonen, werken en dagbesteding. Kijk voor meer informatie op: www.ribwzwolle.nl.

Link: de_mythe_van_de_psychiatrische_afwijking_die_daklozen_totaal_niet_hebben

Markeer als favoriet Bookmark E-mail dit artikel
Reacties (4)
RSS-feed Reacties
Bericht door kaatje, op 6 februari 2009 om 07:17
Ja hoor, nou ik hoor wel andere geluiden!
Chronisch personeelsgebrek en verloop, kortom de mensen krijgen niet waar ze recht op hebben. ( net als thuiszorg).
Maar goed bovenstaand staat niet in het onderzoek.

O ja het gaat natuurlijk over het onderzoek.

Bericht door R. Donker, op 19 februari 2009 om 14:15
Gelukkig is er een echt onderzoek gaande door de Nederlandse Zorgautoriteit naar de groei van RIBW”s en hun vraag naar duurdere zorgpakketten verkregen via onrechtmatig verkregen indicaties voor psychische stoornissen die clienten niet hebben.
De RIBW”s hebben dezelfde missie als die van het Leger des Heils en andere instellingen die zich bezig houden met “””psycho-sociale “” problemen van dak en thuislozen en opvang en dat is geldklopperij en roof uit de AWBZ ruif ten koste van de dak en thuislozen en de belastingbetalers.
Zorg en hulpverlening word niet geboden en het zogenaamde zorgaanbod is niet afgestemd op de simpele hulpvraag van de client.
RIBW Zwolle is overdag niet bereikbaar en in het weekend ook niet en tijdens de feestdagen en de zogenaamde woonbegeleiders,woonzorgcoordinators of hoe dat spul ook mag heten bellen niet naar de client in een noodsituatie maar er word verwacht dat de client naar hun belt,ook als hij of zij stervende of dood in de woning ligt.
Zij indiceren de client voor bv. 3.9 uur ondersteunende begeleiding per week,maar komen maar voor 1 uur langs en praten meer over zichzelf of hun zwangerschappen maar nog steeds word er niet naar de hulpvraag van de client geluisterd en die geestelijk beter alles op een rijtje heeft in hun hoofd dan de acteur/hulpverlener van RIBW Zwolle.
Tja,die RIBW”s is “booming business”” dankzij de ontbrekende wet en regelgeving en de vrije marktwerking en gebrek aan Rijkstoezicht en de uitbreiding van de AWBZ voorzieningen in 1989 dankzij de CDA regering van LUBBERS II.
Je komt van de opleidingen zorg en Welzijn en solliciteert bij een RIBW en je heb het gemakkelijkste baantje wat er is en je speelt machts en psychologische spelletjes met de client als die tegenstribbelt bij de opgedrongen nietszeggende hulpverlening die bestaat uit burgers doelbewust te houden in een armoedig bestaan en vooral de eigen organisatie in stand te houden en komt er een telefoontje van een Inspectiedienst,dan geeft je gewoon valse informatie door ook via de clientenraden dat alles naar wens is want men weet dat de IGZ mensen tekort komt om een diepgaand onderzoek in te stellen maar misstanden en fraudes met gemeenschapsgelden.
En de client met de klachten die haal je onderuit samen met de verhuurder en werk je de woning uit met behulp van de kantonrechter die een verkeerd beeld krijgt voorgeschoteld over de werkelijke situatie,namelijk dat er geen zorg en hulpverlening is,alleen maar puur eigenbelangen.
Af en toe een public relationsstunt via de media dat een regionale RIBW weer een prijs hebben gewonnen en die ingesteld is door de overkoepelende organisaties van Ribw”s en woningcorporaties die een flinke financiele vinger in de pap hebben maar waar woningcorporaties zich niet bezig mogen houden met zorg en welzijn volgens de woningwet.
En zo hou je het grote publiek zoet en dom.

Link:NZa onderzoekt groei zorgzwaartepakketten beschermd wonen

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) gaat onderzoeken waarom de regionale instellingen voor beschermd wonen (ribw) voor hun cliënten duurdere zorg aanvragen dan verwacht.

