De sociale “bevlogenheid” van Dominee Hans Visser en Rooie Joop de salonsocialist,zij hebben een ding gemeen en dat is dat zij dankzij PvdA bemoeizucht subsidies ontvingen zonder toezicht hoe deze besteed zijn maar waaraan dat weten we onderhand wel.Maar hoelang word dit toneeldrama en misbruik van kansarme burgers nog gedoogd door de achterlijke gereformeerde boeren in Over-IJssel?Verwijzing naar Peter Siebelts boek “Vissers in troebel water.

The Greatest Freakshow into the Netherlands 

De sociale “bevlogenheid” van Dominee Hans Visser en Rooie Joop de salonsocialist,zij hebben een ding gemeen en dat is dat zij dankzij PvdA bemoeizucht subsidies ontvingen zonder toezicht hoe deze besteed zijn maar waaraan dat weten we onderhand wel.Maar hoelang word dit toneeldrama en misbruik van kansarme burgers nog gedoogd door de achterlijke gereformeerde boeren in Over-IJssel?Verwijzing naar Peter Siebelts boek “Vissers in troebel water.

De Erepenning van Zwolle uitgereikt door het College van B&W voor de gesubsidieerde “drama-acteur “Joop van Ommen maar voor welke verdiensten dan?

Dit soort bedriegers worden ook verheven via de Oranje VOC mentaliteit in
Ridderorders omdat het betaalde marionetten zijn die de schijn moeten ophouden van een “sociaal bevlogen” samenleving.

 

Trots op steun voor kerstdiner

Auteur: door Bert-Jan Lukje |   zaterdag 24 december 2011 | 07:00

Tekstgrootte tekst verkleinentekst vergroten
Het kerstdiner voor minima trok rond de 400 mensen. Organisator Joop van Ommen is trots op de steun die hij kreeg voor het evenement.foto Frans Paalman Het kerstdiner voor minima trok rond de 400 mensen. Organisator Joop van Ommen is trots op de steun die hij kreeg voor het evenement.foto Frans Paalman
 
ZWOLLE – Hij heeft het gevoel dat hij het niet meer alleen doet. Van alle kanten krijgt Joop van Ommen uit Zwolle steun.

Bij het kerstdiner voor minima in de WRZV- hallen schuiven rond de 400 mensen aan voor een Surinaamse maaltijd. “Ik ben het gevoel kwijt dat ik er alleen voor sta”, aldus Van Ommen. “Er was hier gisteren een badmeester uit Zwartsluis, die heeft 3000 oliebollen gebakken. Verder helpt jongerenorganisatie Byou fantastisch. Ze pakken dingen op, regelen dingen zelf. Ik ben in september al begonnen met verzamelen. De Hanos bijvoorbeeld, komen in die 22 jaar ook altijd een vrachtwagen vol met voedsel brengen” Vorig jaar zaten er 325 mensen aan de kerstdis, nu kruipt het aantal naar de 400. Na afloop is er voor iedereen een kerstpakket. “Ik zou het ook heel erg vinden als niet iedereen mee kan eten, dat ik mensen moet teleurstellen.” Het groeiende aantal stemt ook treurig. Ook bij De Herberg, de opvang voor daklozen, is het al weer druk. Ondanks het milde winterweer. “Die zit stampvol. Ik heb net weer extra stapelbedden gekocht. En dan hebben we nog geen winter gehad.”

Van Ommen steekt de helpende hand toe, maar staat dus niet meer alleen. “We doen het samen. Het bedrijfsleven, de burger en de politiek. Ze denken allemaal hetzelfde, er is echt wat neergezet. Nu ook weer met het kerstdiner, zodat we mensen een plezier kunnen doen.” Van Ommen heeft een voorbeeld paraat. “Een bewoner van de Herberg is begonnen met het verzamelen van knuffels voor het kerstdiner. Dus iedereen krijgt vanavond een knuffel. Dat is toch prachtig mooi. Ik krijg zoveel steun, daar mag een stad als Zwolle trots op zijn. Zwolle is echt een voorbeeld voor andere steden.”

Maar hij ziet ook de keerzijde. “Ik hou mijn hart vast voor 2012. We zijn ooit met honderd man begonnen, nu zijn het er 400. En als je dat cluppie in Den Haag ziet heb je het gevoel dat er nog meer aankomt.” Het zijn lastige tijden voor mensen met weinig geld. “Dit gebeuren wijst je erop. Er is een boel verscholen armoede, maar de mensen zijn de schaamte kwijt, ze moeten overleven. Elk extra plakje brood willen ze meepakken.”

 Muzikaal daklozendinervrijdag 24 december 201007:00

ZWOLLE – Het traditionele kerstdiner voor dak- en thuislozen en minima in de WRZV-hallen werd gisteren voor het eerst in de grote sportzaal gehouden, in plaats van in de recreatieruimte.

