Fysiotherapie: De manipulaties van Hans Hoogervorst en de link met Iris van Bennekom directeur langdurige zorg op het ministerie van VWS

Dit artikel over de invoering van de zorgverzekeringswet in 2005 beschrijft de link met VVD partijleden zoals Hans Wiegel,Hans Hoogervorst toenmalig minister van VWS,Herre Kingma toenmalig inspecteur-generaal van de inspectie voor de gezondhedszorg en Iris van Bennekom voorzitster van de Nederlandse federatie van consumenten/patientenorganisaties en nu directeur Langdurige zorg op het ministerie van VWS en waar de verandering in de AWBZ ter sprake komt die CDA minister Ab Klink wil overhevelen naar de zorgverzekeraars.
Maar hetzelfde CDA heeft met het kabinet Lubbers er voor gezorgd dat in 1989 de voorzieningen in de AWBZ fors zijn uitgebreid dankzij het plan Simons en waar wonen en zorg en welzijn werden samengevoegd.
Maar in de woningwet mag zorg en welzijn geen deel uit maken van de taken van woningcorporaties.
Dit is toch gebeurd door de krapte op sociale woningmarkt dankzij CDA staatssecretaris Heerema die de bruteringsoperatie invoerde vanaf 1987 tot 1994 en waar woningcorporaties werden verzelfstandigd en waar daarna het sociale woningtekort toenam en duizenden dak en thuislozen terecht kwamen in de maatschappelijke opvang met daaraan gekoppeld hun woonbegeleidingstrajecten allebei AWBZ gefinancierd.
En waar nu de AWBZ pot is leeg gegeten door de duizenden zogenaamde GGZ instellingen die zich met opvang van dakloze burgers bezig houden in sociaal pensions,nachtopvang en crisisopvang en woonbegeleidingprojecten allemaal betaald uit de AWBZ via onrechtmatig verkregen indicaties.De manipulaties van minister Hoogervorst.Invoering Zorgverzekeringswet dreigt politieke miskleun te wordendoor P.B.Niet beoordeeld -De invoering van de nieuwe Zorgverzekeringswet nadert met rasse schreden. De wet zou de kosten moeten verlagen en de kwaliteit moeten verhogen, maar stevent als een boemerang af naar verzwakking van de economie. Hogere kosten voor de burger, verdere pakketverschraling van de basiszorg en een nauwelijks nog op te brengen aantal aanvullende verzekeringen liggen op de loer. De bewindsman zadelt ons op met verhoging van de kosten en lijkt de wet er stilletjes doorheen te jagen. Hoe heeft het zover kunnen komen en waarom worden wij zo slecht op de hoogte gehouden?
De invoering van de nieuwe Zorgverzekeringswet nadert met rasse schreden. De wet zou de kosten moeten verlagen en de kwaliteit moeten verhogen, maar stevent als een boemerang af naar verzwakking van de economie. Hogere kosten voor de burger, verdere pakketverschraling van de basiszorg en een nauwelijks nog op te brengen aantal aanvullende verzekeringen liggen op de loer. De bewindsman zadelt ons op met verhoging van de kosten en lijkt de wet er stilletjes doorheen te jagen. Hoe heeft het zover kunnen komen en waarom worden wij zo slecht op de hoogte gehouden?
Op diverse posities in de gezondheidszorg zitten VVD topmensen op hoge posities.Vrienden van minister Hoogervorst, allen VVD’ers, die er mede voor zorgen, dat het beleid van hogerhand geruisloos wordt aangenomen. Een eeuwenlang beproefd systeem waar, zo leert de geschiedenis, alleen maar narigheid van komt. Het heeft weinig meer met inspraak en democratie te maken. Kijkt u even mee naar een lijst mensen met link naar de gezondheidszorg?

•Hans Hoogervorst, Minister VWS

•Hans Wiegel, Voorzitter Zorgverzekeraars Nederland

•Frank de Grave, Voorzitter Zorgautoriteit i.o. (ZAio)

•Iris van Bennekom, voorzitter Nederlandse Patiënten en Consumenten Federatie (NPCF)

•Gerrit Zalm, minister van Financiën

•Peter Vierhout, voorzitter Orde van Specialisten

•Peter Holland, voorzitter Kon.Ned.Maatschappij van Geneeskunde

•Herre Kingma, Hoofd Inspectie voor de Volksgezondheid

•Bas Eenhoorn, voorzitter Kon.Ned.Genootschap voor Fysiotherapie

•Frits Bolkenstein, voorheen Euro Commissaris Interne Markt


•Nelie Kroes, nu EC interne markt

Al deze mensen behoren tot het VVD kamp en praten, in het belang van de partij en het kabinet, de minister niet tegen!! Op deze manier worden we allemaal stilletjes gemanipuleerd.