In het voorjaar moesten aanbieders van langdurende zorg opgeven hoeveel zorg hun cliënten in het vervolg nodig hebben. Dit gaat aan de hand van zogeheten zorgzwaartepakketten (zzp’s). Op basis van deze zzp’s wordt de zorg vanaf 2009 bekostigd. Momenteel vallen de ribw’s nog onder de lage tarieven. Maar uit hun opgaven valt af te leiden dat hun cliënten meer zorg nodig hebben. ‘Onder de huidige bekostiging zitten deze instellingen in de laagste tarievencategorie, maar in de zzp-opgave komen ze veel hoger uit’, zegt NZa-woordvoerder Annemiek van der Laan. ‘Wij willen uitzoeken hoe dat komt.’

Gekunsteld onderscheid
Volgens Anne van der Heide, lid van de raad van bestuur van Promens Care in Drenthe, gaat de NZa in de fout door in de ggz onderscheid te maken tussen B-pakketten en C-pakketten. De duurdere B-zzp’s zijn bedoeld voor langdurige klinische behandeling en de goedkopere C-zzp’s voor verblijf en begeleiding. ‘Dat is een gekunsteld onderscheid’, stelt hij.
Vroeger was het inderdaad zo dat de stabiele cliënten naar een ribw gingen en de zwaardere patiënten in een klinische voorziening bleven. ‘Maar dat is helemaal niet meer de realiteit. Ik durf te beweren dat negentig procent van de bewoners van de ribw’s nog altijd in behandeling is. Die lichtere cliënten zijn allang uitgestroomd naar al dan niet begeleid zelfstandig wonen.’

Intensieve zorg
Toen de aanbieders begin dit jaar hun zzp’s moesten opgeven, is daar steekproefsgewijs door het Centrum Indicatie Zorg (CIZ) naar gekeken. ‘Het CIZ heeft bevestigd dat onze cliënten die intensieve zorg gewoon nodig hebben’, zegt Van der Heide. Als het aan hem ligt wordt het onderscheid in B- en C-zpp’s zo snel mogelijk afgeschaft. ‘We kunnen binnen de ggz toe met de indeling in zzp’s die ook in de andere awbz-sectoren gangbaar is.’
Wanneer het onderzoek van de NZa klaar is, is niet duidelijk. ‘Het gaat eerder maanden dan weken duren’, aldus de woordvoerder. (MvK)

© Psy 14-08-2008

Lees ook ‘GGz niet gelukkig met invoering zorgzwaartepakketten’

Bericht door R. Donker, op 19 februari 2009 om 14:21
Voor ik het vergeet,type op de googlezoekfunctie in Donkeredagen google en u krijgt een leuke uitleg over hoe fraudes in de zorg en welzijnssector worden gepleegd.
Het welzijnskind kan de witwasserij doen!

Bericht door R.Donker, op 21 april 2009 om 17:13
Op 10 september 2008 ben ik mijn woning uitgezet door valse informatie verstrekt door RIBW Zwolle en woningstichting Openbaar Belang aan een kantonrechter.
Verblijf nog steeds vanaf 16 september in de nachtopvang Nel banninkhuis tussen dakloze hyena”s die elkaar en zichzelf opvreten in de hang naar egocentrisme en mijn woning aan de Walstr. 9a in Zwolle staat nog steeds leeg en mijn naambordje prijkt nog op de brievenbus en daaronder de naam van de persoon die medeverantwoordelijk is voor de zoveelste ellende die mij overkomt doelbewust opgezet dit na 28 jaar arbeid,premies en belasting betalen en dan afgedankt worden door onze Rijksoverheid omdat je fraudes in de zorg en welzijnssector ontdekt in relatie tot die zogenaamde Herberg.
En de blauwvingerbevolking van Zwolle is in slaap gesukkeld en blijft maar giften geven en vals eerbetoon.

Over anaconda15

1.80 meter lang blauwe ogen Nederlands Techneut en gek op wetenschap Erg handig en visionair
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s