Assendorp dossier Nel Banninkhuis nachtopvang voor daklozen

 Nel Banninkhuis ingang

Nachtopvang Nel Banninkhuis Zwolle

De nachtopvang in het Nel Banninkhuis in Zwolle is geopend van 19.00 tot 8.30 uur. Er is ruimte voor 20 mensen: de meeste bedden zijn bestemd voor mannen; voor vrouwen is een kamer met twee bedden beschikbaar. Aanmeldingen voor overnachtingen kunnen bij Bonjour en het Nel Banninkhuis gedaan worden. In de gemeenschappelijke ruimte kan wat gegeten en gedronken worden, ook staat er een televisie en zijn spelletjes voor handen. De avonduren bij Nel leveren vaak kostbare momenten op, er is tijd om met de gasten in gesprek te gaan, hun verhalen te horen en een band op te bouwen.

Openingstijden:  elke avond en nacht tussen 19.00 en 8.30 uur (deur dicht om 21.30 uur).

Nachtopvang: slapen onder een dak

Naast dagopvang Bonjour coördineert van Henriet van Olst de nachtopvang in Zwolle, het Nel Banninkhuis. Afgelopen winter vroor het ’s nachts zo veel graden dat het onverantwoord was voor daklozen om buiten te slapen. Zij kunnen dan slapen in het Nel Banninkhuis. “Bij koud weer proberen we zoveel mogelijk daklozen in de nachtopvang te krijgen. Ondanks het koude weer afgelopen winter kozen een aantal daklozen er toch voor om buiten te slapen. Helaas kunnen wij ze niet verplichten om in het Banninkhuis te overnachten, maar we proberen ze wel over te halen”, zegt Van Olst.

De meeste dak- en thuislozen krijgen een uitkering van de gemeente. Hier staat wel tegenover dat ze ’s nachts in een opvangcentrum moeten slapen. Hun uitkering gaat omlaag als ze dit niet doen. Van Olst: “Daklozen zijn niet verplicht om onder een dak te slapen, maar op deze manier wordt dit wel gestimuleerd. Hierdoor hebben we beter zicht op de daklozen.”

