Solidara presenteert zich op Bevrijdingsfestival

 
dinsdag 29 april 2008
AddThis

Zwolle – Het thema van Bevrijdingsdag is dit jaar ‘solidariteit’. Een mooier thema had er niet kunnen worden gekozen, zegt Solidara. Solidara zal zich tijdens deze dag in Zwolle presenteren met een kraam op de politieke markt. Tevens is Eerste Kamerlid Düzgün Yildirim één van de genodigden bij de chats met het publiek en het politieke debat daaropvolgend.

Solidara kiest ervoor om een landelijk thema uit te lichten tijdens deze bezinningsdag. Gezien de recente ontwikkelingen in Uruzgan, waarbij opnieuw enkele Nederlandse soldaten het leven lieten door een bermbom, heeft Solidara gekozen zich uit te spreken tegen het verblijf van de Nederlandse troepen in Afghanistan. “We laten het er niet bij alleen te beargumenteren waarom we tegen deze ‘vechtmissie’ zijn, maar geven ook een oplossing aan hoe het wel kan.”

Een flyer zal tijdens Bevrijdingsdag worden uitgedeeld aan belangstellenden. Middels handtekeningenlijsten zoekt Solidara daarbij ook steun bij het publiek. Tevens zijn leden van de afdeling Zwolle aanwezig om mensen te wijzen op het Meldpunt Dieze dat onlangs werd opgestart. Er worden handtekeningen opgehaald voor het Platform AOW omhoog en mensen kunnen in debat met lokale Solidara-leden.

In Afghanistan wordt een zinloze oorlog gevoerd die niet te winnen valt. De Amerikanen zijn alleen voor hun eigen economische belangen de strijd aan gegaan en niet uit humanitaire overwegingen. Nederland is hierin slaafs gevolgd en heeft een troepenmacht gestuurd naar Uruzgan voor een “wederopbouw missie”.

De buitenlandse troepen in het land zijn er echter alleen om de westerse (olie- en gas) belangen veilig te stellen. De marionettenregering van president Karzai dient deze westerse belangen. Het Afghaanse parlement heeft niets met democratie te maken: het zit vol met drugshandelaren en “krijgsheren”. In Afrika sterft elke minuut een kind van de honger. Wanneer Amerika zich echt wil inspannen voor mensen in nood, waarom zien wij ze dan niet in Darfur en Etiopië?Solidara vindt: trek de Nederlandse troepen NU terug uit Afghanistan!

Wat moet Nederland wel doen?Een gewapende troepenmacht sturen die zich op de vierkante kilometer met geweld staande moet houden, resulteert alleen maar in vijandigheden; ook van de plaatselijke bevolking. Een leger sturen om een land op te bouwen is dan ook een belachelijk idee. Door wapens groeit geen graan en worden geen putten geslagen. De meeste slachtoffers zijn trouwens burgerslachtoffers en waren dat nu juist niet de mensen die we wilden helpen?

Solidara wil veranderingen samen met de bevolking doen. En niet ongevraagd de wil van een enkel machtig land opleggen. Voorbeelden zoals Irak en Afghanistan laten zien dat dit een doodlopende weg is.

Solidara wil zich sterk maken voor hulp aan landen die door het moderne imperialisme verwoest zijn. Door praktische hulp te bieden en wegenbouwers, metselaars, timmerlieden, loodgieters, waterbouwdeskundigen, onderwijzers en verpleegkundigen te sturen. Omdat ongewapende vaklieden juist sympatie krijgen, omdat er weer huizen, wegen, stromend water, ziekenhuizen en scholen komen.

============================================================== 
Bericht door R. Donker, op 2 februari 2009 om 13:52
Even kijken,in vanaf 1994 tot 2002 was Duzgun Yldirim PvdA raadslid en werkte jarenlang mee net als de andere raadsleden aan het verstrekken van subsidies aan instellingen,musea”s en particulieren zonder zich af te vragen wat er met gemeenschapsgelden gebeurde en waar geen verantwoording voor hoefde worden afgelegd.
Er werd zelfs subsidies verstrekt op emotionele gronden dankzij opgevoerde toneelstukjes zoals dat het geval was bij de WRZV sporthallen en illegale opvang.
In 2002 stapte Duzgun Yldirim op uit de PvdA fractie omdat hij op een onverkiesbare plaats 16 was neergezet door de PvDa top en dat hoeft zo”n briljante politicus natuurlijk niet te pikken.
Hij stapte over naar de SP en daar werd hij van “politieke wijsheid”voorzien door Margriet Twisterling en dat is een bevlogen tante en aangeefster.
In 2007 werd Duzgun Yldirim SP senator in de eerste Kamer dankzij voorkeursstemmen en dat pikte de SP landelijke top niet en royeerde Duzgun toen hij weigerde het senatorschap op te geven en samen met wat Sp dissidenten (grijze muizen ) heeft hij toen Solidara opgericht en timmert nu aan de weg met wat gemekker over het jarenlange gesteggel tussen Palestijnen en Joden over wat grondgebied en machtsverdeling.
Ik ben dankzij deze club er ook achter gekomen hoe de politiek zeer onbetrouwbaar kan worden genoemd en hoop dat dit politieke naaikransje gaiuw verdwijnt net als de rest aan criminele eigenbelangclubjes in Den haag en op lokaal niveau.

estival

0

Bericht door R. Donker, op 3 februari 2009 om 11:15

Zie reacties op nieuwsportal Zwolle:
Extra opvang daklozen Zwolle
Tekort opvang daklozen
Pollitiekorpsen dumpen daklozen
Creating Balance
Dannenberg voorzitter GGD Ijsselland
Cursus Balans en ontspanning Dimence
Armoedebeleid Zwolle
Solidara

0

Bericht door Sjakel, op 3 februari 2009 om 11:43

joop klomp, zat voorheen in het bestuur van lijst willem lucht, maar door onenigheid met de voorzitter moest hij het veld ruimen.