Ongeveer 300 mensen genoten niet alleen van eten en drinken, maar ook van muziek, van de vocalgroep Eben-Haëzer van de Zwols Molukse gemeenschap. Organisator Joop van Ommen voelde zich na afloop ‘voldaan’. “We hebben een heleboel mensen een heel mooie avond bezorgd. Maar,” voegt hij er meteen aan toe, “het mooiste zou zijn als een keer niemand op kwam dagen. Want dat zou betekenen dat het niet meer nodig is.” foto Frans Paalman

Vele ‘mondjes’ gevuld bij kerstmaal Joop van Ommen

Jaap de gesubsidieerde kerkschnabbelaar die toezicht houd in de nacht en dagopvang leger des heils en zich te goed doet aan voedsel en drinken wat voor daklozen is bestemd en dat noemt men christelijke normen en waarden.

door HILDE TROMP. woensdag 27 december 2006
07:21
Laatst bijgewerkt op: woensdag 20 juni 2007
13:17

Veel kinderen stonden voor het kerstdiner van Joop van Ommen in de rij om hun buikjes rond te eten. Het eetfestijn voor de minder bedeelden is inmiddels een langlopende traditie geworden. Foto FRANS PAALMAN

ZWOLLE – Livemuziek, een vrolijke kerstman, een boom met lichtjes en meer dan genoeg eten om alle monden te vullen. Het was feest tijdens het jaarlijkse ‘liefdesmaal’ van Joop van Ommen. Maar wel een feest dat hij eigenlijk helemaal niet wil geven.
Tweehonderd stoelen had Joop van Ommen, directeur van de WRZV-hallen, afgelopen zondagavond in de kantine van de WRZV-hallen geplaatst voor het kerstdiner. ‘Heeft iedereen een plek?’ vroeg hij aan het begin van de avond aan zijn gasten. Helemaal geen rare vraag, want naast de ruim dertig stoelen die Van Ommen er al extra bij had geschoven, kwam tijdens zijn speech nog een paar mensen binnen. De dertiende editie van het kerstdiner was drukker dan ooit.
Terwijl de bami en de nasi aan de aanwezigen werd geserveerd, stonden de allerkleinsten al met pretoogjes naar de heerlijke vlafliptoetjes te wijzen. Gelukkig had Van Ommen van alles meer dan genoeg, want er waren opvallend veel kinderen aanwezig. De directeur legt uit dat naast de dak- en thuislozen ook de minima en andere minderbedeelden vertegenwoordigd waren: ‘Waaronder veel gezinnen. En ja, daar schrik ik van’. Via onder andere de Voedselbank waren deze gezinnen uitgenodigd voor het diner. Zo ook de familie Da Silva met hun negen kinderen en Yvonne Rugenbrink en Fred ter Loo die vijf koters opvoeden. De ouders kennen elkaar via de Voedselbank en waren daarom gezellig bij elkaar aan tafel gaan zitten. Miquel Da Silva wees met trots zijn kinderen aan, waaronder de jongste spruit van vier maanden. Maar eigenlijk was dit helemaal niet nodig, want het is duidelijk dat de blonde koppies aan tafel niet van hem zijn, maar van Fred en Yvonne. Da Silva vertelde dat hij het door de ‘bureaucratie’ financieel niet makkelijk heeft. Van zo’n acht tientjes per week zegt hij met zijn gezin rond te moeten komen. Ze eten vaak brood en waren dan ook erg blij met het warme kerstdiner. En, ‘de kinderen genieten, daar doe je ‘t voor’. De afgelopen kerstdagen heeft het gezin het zo gezellig mogelijk gemaakt. Een kerstboom hadden ze dan wel niet, maar de kaarsjes werden wel aangestoken.
Ook Yvonne en Fred probeerden de feestdagen zo gezellig mogelijk te maken. Al vindt Yvonne het eigenlijk een ‘rottijd’ die ze het liefste overslaat. Maar met het opsparen van de lege flessen – 18,50 euro aan ‘winst’ – konden ze zich toch nog een extraatje tijdens deze dagen veroorloven. Uiteraard had Van Ommen veel liever gehad dat deze gezinnen de zaterdag voor kerst zelf in de supermarkt hun boodschappenkarren vol hadden kunnen laden met een kerststol, kalkoen of een rollade. Maar zo was de situatie niet en dus maakte hij er met alle hulp die hij kreeg het beste van. Enthousiast vertelde hij dan ook dat de eigenaar van het Thaise restaurant BaiYok dertig mensen had uitgenodigd voor de lunch. ‘Ze willen dat ieder jaar gaan doen, echt leuk dat ze meedenken.’
Het kerstdiner was niet het enige dat de aanwezigen ontvingen. Bij de uitgang werd er voor ieder gezin een kerstpakket uitgedeeld en de kinderen ontvingen van de kerstman een cadeautje. En zo gingen ruim tweehonderddertig mensen met een gevulde maag de kerstdagen in. Hoe Joop van Ommen Kerstmis viert? ‘Nou, na vanavond heb ik wel genoeg kerst gehad hoor, ik blijf lekker thuis: lui in de stoel met een borrel bij de hand.’