Dit is het dossier Nel banninkhuis de nachtopvang van het leger des heils Zwolle voor daklozen die allang niet meer voldoet aan de eisen van bewoning of als slaaphuis.
Dit pand zou al in 2005 gesloten worden maar is nog steeds open en waar dakloze burgers beestachtig zijn opgesloten door de begeleiders van het leger des heils die deze nachtopvang onder haar hoede heeft.
Bij binnenkomst moet de daklozen zich vervoegen bij het loket voor inschrijving en contant 5,85 euro per nacht betalen of via de sociale dienst die de verblijfskosten betaalt vanuit de uitkering rechtstreeks aan het leger des heils.
Eenmaal binnen om 19.00 uur de openingstijd mag de dakloze niet meer naar buiten en zit dan in een gevangenisregime dankzij het misdadige gemeentebeleid die met stigmatisering van elke dakloze een misdadiger maakt die een gevaar is voor de leefomgeving,het is meer de vraatzuchtige en onbeschaafde samenleving en de bestuurlijke elite op de pluche zetels die de overlastgevers zijn en die kansarmen het licht in de ogen niet gunnen.
Dat is ook de redenen dat de stadswachten tot vervelens toe s”avonds elke dag binnen de nachtopvang komen om de boel te controleren en de dakloze clienten het gevoel krijgen bespioneerd te worden in opdracht van het gemeentebestuur van Zwolle.
Aan brandpreventie word geen aandacht geschonken en als het alarm afgaat staan de begeleiders verdwaasd in het rond te kijken waar dat geluid vandaan komt en dat alarm is al heel wat keren in werking getreden zonder dat er wat aan de hand was maar dakloze clienten ligen in bed te roken en zijn in staat om bier en wiet naar binnen te smokkelen.
Sommige clienten zijn al zo geestelijk doorgedraaid dat zij constant in zichzelf staan te praten omdat de hulpverleners geen aandacht aan hun schenken al verkeren zij nog zo in een zware depressie.
In het weekend kunnen de clienten niet uit slapen en de verveling slaat snel toe en dan gaat men elkaar lastig vallen of irriteren.
De opvang is gewoon mensonterend en bij de beesten af.
En als je de 435.000 euro per jaar en de eigen bijdrage van de clienten in totaal erbij optelt dan is dit een gouden business voor het Leger des Heils met zijn bilderberghotelketen.
En bij onnodige time outs als het personeel geen kritiek kan verdragen worden er gewoon “lastige klanten” uitgewisselt met het bedrog de Herberg waar daklozen ook geen zorg en hulpverlening ontvangen van RIBW Vecht.
Maar geen nood als goedmakertje stuurt het gemeentebestuur gewoon een hypocriete wethoudertje die een biologisch fruitmandje komt brengen bij de daklozen in de dagopvang Bonjour natuurlijk onder oog van de mediacamera”s want de beste man moet wel opvallen bij het grote en naieve publiek.
De nachtopvang kan maximaal 22 personen herbergen en die verblijven “sävonds in een krappe woonkamer van 6×6 meter en waar men mag hopen dat de verwarming het doet.
Slapen kunnen de daklozen in een gedeeld slaapzaal waarvan er in een 8 man verblijven met stapelbedden met slechte matrassen waarvan de ruggen kapot gaan door onvoldoende ondersteuning en zeer slechte ventilatie en een slaapzaal idem dito waar 12 man verblijven ook met dezelfde stapelbedden en een kleine kamer voor 2 vrouwen.
De douches en toiletten stammen nog uit de tijd van de Romeinen en er is voor niemand privacy aanwezig,zitten de daklozen bij elkaar in de krappe woonkamer dan is het een kakefonie met een schetterende televisie aan en van gefrusteerde personen die elkaar gek maken met hun problemen en die op een gegeven moment met elkaar in conflict raken omdat er geen goede leidinggevenden aanwezig zij en ook door de kliekjesvorming onderling tussen daklozen die denken vrienden te hebben binnen de opvang maar elkaar gewoon staan te bestelen en te bedriegen.
In tegenstelling wat het leger des heils beweert is er geen goede voedselvoorziening aanwezig nog medisch hulp en ook geen doorverwijzing naar hulpverlenende instanties want die zijn niet aanwezig in Zwolle.
De dakloze client krijgt per dag maar 4 plakken beleg kaas of vleeswaren en meer niet,fruit is alleen in het weekend aanwezig en elke avond komt er dezelfde frisdrank op tafel en in het weekend paar zakken chips erbij.
En er zijn zelfs dakloze clienten overleden in de nachtopvang maar dat word niet vermeld in de krant
Alleen maar organisaties die de AWBZ gelden en subsidies en hun eigen werkgelegenheid belangrijker vinden dan hulpverlening bieden aan dakloze burgers en dus in feite de belastingbetalers staan op te lichten doordat zij niets uitvoeren en dan maar klagen in de media over het geweld tegen hun uitgevoerd dat zijzelf uitlokken met hu nrespectloze houding tegenover dakloze clienten.
Dat geld voor de dagopvang Bonjour en de nachtopvang Nel Banninkhuis en de Herberg aan de Nijverheidstraat.
Klachten neerleggen bij het gemeentebestuur heeft geen zin en de inspectie voor de gezondheidszorg onderzoekt geen enkele opvanginstelling voor daklozen in Nederland en gaat af op de valse informatie verstrekt door het management van de opvang.
De wethouder zorg en welzijn en WMO Zwolle laat de opvanginstellingen links liggen en zal niet met de bewoners/clienten gaan praten,maar dat is ook logisch want de wethouder was vroeger directeur bij het CMO leger des heils Zwolle en dan hangt men niet liever de vuile was buiten.
De dagopvang Bonjour wil men tot 2011 openhouden en wanneer de nachtopvang word gesloten zal de vraag zijn want het bedrog de zorgboulevard is gebakken lucht en nog steeds niet van de grond en zal ook geen oplossingen bieden en als de Herberg.
Feit is dat daklozen in de nachtopvang psychoses oplopen ook veroorzaakt door het onbekwame personeel die niet met deze problematiek weet om te gaan en dat er clienten als jaren verblijven daar zonder enig vooruitzicht en tussen die daklozen zitten egocentrische figuren die anderen lastig vallen met haantjesgedrag en die zullen de opvang wel even naar hun hand zetten maar die worden er niet uitgezet.
En dat is momenteel weer het geval nadat het maanden rustig is geweest en je kan de leidinggevenden blijven waarschuwen voor die gasten die iedereen manipuleren en overheersen met als gevolg dat de clienten niet meer hun problemen gaan oplossen maar gaan luisteren naar die gasten die zich verbeelden hulpverlener te zijn maar ook gewoon dakloze client te zijn.

U bevindt zich hier: Historie Dossier Nel Banninkhuis

Ruzie om Nel Bannink-huis

Wel of niet daklozen, dronkenlappen of andere probleemgevallen opvangen? Het antwoord is ja. Vindt de gemeente, maar ook de gemeenschap. Maar waar moeten de daklozen dan wonen? Het opvangtehuis komt misschien in je wijk te staan. Niet iedereen wil zo’n tehuis naast zijn deur hebben, anderen denken er wat genuanceerder over.

Assendorp heeft verschillende affaires over opvangtehuizen gehad. De plannen om het al bestaande Nel Bannink-thehuis aan de Luttenbergstraat flink uit te breiden, viel slecht bij de toch wel sociale Assendorpers. Het feit dat het plan zonder enig overleg aan het publiek werd gepresenteerd versterkte de negatieve gevoelens behoorlijk. De gemeente zwichtte uiteindelijk voor de druk, maar enkele jaren erna dook ‘De Herberg’-zaak op.