Hersenspinsels van Hoogervorst

Diezelfde Hoogervorst liet zich 7 mei j.l. in de Volkskrant ongezouten uit over zijn beleid en zijn ietwat dubieuze drijfveren. Een greep uit de ‘hersenspinsels’ die de bewindsman in deze krant liet optekenen:

•”Ik heb vaak fantasieën dat ik Nederland vier jaar lang per decreet mag regeren”

•”Macht is fantastisch”

•”Chronisch zieken? Die profiteren teveel van de zorg”

•”Ik ben uit ergernis de politiek ingegaan, dat moet ik wel blijven voeden”

•”De kern moet blijven: indikken van de verzorgingsstaat. We zijn pas halverwege”

•”Mensen worden niet beter van gepamper”

•”Ik wist: Hier gaat enorme stront van komen”

 Ondertussen zadelt minister Hoogervorst de burgers in Nederland op met verhoging van de kosten. De bureaucratie en administratieve lasten zullen met de invoering van de wet hand over hand toenemen. Een voorbeeld: alleen al het afgelopen jaar ging 35 miljoen euro van zorgverzekeraars naar reclamespotjes, advertenties en overige marketing: geld dat niet aan zorg voor de burgers werd besteed. Voor ziekenhuizen, zorgverzekeraars, huisartsen en andere zorgverleners een grote frustratie. Hun wens is immers dat elke euro zoveel mogelijk ten goede komt aan de zorg zelf!
Maar niet alleen frustraties voor de zorg liggen aan de horizon, ook de burger zal het nodige op zijn bordje krijgen. De premies gaan fors omhoog. Ongeveer zes miljoen mensen in Nederland krijgen daarvoor een maandelijkse toeslag die vergelijkbaar is met de huursubsidie en via de belastingdienst wordt uitgekeerd.
Kleinere beurs, mindere zorg
De Nederlandse gezondheidszorg die ooit zo toonaangevend in Europa was wordt verkwanseld als de Eerste Kamer op 7 juni 2005 instemt met de nieuwe Zorgverzekeringswet. Minder directe zorg, meer bureaucratie, hogere kosten en meer concurrentie tussen zorgverleners. Maar bovenal een aantasting van de solidariteit. Want wie in de toekomst niet kan betalen moet langer wachten, krijgt mindere zorg en wordt beperkt in keuzevrijheid.
Het is daarom beter dat de Eerste Kamer één en ander nog eens goed overweegt om een halt te roepen aan een ontluikende tweedeling. De roep uit de samenleving moet nu eindelijk eens gehoord worden. De verantwoordelijkheden van de politiek wegen hierbij zeer zwaar. Van een sociaal beleid is in dit CDA, VVD D66 kabinet allang geen sprake meer. Hopelijk doen de heren en dames politici een stapje in de richting van de burgers en maken ze aan dit a-sociale-, op punten a-solidaire beleid snel een einde.

Gemaakt: 30, aug., 2011, 11:47 | Door ANP

Fors minder geld voor chronisch zieken

Het kabinet wil het budget voor chronisch zieken en gehandicapten halveren. Dat is onderdeel van de plannen voor Prinsjesdag. Ingewijden hebben berichtgeving daarover in het AD dinsdag bevestigd

Fors minder geld voor chronisch zieken

 Copyright ANP 2011

Fors minder geld voor chronisch zieken

DEN HAAG (ANP) – Het kabinet wil het budget voor chronisch zieken en gehandicapten halveren. Dat is onderdeel van de plannen voor Prinsjesdag. Ingewijden hebben berichtgeving daarover in het AD dinsdag bevestigd.

Het kabinet wil snijden in de wtcg-vergoeding, die bedoeld is voor chronisch zieken en gehandicapten. De regeling kent afhankelijk van de leeftijd tegemoetkomingen tussen 153 en 510 euro. Sinds vorig jaar krijgen ongeveer twee miljoen mensen eens per jaar zo’n tegemoetkoming in de zorgkosten.

Over anaconda15

1.80 meter lang blauwe ogen Nederlands Techneut en gek op wetenschap Erg handig en visionair
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s