door Janine Stougie. woensdag 26 december 2007
19:37
Laatst bijgewerkt op: zaterdag 29 december 2007
18:36
Tekstgrootte
Foto Frans Paalman

ZWOLLE – De kerstdis van Joop van Ommen voor de minderbedeelden in de Zwolle samenleving begint meer en meer een begrip te worden. Niet alleen in Zwolle. De kerst duurt bij Joop van Ommen in de WRZV-hallen inmiddels ook drie dagen. „Net als bij andere mensen thuis”, aldus de hoeder van de Zwolse zwervers.

Zie ook:•Dominee Visser voedt en bedonderd Zwolse daklozen

Links vooraan PvdA”Dominee Hans Visser”,daarachter salonsocialist Joop Van Ommen en daar weer achter Jaap Klaas de gesubsidieerde kerkschnabbelaar die deel uit maakt van de Leger des Heils krentewegers/toezichthouders bi j de dag en nachtopvang en het VEZ eetcafe”Er is Hoop” in de slangekuil de WRZV hallenrestaurant dat daklozen en kansarmen voorziet van paar kruimels eten zodat christenen weer er een “goed” gevoel” van overhouden en verder kunnen gaan met opdringerig evangeliseren en de kluit belazeren.Hallelujah!

Tijdens het traditionele kerstdiner schoven dik 260 mensen aan tafel. Niet alleen dak- en thuislozen, maar ook mensen met een dak boven het hoofd, maar met weinig centjes in de portemonnee konden een vorkje meeprikken.
Dit jaar was de beroemde Rotterdamse dominee Hans Visser, die al vanaf 1979 drugsverslaafden en daklozen in de Rotterdamse Pauluskerk opvangt, te gast. Visser deelde voor het diner het eerste kerstpakket uit. Het Zwolse gezin met negen kinderen, dat dit jaar enkele maanden in De Herberg achter de WRZV-hallen woonde, was de gelukkige.
Gisteren is een club zwervers wezen lunchen bij het Thaise restaurant Bai Yok. „We krijgen steeds meer mensen achter ons”, benadrukt Van Ommen. „Neem nou de eigenaar van Bai Yok. Die man komt zich helemaal uit zichzelf melden, omdat hij iets wil doen. Er zijn mensen die hun kerstpakketten komen brengen. De woningcorporaties hebben dit jaar hun relaties geen kerstkaart gestuurd. Die hebben het bespaarde geld aan ons gegeven. Echt geweldig. Ook ‘mijn’ mensen zijn nu alle dagen onder de pannen.”
Dominee Visser voedt Zwolse daklozen

woensdag 26 december 2007
16:05
Laatst bijgewerkt op: zondag 30 december 2007
00:39

ZWOLLE – Zeker 200 dak- en thuislozen, maar ook mensen met een dak boven het hoofd, maar met weinig centjes in de portemonnee zijn jaarlijks te gast bij Joop van Ommen in de WRZV-hallen. Ook dit jaar konden de minder bedeelden een vorkje meeprikken. Met als speciale gast: dominee Hans Visser uit Rotterdam.

Zie ook:

•Dominee Visser verwent Zwolse daklozen in WRZV-hallen

Elk jaar organiseert Van Ommen een kerstdiner voor Zwollenaren die het niet zo breed hebben. Dit jaar doneerden de drie woningcorporaties dik vijfhonderd euro. Geld dat ze bespaard hadden door geen kerstgroeten naar hun relaties te sturen. Ook uit allerlei andere bronnen krijgt Van Ommen geld voor het gewaardeerde kerstdiner.
Dit jaar was de beroemde Rotterdamse dominee Hans Visser, die vanaf 1979 als drugsverslaafden en daklozen in de Rotterdamse Pauluskerk opvangt, te gast. Visser deelde voor het eten het eerste kerstcadeau uit aan een Zwolse gezin met negen kinderen, dat dit jaar enkele maanden in de WRZV-hallen heeft gewoond.

Bij de Zwolse courant/de Stentor kwam en kom ik niet aan bod om het bedrog rondom Joop van Ommen en zijn aanhang te ontmaskeren vanwege de belangenverstrengelingen van de politiek en de media.

De leugen word liever in stand gehouden omdat er anders politieke kopstukken omvallen die de Nederlandse rechtstaat ondermijnen met het misbruik van de goedgelovigheid van kansarmen als middel.

