Zwols Nieuws Week van de psychiatrie ‘Een ervaring rijker’ ‘

Weblog Zwolle in Actie
vrijdag 27 maart 2009

Zwolle – Van 30 maart tot en met 5 april vindt de Week van de Psychiatrie plaats, een activiteit van landelijke en regionale cliëntenorganisaties, cliëntenraden in de geestelijke gezondheidszorg, verslavingszorg en maatschappelijke opvang die tot doel heeft de positie van de cliënt te versterken. Deze wek staat in het teken van ervaringsdeskundigheid.

Het thema van de Week van de Psychiatrie 2009 is “Een ervaring rijker?!” en gaat over de betekenis van het ervaren van psychische problemen. Ook is er aandacht voor ervaring met verslavingsproblematiek en dak- en thuisloosheid. Ervaringsdeskundigheid is kennis die is opgedaan door het ondergaan van een periode van ziekte. Een ervaringsdeskundige is iemand die deze kennis toepast. In de regio Zwolle wordt hier binnen meerdere GGZ instellingen al geruime tijd aan gewerkt.

In de regio West- Overijssel wordt de week georganiseerd door Focus, RIBW Zwolle, Dimence, Deltion College, Eleos, Uitweg, de Herberg, Gezondheids informatie punten in de bibliotheken en ParT.

Onderdelen uit het programma zijn onder meer:

· Op 1 april een GGZ route waarbij 6 locaties kunnen worden bezocht en waar ervaringsdeskundigen vertellen over hun ervaringen binnen de GGZ

· Op 2 april wordt er een informatiemarkt voor cliënten en familieorganisaties georganiseerd bij het Deltion college op de nieuwe Campus in Zwolle

· Een expositie van (ex)cliënten het Stedelijk Museum te Zwolle

· Op 27 mei vindt een symposium plaats op hogeschool Windesheim over ervaringsdeskundigheid

Zie voor een gedetailleerd overzicht het programma van de week op http://www.focuszwolle.nl. De internetsite http://www.weekvandepsychiatrie.nl geeft een actueel overzicht van alle activiteiten en biedt achtergrondinformatie

Markeer als favoriet Bookmark E-mail dit artikel
Reacties (3)
RSS-feed Reacties
Bericht door Marleen Stoel, op 27 maart 2009 om 12:38
Als onderdeel van de week van de psychiatrie organiseren verschillende deelnemers die de belangen behartigen van cliënten in de GGZ samen met het Deltion College op 2 april een informatiemarkt. Het thema van de week van de psychiatrie is dit jaar ervaringsdeskundigheid.

De Week van de Psychiatrie is een activiteit van landelijke en regionale cliëntenorganisaties, cliëntenraden in de geestelijke gezondheidszorg, verslavingszorg en maatschappelijke opvang die tot doel heeft de positie van de cliënt te versterken.

Het thema van de week van de psychiatrie is dit jaar ervaringsdeskundigheid. Ervaringsdeskundigheid is kennis die is opgedaan door het ondergaan van een periode van ziekte. Een ervaringsdeskundige is iemand die deze kennis toepast. In de regio Zwolle wordt hier binnen meerdere GGZ instellingen al geruime tijd aan gewerkt.

Informatiemarkt cliëntenorganisaties
op de informatiemarkt in het nieuwe Deltion College in Zwolle zijn op donderdag 2 april verschillende cliëntenorganisaties uit de GGZ aanwezig om zich te presenteren. Dit zijn onder andere de Initiatiefgroep Lokale Versterking GGz/WMO, Cliëntenraden van Dimence, RIBW en PaRT-, Fonds Psychische Gezondheid, Stichting Focus en Hersenstichting, Verenigingen Ypsilon, Anoiksis, Balans, NVA?, de organisatie voor vraagondersteuning MEE-IJsseloevers, de organisatie van zorgvragers Zorgbelang Overijssel en Platform Mantelzorg Overijssel. Ook studenten van Deltion College hebben een stand ingericht. Studenten van Deltion organiseren om 10, 11, en 12 uur een workshop met als thema ervaringsdeskundigheid.

Jubilea
Dit jaar staan Ypsilon, de familievereniging van patiënten met schizofrenie, en patiëntenvereniging Anoiksis extra in de belangstelling, Ypsilon bestaat 25 jaar en Anoiksis 15 jaar. Daarom biedt om 10:30 uur een lid van de raad van bestuur van Dimence hen een cadeau aan.

De informatiemarkt is donderdag 2 april van 10 tot 14 uur op de campus van Deltion College. De toegang is gratis. Belangstellenden worden gastvrij ontvangen met een kopje koffie.

