← FW: Integriteit openbaar bestuur Zwolle in twijfel als omwonenden van dagopvang Bonjour worden omgekocht,maar dat is al jaren aan de gang onder ogen van onze corrupte Rijksoverheid en parlementZorgen over plannen nieuwe daklozenopvang en raadsstukken over oplichtingspraktijken Illegale opvang WRZV hallen getolereerd en gesubsidideerd/gefraudeerd door de gemeente Zwolle

Geplaatst op juni 14, 2011 door anaconda15
maandag 12 november 2007
AddThis

De Swollwacht fractie begint zich zorgen te maken voor wat betreft de planning van de te realiseren geclusterde voorziening aan de Pannekoekendijk  / Burgemeester Roelenweg Oost ten behoeve van daklozen.

Vanuit diverse bronnen heeft de fractie de afgelopen dagen het vernomen dat de onderhandelingen over de aankoop – door een private partij – van de grond in bezit van de Taxicentrale in een dieptepunt zijn beland. Swollwacht is van mening, dat het vrijkomen van deze gronden belangrijk zijn voor de vestiging van zowel de nieuwe als ook de tijdelijke geclusterde voorziening, welke in 2009 gerealiseerd dient te zijn. Dit ter vervanging van de voorzieningen aan de Pannekoekendijk,  het Nel Banninkhuis en Bonjour.

Elke vorm van vertraging c.q. afstel heeft naar het oordeel van Swollwacht consequenties voor de toegezegde sluiting van Bonjour en het Nel Banninkhuis, als ook de harde afspraken die hierover zijn gemaakt met de wijkbewoners van Dieze West en Assendorp.

De Swollwacht fractie is van mening, dat de gemaakte afspraken en gedane toezeggingen in de genoemde wijken, betreffende de sluiting ook nagekomen dienen te worden. “Immers, de eerder gedane toezeggingen over de eerdere sluiting van deze tijdelijk opvangvoorzieningen zijn inmiddels allang verstreken.”

Swollwacht wil tot slot – indien bovengenoemde juist is –  de gerezen situatie en de consequenties hiervan in een openbare vergadering te bespreken.

De Swollwacht fractie heeft naar aanleiding van bovengenoemde de volgende vragen aan wethouder Danneberg:

–          Is het juist dat de onderhandelingen over de aankoop van de grond aan de Burgemeester Roelenweg Oost op dit moment zijn gestaakt?

–          Zo ja, kunt u aangeven wat hiervan de consequenties zijn voor de planning van de tijdelijk te realiseren geclusterde voorziening?

–          Kunt u tevens aangeven wat dit betekent voor de gemaakte afspraken – betreffende de sluiting van Bonjour / Nel Banninkhuis – met de wijkbewoners van Dieze West en Assendorp en wanneer de consequenties aan de wijkbewoners worden gecommuniceerd?

Freddy Eikelboom

Fractievoorzitter Swollwacht

 
Reacties (2)add
 

0

Bericht door Henk, op 13 november 2007 om 00:50

De zorg over de toekomst van Bonjour is denk ik terecht. Alleen waarom nu pas weer hierbij vraagtekens zetten? Dit was eigenlijk bij de eerdere besluitvorming al duidelijk, want er werd niet bepaald haast gemaakt met de planvorming van de zorgboulevard en de noodzakelijke bodemsanering.Daarnaast even een onoplettendheidje van Swollwacht danwel RTV Oost, want Nel Banninkhuis is nergens in de stukken terug te vinden als onderdeel van de zorgboulevard, maar juist bewust steeds vermeld als aparte nachtopvang voor de minder of niet verslaafde dak- & thuisloze.
 

0

Bericht door R.Donker, op 31 januari 2009 om 14:07

Wat betreft de nachtopvang Nel banninkhuis vermeld door Henk 13 november 2007 is dit de afvalput van Zwolle waar iedereen in een laagdrempelige opvang op een kluitje zit en waar criminelen geld staan af te persen van clienten die niet geestelijk sterk in de schoenen staan en waar niet tegen op word getreden door de leidinggevenden,politie of justitie dit in opdracht van het College van B&W van Zwolle die zelf niet zo zuiver op de graat zijn en wetten staan te overtreden.
Zij laten toe dat artikel 255 van het wetboek van strafrecht aangaande verlating van hulpbehoevenden volop word geschonden door clienten uit andere regio”s de toegang te weigeren zelfs als het buiten 10 graden vriest met als argument de verboden regiobinding die overal in het land word toegepast.
Het 4de protocol lid.2 van het Europese Verdrag voor de Rechten van de Mens en de Fundamentele Vrijheden vertaalt letterlijk dat iedere burger van een Staat aangesloten bij de Europese Unie zich vrijelijk mag bewegen en vestigen overal binnen de grenzen van deze Staat met uitzondering van bij de wet bepaalde gebieden.
Maar Zwolle is niet de enige gemeente waar Nederlandse staatsburgers die de dakloze groep vertegenwoordigd letterlijk de stad word uitgejaagd en de toegang tot de “opvanginsteling” word geweigerd.
Nederlanders zijn wat dat betreft zakelijke lui en een hartverwarmend volkje wat plichtsgetrouw doet wat de gezagdragers hun opdraagt,het mag geen geld kosten ten gevolge van het gemeentebudget en een dode medemens meer of minder maakt hun niets uit.

 

Over anaconda15

1.80 meter lang blauwe ogen Nederlands Techneut en gek op wetenschap Erg handig en visionair
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s