> Uitspraken > Weergave >

PRINTVERSIE

Uitspraakweergave
De directe link voor deze uitspraak is:
http://www.rvdj.nl/2004/14

R. Donker tegen de hoofdredacteur van de Zwolse Courant

Nummer 2004/14
Zittingsdatum  
Datum 2004-02-12
klagers R. Donker
betrokkenen de hoofdredacteur van de Zwolse Courant
medium Zwolse Courant
beslissing gegrond
journalistieke werkwijze hoor en wederhoor
feitenweergave grievende berichtgeving, tendentieuze berichtgeving
aard van het medium dagblad (regionaal)
casus
Beslissing van de Raad voor de Journalistiek
inzake de klacht vanR. Donkertegende hoofdredacteur van de Zwolse CourantBij brief van 28 oktober 2003 met zeven bijlagen heeft R. Donker te Zwolle (klager) een klacht ingediend tegen de hoofdredacteur van de Zwolse Courant (verweerder). Klager heeft vervolgens zijn klacht nader toegelicht in twee brieven van 10 november 2003 met diverse bijlagen en in een brief van 12 november 2003. A. Engbers, hoofdredacteur, heeft op de klacht gereageerd in een schrijven van 12 november 2003 met vier bijlagen.De zaak is behandeld ter zitting van de Raad van 18 december 2003 buiten aanwezigheid van partijen.DE FEITENOp 24 oktober 2003 is in de Zwolse Courant een artikel verschenen onder de kop “Swollwacht is ‘kotsziek’ van schijnpolitiek SP”. De intro van het artikel luidt:
Swollwacht heeft met onverholen woede gereageerd op de kritiek van de SP op de WRZV-hallen. ‘Ik word kotsziek van jullie schijnpolitiek’, schrijft William Dogger aan zijn SP-collega Twisterling.
Het artikel bevat verder onder meer de volgende passage:
Dat de SP blind vaart op Ruud Donker, die na twee jaar opvang in de WRZV-hallen nu een eigen huisje heeft, vindt Swollwacht onbegrijpelijk. ‘De heer Donker heeft ruim geprofiteerd van de goede en sociale diensten die Van Ommen hem verstrekte. Nu Donker dankzij de inspanningen van Van Ommen eigen woonruimte heeft gaat hij, zoals profiteurs dat doen, natrappen aan het adres van Van Ommen. Ik kan dit niet anders noemen dan vuilspuiterij.
Klager heeft enige tijd gebruik gemaakt van de opvang voor dak- en thuislozen in de WRZV-hallen. Genoemde Van Ommen is directeur van de WRZV-hallen.

DE STANDPUNTEN VAN PARTIJEN

Klager stelt, kort samengevat, dat het artikel ongenuanceerde en beledigende uitlatingen van Dogger aan zijn adres bevat. Volgens klager heeft verweerder ten onrechte nagelaten hem wederhoor te bieden. Door de publicatie is hij in zijn goede naam aangetast, aldus klager.
Verder stelt hij dat verweerder zich schuldig maakt aan sensatiejournalistiek en vooroordelen heeft tegen dak- en thuislozen.

Verweerder stelt dat het artikel niet op zichzelf staat, maar er een is in een reeks van publicaties. Mede naar aanleiding van een onderhoud met klager heeft de SP-fractie de kwestie opnieuw aangekaart. Volgens verweerder heeft klager daarvan ook geen geheim gemaakt. De vragen van de SP hebben geleid tot woedende reacties van onder meer raadslid Dogger. De reactie van Dogger is echter gericht op de SP.
In de afgelopen jaren zijn klager en andere daklozen in toenemende mate aan het woord gekomen in de Zwolse Courant. Van sensatiejournalistiek en vooroordelen is dan ook geen sprake, aldus verweerder.
Hij wijst erop dat klager op geen enkele manier aan de redactie te kennen heeft gegeven ontevreden te zijn over publicaties rondom de SP-vragen en de reacties daarop.

BEOORDELING VAN DE KLACHT

Het artikel gaat in hoofdzaak over een dispuut tussen Swollwacht en SP. In dat verband is klager genoemd. De kern van de klacht is dat verweerder diffamerende uitlatingen aan het adres van klager heeft gepubliceerd zonder toepassing van wederhoor.

Volgens het vaste oordeel van de Raad dient een journalist bij het publiceren van ernstige beschuldigingen met bijzondere zorgvuldigheid te werk te gaan, hetgeen in het algemeen onder meer inhoudt het toepassen van wederhoor. In eerdere gevallen heeft de Raad geoordeeld dat een journalist óók wederhoor dient toe te passen, indien een betrokkene slechts zijdelings een rol speelt in de publicatie en daardoor wordt gediskwalificeerd (vgl. onder meer Willems tegen F. Lubbers en Beiler Courant, RvdJ 2004/09).