Een groot pand aan de Terborchstraat zou geschikt gemaakt moeten worden voor de thuislozen. Ook hier dook protest op. Dak- en thuislozen horen niet in een woonstraat thuis, vonden de omwonenden die hun kapitale villa’s al in waarde zagen dalen.

Hoe de Nel-Bannink-affaire de wijk verraste, kunt u hieronder lezen. Ook is er een verhaal over de Zwolse Poort geplaatst, een geplande kliniek voor onder andere verslaafde patiënten. Dat ‘ZP-plan’ heeft inmiddels vertraging opgelopen (stand 2005).

Schok 2000 “Dit is een klap in ons gezicht”” Assendorpers boos over plan vestiging dagopvang daklozen Assendorp is boos. Heel erg boos zelfs. Het plan van wethouder Erick den Bult om de dagopvang van…

Reacties nov.00 H. Bonke: Ik woon in Assendorp. Wat de daklozen betreft die zijn mij al jaren een doorn in het oog. Waar ik ook kom in Assendorp overal zijn de klaplopers aanwezig. Meestal stomdronken en a…

Strijd 2000 De winkeliersvereniging Assendorp Vooruit en de Stichting de As (Assendorp Samen) zullen zich met alle juridische middelen verzetten tegen de gemeenteplannen om een tijdelijke daklozen-dagopva…

Kleine overwinning 2000 De dreiging van de Assendorper winkeliers en de Stichting de As om de vestiging van een noodgebouw (portakabin) achter het Nel Banninkhuis met alle juridische middelen te bestrijden, heeft eff…

Wethouder beschadigd 2000 De kogel is door de kerk. De vestiging van de tijdelijke dagopvang in het Nel Banninkhuis én aan de Willemskade is maandagavond goedgekeurd door de gemeenteraad. Daardoor wordt de 24-uurs opva…

Brief gemeente nov.2000 Brief gemeente Zwolle aan de bewoners van Dieze West, omwonenden Dienstencentrum Willemskade en het Nel Banninkhuis aan de Luttenbergstraat. dd. 17 nov 2000 Geachte mevrouw, heer,…

De praktijk nov 00 Donderdagavond 18.00 uur. Het regent zachtjes. Het schijnsel van de straatlantaarns spiegelt op de natte straat. Bij de deur van het Nel Banninkhuis aan de Luttenbergstraat staat een groep…

Zwolse Poort febr.2002 De komst van de psychiatrische kliniek Zwolse Poort naar de oude HTS aan de Grasdorpstraat stuit nauwelijks op protest bij de Assendorper bevolking. Maarten Teutscher, voorzitter van de …

Over anaconda15

1.80 meter lang blauwe ogen Nederlands Techneut en gek op wetenschap Erg handig en visionair
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Assendorp dossier Nel Banninkhuis nachtopvang voor daklozen

 1. anaconda15 zegt:

  R.Robers

  Leger des heils en hun medewerkers,werkt dat?
  Mijn mening is omm eerlijk te zijn van niet!

  Na een jaar in de dag en nachtopvang van het leger kan ik naar mijn mening hier eerlijk over zijn.
  Het leger werkt met SPW ers die totaal niet opgeleid zijn voor hun taak
  Bovendien worden zij geselecteerd op hun geloof zodat zij heel makkelijk te beinvloeden zijn.
  Ook loopt er een groep ambulante begeleiders rond die voor de CIZ indicatie van de clienten zorg dienen te dragen
  Verder heb je niets aan die lui!
  De SPW ers weten niet waar ze aan beginnen dat kun je zien wanneer ze net in dienst komen ze staan te kijken als een kudde slachtvee.
  Medisch zijn ze totaal niet onderlegd en in geval van calamiteiten zijnn ze niet in staat om in te grijpen ,nog te handelen
  Dit kan ik ergens wel begrijpen want om enig initiatief te nemen worden ze aan alle kanten tegen gewerkt door de leiding (het mag niets kosten)
  Zelfs een spelmiddag kunen ze niet organiseren en laten liever de clienten tussen twee stoelen hangen of met hun kop op de tafel slapen.
  Hoe kan dit zou je je afvragen dat is de taktiek van het leger, zo maken ze je murm (wat heb je aan actieve clienten?)
  Met problemen kun je bij die SPW ers ook al niet terecht ze zijn totaal niet ter zake kundig ook niet met papieren zaken.
  wat doen ze dan vraagt u zich af?
  Nou ja ze schenken koffie in enn serveren het eten meer doen ze niet (zonde van het geld eigenlijk he?
  O ja ikzieze vaak voetballen dat was ik vergeten.
  Wanneer ze op de nacht opvang werken hebben de meesten ook niet de benodigde papieren daarvoor,en gelooof me daar speelt zich aardig wat af! Maar ja ik zei het al het mag niet teveel kosten he.
  Kijk dit is nu echt het leger, zorgen dat je op papier alles goed voor elkaar hebt en verder zo zuinig mogelijk werken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s