0

Bericht door R.Donker, op 3 februari 2009 om 15:46

Beste Sjakel,Willem Lucht dat was toch die man die helaas zoveel geld stak in een verkiezingschampagne om deel te nemen aan de gemeenteraad van Zwolle maar het af moest leggen tegen de bestaande lokale partijkliekjes en hun valse beloftes en gelijm met subsidies.
Beste Willem een trouwe bezoeker van Eetcafe Er is geen Hoop wat iedere woensdagmiddag kookt en ongevraagd  evangeliseert  voor dak en thuislozen en kansarmen in de WRZV sporthallen georganiseerd door de gezamenlijke kerken en Joop van Ommen met hun “sociale bevlogenheid” i.pv. op te komen voor verbetering van de financiele positie van burgers die in armoede verblijven en in leven trachten te blijven via voedselbanken en gebedel bij de gemeentelijke sociale dienst van Zwolle met massa”s bureaucratische rompslomp en papierwerk waar men gek van word.
Geen zieltjes winnen met Christelijke propaganda en krumels brood maar daadwerkelijk opkomen voor je medemens en ervoor zorgen dat iedereen zelfstandig kan leven en handelen zonder afhankelijk te zijn van derden en hun machtsgevoel.

0

Bericht door R. Donker, op 14 februari 2009 om 15:01

Beste Duzgun,waar blijf je nu met je standpunten over solidariteit wat betreft de dak en thuislozen gegijzeld binnen opvanginstellingen en volkomen vergeten door de zelfverrijkende samenleving en afhangend van de kruimels die door particulieren worden gebracht en waar je helaas moet constanteren dat de daklozen zelf elkaar afmaken om een eurotje en manipuleren en intimideren.
Het politieke spel beginnnen ook zij al knap door te krijgen,alleen zij hebben geen achterkamertjes en subsidiestroop om dit om de mond te smeren van het domme kiezerspubliek en van Ommen blijft zitten met zijn krent op elke belastingcent en laat anderen het vuile werk opknappen op kosten van de gereformeerde Zwolse gemeenschap en hun bestuurlijke struisvogelbeleid.

0

Bericht door Biesma, op 21 april 2009 om 20:00

Solidara het zinkende schip aan de ijssel,Het is jammer dat Solidara slechts een huiskamerclubje betreft die slechts achterkamertjes politiek bedrijft. Zo werd een jaartje geleden het dagelijks bestuur vanuit een vergadering van 5 personen gekozen en doet denken aan dictoriale regimes. Het huishoudelijk regelement en de statuten schilde men volgens de aardappels op. De enigste groep die actief leek werd getrakteerd op een aangetekend schrijven en werd men vriendelijk verzocht de club te verlaten. Een typisch SP trucje om leden monddood te maken. Solidara heeft nooit meer leden gehad dan waarschijnlijk 90 en zal er nu waarschijnlijk niet meer dan 25 hebben. Ook leek men alergies voor vragen over het financieel beleid binnen de vereniging en leek men als ware provinciale regenten ermee weg te komen. Ondergetekende weet echter wel anders en stemt daarom nog liever op de partij van Tedje van Es. Solidara zal dan ook binnenkort een illusie armer zijn en zullen de tweede kamer verkiezingen niet veel beter gaan. Ach op een gegeven moment krijgt men van de bevolking geen krediet meer aangezien het al meerdere malen verspeeld is. De heer Yildrim zal dus in de toekomst weer op zoek moeten naar nieuwe activiteiten maar wellicht staat de deur van de Politieacademie nog open, gezien zijn voormailge (of huidige) werkzaamheden aldaar (???)

0

Bericht door verdieping, op 21 april 2009 om 21:20

ik lees nergens wapenfeiten vn klomp. bij de lwl is hij weggegaan om een futiliteit. naamsverandering lwl, nergens politieke standpunten van deze zakkenvuller.

0

Bericht door dick, op 21 april 2009 om 21:26

Joop Klomp is een broer van ongediertenbestrijder Alcide Klomp, op verzoek te boeken.

0

Bericht door Alcide, op 1 mei 2009 om 18:03

Wie gebruikt mijn naam daar ijdel??? smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif

0

Bericht door Verdieping, op 1 mei 2009 om 20:05

Klomp is ook nog bestuurslid geweest bij de LWL. echter door een meningsverschil is hij vertrokken. Erg jammer, want je kunt losse flodders beter bij elkaar houden ipv dat ze zich uitwaaieren over de zwolse politiek
Dit artikel is vergrendeld: u kunt hier geen reacties (meer) plaatsen.

Over anaconda15

1.80 meter lang blauwe ogen Nederlands Techneut en gek op wetenschap Erg handig en visionair
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s