Klager wordt in het artikel gekenschetst als een ‘profiteur van goede en sociale diensten’, die zich schuldig zou maken aan ‘natrappen’ en ‘vuilspuiterij’. De Raad is van oordeel dat klager aldus zodanig wordt gediskwalificeerd, dat verweerder de uitlatingen van Dogger voor commentaar aan klager had behoren voor te leggen. Nu verweerder dat heeft nagelaten en voorts niet is gebleken van bijzondere omstandigheden die zijn handelwijze zouden kunnen rechtvaardigen, heeft hij grenzen overschreden van hetgeen – gelet op de eisen van journalistieke verantwoordelijkheid – maatschappelijk aanvaardbaar is. De stelling van verweerder dat klager in eerdere artikelen over de kwestie aan het woord is gekomen, maakt weliswaar dat naar het oordeel van de Raad in zijn algemeenheid geen sprake is van vooroordelen jegens dak- en thuislozen, maar kan aan het oordeel van de Raad dat wederhoor had dienen te worden toegepast niet afdoen. Die eerdere artikelen zijn immers gepubliceerd in september 2002, januari 2003 en februari 2003 en derhalve ruim voor het gewraakte artikel van 24 oktober 2003.

BESLISSING

De klacht is gegrond.

De Raad verzoekt verweerder deze beslissing integraal of in samenvatting in de Zwolse Courant te publiceren.

Aldus vastgesteld door de Raad op 12 februari 2004 door mw. mr. M.E. Leijten, voorzitter, T.G.G. Bouwman, mr. drs. M.M.P.M. Kreyns, mr. A.H. Schmeink en mw. C.D. Smolders, leden, in tegenwoordigheid van mw. mr. D.C. Koene, secretaris.

Uitspraak 2004-14

 
Kerstdiner voor cliënten Leger des Heils
Kerstdiner voor cliënten Leger des Heils

Bijna 200 cliënten van het Leger des Heils genoten maandagavond in Almere van een gratis kerstdiner.
De maaltijd werd bereid en aangeboden door Cuisine Culinaire, een kookvereniging in Almere. De gasten kregen na een kerstviering in kerkcentrum Het Klankbord een 4-gangen diner voorgeschoteld.
Alle gasten krijgen zorg van het Leger des Heils en ze zijn om uiteenlopende redenen niet gewend om Kerstmis te vieren. Dat kan komen door verslavingen, psychische problemen of omdat iemand dakloos is. Het gratis kerstdiner wordt ieder jaar aangeboden.

 

 


<!–

ROTTERDAM – De Rotterdamse ‘drugsdominee’ Hans Visser heeft zich schuldig gemaakt aan het aanzetten tot geweld. Hij zou zichzelf daarnaast hebben verrijkt met subsidiegeld dat hij heeft gekregen voor zijn betrokkenheid bij stichtinkjes en verenigingetjes die zijn gelieerd aan de kerk in Rotterdam-centrum.

Deze en andere keiharde beschuldigingen aan het adres van de dominee staan in het boek Vissers in troebel water, dat deze week verschijnt. Auteur is Peter Siebelt, gespecialiseerd in onderzoek naar het links-radicale actiewezen in ons land. Visser zegt zich, zonder dat hij het boek heeft gelezen, te bezinnen op juridische stappen tegen de auteur. ,,Pure laster en insinuaties.”
In het 88 pagina’s tellende boek staat dat Visser zijn volgelingen daags voor een anti-Israëldemonstratie in Amsterdam heeft opgeruid de boel uit de hand te laten lopen. Hij werd daarin gesteund door de Palenstijnse ex-terrorist Ibrahim Albaz met wie Visser goed bevriend is. De bewuste demonstratie, waaraan in april 2002 duizenden mensen meededen, eindigde in chaos. Een man met een keppeltje werd afgetuigd en door de ruiten van homodisco de iT vloog een molotovcocktail.

Siebelt stelt dat de 800.000 euro subsidie die de Pauluskerk vorig jaar van gemeentewege kreeg slechts een fractie is van wat erbij Visser binnenkomt. De dominee heeft zitting in tal van stichtingen en verenigingen die op hun beurt ook weer allemaal subsidie zouden krijgen. Het is volstrekt onduidelijk wat er gebeurt met dat geld, aldus Siebelt. Hij vond het onnodig om voor zijn boek, waarin Visser ook wordt beschuldigd van geheul met pedoseksuelen, de dominee om wederhoor te vragen. ,,Hij zal toch alles ontkennen.”

27/02/06 22u29

ROTTERDAM (RKnieuws.net) – De bekende dominee Hans Visser van de Pauluskerk in Rotterdam zou zich jarenlang hebben verrijkt met miljoenen aan subsidiegeld van de gemeente Rotterdam. Dat schrijft Peter Siebelt in een nieuw boek dat verschijnt onder de titel ”Vissers in troebel water”. De predikant zelf zegt in een reactie niet onder de indruk te zijn van de aantijgingen.