Bericht door R.Donker, op 8 april 2009 om 13:47
De week van de psychiatie?Grote klets is het want psychiatrie is een schijnwetenschap in het leven geroepen door mensen met eigenbelangen zoals dat vroeger ging met het Christendom en andere religies.
Met de bijbel en het handboek van de psychiatrie DSM IV in de hand kan je iedereen met een geestelijk dipje van alles wijs maken en waar de pharmaceutische industrie goud geld aan verdiend. De meeste zogenaamde “geestelijke stoornissen” zijn ontstaan in begin jaren 80 van de vorige eeuw met het aantreden van het kabinet Lubbers I en toen begon de ratrace om geld en macht en nog meer materieel bezit en tegelijkertijd werd de Nederlander geestelijker armer en een slaaf van zijn of haar en andermans bankrekening en was er voor vrije tijd en ontspanning geen ruimte meer.
En wie profiteerde daarvan? De alles verslindende en verspillende CDA Rijksoverheden die als een club psychopaten parasiteerden op de werkende bevolking en hen paaien met loze beloftes en schijjninspraak en vooral strooien met subsidies.
Geen wonder dat je dan het overzicht verliest in je leven door al dat gemekker van blatende schapen die een zielloze herder volgen naar de slachtbank.

Bericht door dick, op 8 april 2009 om 13:51
@ Amin, er staat 3x “donderdag 2 april” in je bijdrage van 12:38. Als dat klopt, is het al geweest. Moet het geen 9 april zijn?
Kerkpsychopaat loopt nog altijd vrij rond
dinsdag 31 mei 2011 | 08:32 | Laatst bijgewerkt op: dinsdag 31 mei 2011 | 10:49

Tekstgrootte
ANP

ZWOLLE – Dimence, een organisatie voor de geestelijke gezondheidszorg, wil niet reageren op de doodsbedreigingen die een cliënt zaterdag heeft geuit tegen bezoekers van een kerkdienst in de WRZV-hallen.

“We gaan niet in op individuele gevallen”, zegt een medewerker. “We kunnen alleen in zijn algemeenheid zeggen dat we samen met onze partners veel aandacht geven aan de veiligheid.” De man heeft eerder ook de beheerder van de WRZV-hallen, Joop van Ommen, met de dood bedreigd.
Die zegt niet verbaasd te zijn dat Dimence de privacy van de man respecteert: “Daar loop ik ook steeds tegenaan. Maar wat is belangrijker: zijn privacy of de veiligheid van de stad?” Want die is in het geding, vreest van Ommen. “Het wordt steeds heftiger. Ik ben bang dat er slachtoffers gaan vallen. Weet je wanneer ze in actie komen? Pas als het mis is gegaan, zoals in Alphen aan de Rijn.” De ‘ellende’ begon toen Dimence stopte met de medicatie van de schizofrene man, zegt hij. “Daardoor is hij nu een tikkende tijdbom. Hij is ook gaan drinken.Ik heb totaal geen grip meer op hem. Door dat stuk in de krant van maandag ben ik heel veel gebeld, maar een oplossing is er nog steeds niet.”

Joop van Ommen die zichzelf al 22 jaar uitgeeft voor (onbevoegd)praktisch opgeleid straathoekwerker/hulpverlener met kennis van de psychiatrie zonder opleidingen en diploma”s en al jaren oprerend zonder toezicht van de IGZ en de gemeente Zwolle.

STN

Psychiaters aangehouden vanwege uitkerings- en PGB-fraude
21-01-2011 10:28 • Openbaar Ministerie

Op last van de officier van justitie zijn dinsdagmorgen vier mannen aangehouden, onder wie twee psychiaters, die ervan verdacht worden betrokken te zijn bij fraude met uitkeringen. De verdachten, in leeftijd variërend van 37 tot 57 jaar, werden aangehouden tijdens een grootschalige actie op diverse plaatsen in het land, zo meldt het Openbaar Ministerie.
De psychiaters zouden medewerking hebben verleend aan bepaalde medische beoordelingen waardoor mensen onterecht uitkeringen (WAO of WIA) en/of een persoonsgebonden budget (PGB) hebben gekregen. De twee andere mannen zouden een bemiddelende rol hebben gespeeld. De fraude zou in de tientallen miljoenen euro’s kunnen lopen.

Het onderzoek naar de fraude startte ruim een jaar geleden. Het werd uitgevoerd door de Bovenregionale Recherche (BR) van de politiekorpsen Rotterdam-Rijnmond en Zuid-Holland-Zuid en de Sociale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (SIOD). Het staat onder leiding van een Rotterdamse fraude-officier en een officier van het Expertisecentrum Medische Zaken van het Openbaar Ministerie.

Bij de actie dinsdagmorgen waren 140 mensen betrokken, onder wie vier rechters-commissarissen en vijf officieren van justitie. Er werden zoekingen verricht op vijftien locaties. Bij de zoekingen zijn bij de bemiddelaars onder andere twee vuurwapens en meer dan 100.000 euro in beslag genomen. Het Bureau Ontnemingswetgeving Openbaar Ministerie (BOOM) doet strafrechtelijk financieel onderzoek en heeft beslag gelegd op onder andere woningen, sieraden en auto’s.

De bij de uitkeringen betrokken instanties zijn door het OM op de hoogte gebracht. De vier verdachten worden vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Over anaconda15

1.80 meter lang blauwe ogen Nederlands Techneut en gek op wetenschap Erg handig en visionair
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s