Siebelt geeft een schokkend beeld van de praktijken van de man achter de Rotterdamse Pauluskerk. Dominee Visser zou er opmerkelijke samenwerkingsverbanden op nahouden met een ex-terrorist, drugsdealers, pedofielen en politici. Als klap op de vuurpijl beschrijft Siebelt hoe de gemeente Rotterdam jarenlang een netwerk van stichtingen rond de Pauluskerk heeft gefinancierd. Achter die subsidiestromen zou de Pauluskerkdominee schuilgaan.

Siebelt, die zich voor zijn aantijgingen baseert op interne stukken van de gemeente Rotterdam, spreekt van een miljoenenindustrie. „Een snelle rekensom leert”, aldus de schrijver in zijn boek, „dat de Pauluskerk de afgelopen drie jaar meer dan 2 miljoen euro uit de gemeentekas heeft ontvangen, nog afgezien van de subsidies voor allerlei incidentele activiteiten.”

Waar al dat geld is gebleven, is volgens Siebelt een raadsel. Hij wijst erop dat ook Leefbaar Rotterdam eerder al vraagtekens plaatste bij de constructies van de dertien stichtingen en de subsidies die zij jaarlijks krijgen toegeschoven. Volgens Siebelt heeft de Pauluskerk niet alleen geld opgestreken van de gemeente, maar ook van de provincie Zuid-Holland en van diverse ministeries. De accountant van de Pauluskerk heeft bovendien de jaarrekeningen 2001 en 2003 niet goedgekeurd.

Dominee Visser zou via de toenmalige PvdA-minister d’Ancona een verblijfsvergunning hebben geregeld voor Ibrahim Albaz, tot eind jaren zeventig een kopstuk binnen de Palestijnse terreurorganisatie Al Fatah. Hij kwam naar Nederland na een mislukte poging 4,5 kilo explosieven Duitsland binnen te smokkelen. Visser zag Albaz als vrijheidsstrijder. Hij gaat geregeld met Visser de barricaden op voor de goede zaak en roept daarbij op tot geweld tegen Israël, schrijft Siebelt.
Volgens Siebelt hielp dominee Visser ook de pedofiele Amerikaan Donald Mader aan een baan. De man hield zich in Amerika bezig met naaktfoto’s van zeer jonge jongetjes. Toen hem de grond te heet onder de voeten werd, kwam hij naar Nederland, waar hij enkele keren aan een strafrechtelijk onderzoek is onderworpen. Mader is tot op de dag van vandaag verbonden aan de Pauluskerk.
Siebelt, die geldt als horzel in de pels van links Nederland, deed eerder een boekje open over Mabel Wisse Smit, Theo van Goghmoordenaar Mohammed B., Mient Jan Faber, Tweede Kamerlid Wijnand Duyvendak en het netwerk rond Volkert van der G., de moordenaar van Pim Fortuyn.
Het Rotterdamse college van burgemeester en wethouders laat weten, zo staat in het boekje, dat de geldende subsidievoorschriften van de gemeente Rotterdam strikt zijn nageleefd.
Dominee Visser zegt in een reactie niet onder de indruk te zijn van de aantijgingen. „Ik heb het boek nog niet gelezen, maar ik vermoed dat het vol met laster en insinuaties staat. Alsof ik bij machte zou zijn een verblijfsvergunning voor iemand te regelen. Alsof ik zou oproepen tot geweld wanneer je voor de stichting van een Palestijnse staat ben. Heulen met een pedofiel is klinkklare onzin. De meeste stichtingen en verenigingen waar ik in zit ontvangen niet eens subsidie. Waar heeft die man het over?”

De Pauluskerkdominee zegt zich te beraden op juridische stappen tegen Siebelt. „Hoewel het risico daarvan is dat je zo’n man te veel eer geeft.”
Welkom. Je laatste bezoek was dinsdag 28 december 2010 18:32.

Snel inloggen of registreer jezelf – (Wachtwoord vergeten?)GebruikersnaamWachtwoord

——————————————————————————–

VivaForumActueel’Links verzet binnen CDA tegen PVV is eigenbelang’Dit onderwerp heeft 37 reacties, en bestaat uit 2 pagina’s. Je bent momenteel op pagina 1 van 2.

De laatste reactie is geplaatst op 27-07-2010 14:37.

[ ‘Links verzet binnen CDA tegen PVV is eigenbelang’
——————————————————————————–

Linkse CDA’ers die zich verzetten tegen samenwerking met de PVV, hebben via nevenfuncties bij clubs voor ontwikkelingshulp, milieu en vluchtelingenhulp belang bij het behouden van miljoenensubsidies uit Den Haag.
‘Niet samen met PVV!’
In juni sprak een verzameling linkse CDA’ers, waaronder Doekle Terpstra en Peter Kooijmans, zich in NRC Handelsblad uit tegen samenwerking met de ‘populistische en xenofobe’ PVV. Een coalitie met de partij van Wilders is ‘ondenkbaar en onacceptabel’, klonk het.
Dat blijkt uit een onderzoek van onderzoekersjournalist Peter Siebelt.

Snijden

Uit het rapport komt belangenverstrengeling naar voren, aldus de krant, aangezien CDA’ers met nevenfuncties in ontwikkelingshulp degenen zijn die zich het felst verzetten tegen samenwerking met de PVV. De partij van Geert Wilders wil flink snijden in ‘linkse hobby’s’; ontwikkelingshulp (budget: 4,7 miljard euro per jaar) moet zelfs helemaal worden stopgezet.
In het verslag worden de namen genoemd van onder anderen Eerste Kamerlid Jos van Gennip, Tweede Kamerlid Kathleen Ferrier, prominent CDA’er Tineke Lodders, anti-PVV’er Doekle Terpstra en zelfs informateur Ruud Lubbers.

525 miljoen

Zo is CDA’er Van Gennip medeoprichter en voormalig directeur van ontwikkelingshulpclub Cordaid. Zij ontving de afgelopen drie jaar ruim 421 miljoen euro aan overheidssubsidie. Ook is Van Gennip voorzitter van de Nationale Commissie voor Internationale Samenwerking (NCDO), die in dezelfde periode 128,4 miljoen euro zou hebben ontvangen.
Bij deze organisatie is ook de zus van CDA-Kamerlid Ferrier werkzaam. CDA-prominent Tineke Lodders kreeg als voorzitter van het Landelijk Beraad Stedenbanden Nederland-Nicaragua 2 miljoen euro subsidie, Doekle Terpstra als voorzitter van ontwikkelingsclub ICCO zelfs 525 miljoen euro over drie jaar.

Lubbers

Ook informateur Ruud Lubbers, die VVD, PVV en CDA vrijdag op het hart drukte samen te overleggen, bekleedt een aantal nevenfuncties die afhankelijk zijn van geld uit Den Haag. Lubbers is onder andere voorzitter van de Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF, die in 2009 ruim 2,6 miljoen euro aan subsidie ontving.
De CDA-fractie buigt zich vanmiddag over de vraag of onderhandelen met de PVV gewenst is.
De partij ontkent belangenverstrengeling: ‘Het heeft niets met elkaar te maken,’ zegt een woordvoerder tegen De Telegraaf. ‘Ons standpunt is helder: het CDA wil pas praten als aan een aantal voorwaarden is voldaan, zoals geen hoofddoekjestaks en het respecteren van de beginselen van de rechtsstaat.’

Door Jeroen Langelaar

Bron: Elsevier’s Nieuwsbrief, 24 juli 2010

In de bron staan een hele hoop goeie links!

Deze nieuwsbrief ontving ik een uurtje geleden en hij verduidelijkt een hoop. Inmiddels is besloten dat het CDA toch maar gaat praten met VVD en PVV….
Maar wat een lekker stelletje oprechte christenen zijn het, getver.

——————————————————————————–

——————————————————————————–

eefje1980

Profiel1594 berichten24-07-2010, 17:35

——————————————————————————–
Ik kijk er niet van op, we wisten toch allemaal al dat er erg veel subsidie naar ontwikkelingssamenwerking gaat? En dat daar kritisch naar gekeken moet worden? Dat wil nog niet zeggen dat er dan maar met de PVV geregeerd moet worden, want dan gaan er echt veel nuttige subsidies ook van tafel, evenals ontwikkelingshulp die wél goed terecht komt. Vind ik nogal een verschil persoonlijk. En ja, binnen de VVD zal er ook vast een flinke groep mensen zijn die niet met PVDA wil regeren omdat er dan misschien aan de hypotheekrente – aftrek wordt getornd?

——————————————————————————–

Je gaat er niet van uit dat zo\’n wous alles maar gewoon wegkets wel dan?

——————————————————————————–

yyy

24-07-2010, 17:42

——————————————————————————–
Ik kan me zo voorstellen dat mensen vanuit een christelijke overtuiging – naastenliefde en dergelijke – ervoor kiezen om zich hard te maken voor hulp aan anderen in de wereld die het minder goed hebben dan wij hier in Nederland en om diezelfde reden actief deelnemen aan de politiek en bijvoorbeeld in het CDA zitten.
Om dat nu ‘belangenverstrengeling’ te noemen, lijkt mij onzin.

——————————————————————————–

——————————————————————————–

ravachol
Profiel1436 berichten24-07-2010, 17:46

——————————————————————————–

Die Peter Siebelt zegt niks nieuws. Hij suggereert echter dat hij iets onthult. Op http://www.parlement.com is voor een ieder op te zoeken wat de nevenfuncties van parlementsleden zijn.
En verder zullen veel CDA kiezers helemaal akkoord zijn met het feit dat CDA prominenten ook functies hebben in allerlei maatschappelijke organisaties die al dan niet gesubsidieerd worden. Dit systeem is namelijk een belangrijk onderdeel van het Christen Democratische gedachtengoed. En laat de kern van het Christen Democratische gedachtengoed op zeer veel punten grote spanningen vertonen met de ideeënwereld van Geert Wilders en vinden terecht dat het programma van de PVV botst met de christelijke waarden waar het CDA voor staat.

Het is niet alleen het belang van die organisaties, die in de ogen van veel CDA’ers nuttig en nodig zijn, die prominenten doet huiveren voor het PVV, maar het is ook het vaak abjecte gedachtengoed dat deze prominenten doet huiveren. En niet alleen CDA prominenten huiveren van de PVV, dat doet nog altijd een meerderheid van de kiezers. Namelijk vrijwel iedereen behalve wat VVD’ers en de PVV stemmers. Aan dat harde feit kan de charlatan Peter Siebelt geen jota veranderen met zijn suggesties en verdachtmakingen.

——————————————————————————–
Puritanism: The haunting fear that someone, somewhere, may be happy. (H.L.Mencken)

——————————————————————————–
friezinnetje
Profiel23361 berichten24-07-2010, 17:47

——————————————————————————–
Ook bij de VVD, SP, GL, CU, PvdA zullen wel leden zijn die iets doen aan ontwikkelingswerk.
En als er niemand van de PVV aan ontwikkelingswerk doet dan wordt dat hoog tijd!
Zo kun je het ook bekijken.

——————————————————————————–
If you`re looking for the girl next door, go to the next door!

——————————————————————————–

Immaculata

Profiel1036 berichten24-07-2010, 17:51

——————————————————————————–
Ik zou als ik een CDA’er was ook niet graag samenwerken met de PVV. De PVV keert zich het felst tegen moslims, maar is volgens mij sowieso niet zo’n voorstander van religie. Wilders kwam van de VVD …

——————————————————————————–

——————————————————————————–

Zappa

Profiel82 berichten24-07-2010, 18:07

——————————————————————————–

quote:
eefje1980 schreef op 24 juli 2010 @ 17:35:

Ik kijk er niet van op, we wisten toch allemaal al dat er erg veel subsidie naar ontwikkelingssamenwerking gaat? En dat daar kritisch naar gekeken moet worden? Dat wil nog niet zeggen dat er dan maar met de PVV geregeerd moet worden, want dan gaan er echt veel nuttige subsidies ook van tafel, evenals ontwikkelingshulp die wél goed terecht komt. Vind ik nogal een verschil persoonlijk. En ja, binnen de VVD zal er ook vast een flinke groep mensen zijn die niet met PVDA wil regeren omdat er dan misschien aan de hypotheekrente – aftrek wordt getornd?

Dat klopt, Eefje, maar de VVD heeft niet van te voren bij de PvdA gevraagd of ze hun standpunt over de hypotheekaftrek even wilden bijstellen voordat ze rond de tafel gingen zitten..

En aan allen die het moeilijk hebben met het beperken van de ontwikkelingshulp.. Bekijk de financiële verantwoording even van Novib-Oxfam. Er staat ergens op het net een uitgebreid schema van de geldstromen. Heel wat bedragen gaan naar linkse of zwaar linkse clubjes zoals Nederland Bekent Kleur. Dat heeft toch niets meer met ontwikkelingshulp te maken?

——————————————————————————–

——————————————————————————–

willem1959

Profiel5569 berichten24-07-2010, 18:09

——————————————————————————–
Ach, als er ooit een kabinet VVD-PVV-CDA komt is het voor de Tweede Kamer een eitje besluiten betreffende ontwikkelingssamenwerking weg te stemmen als de linkse CDA-ers niet mee stemmen met de regeringspartijen.
Aan de andere kant, het CDA wil helemaal niet op de linkervleugel van een rechts kabinet zitten. Dus ik vraag me af of zo een kabinet er daadwerkelijk komt en of zo een kabinet, aannemende dat het er komt, een lang leven beschoren is.

——————————————————————————–

——————————————————————————–
ravachol

Profiel1436 berichten24-07-2010, 18:12

——————————————————————————–
quote:
Zappa schreef op 24 juli 2010 @ 18:07:

[…]

En aan allen die het moeilijk hebben met het beperken van de ontwikkelingshulp.. Bekijk de financiële verantwoording even van Novib-Oxfam. Er staat ergens op het net een uitgebreid schema van de geldstromen. Heel wat bedragen gaan naar linkse of zwaar linkse clubjes zoals Nederland Bekent Kleur. Dat heeft toch niets meer met ontwikkelingshulp te maken?

Mee eens. Daarom heb ik mijn donateurschap ook opgezegd.

Maar Oxfam-Novib is ook niet gelijk met alle clubs die Siebelt heeft opgegoogled van openbare websites. Het CDA staat nu eenmaal voor ontwikkelingshulp en daarom zitten veel CDA’ers in organisaties die zich daarmee bezighouden. En daarom heeft het CDA moeite met de voorstellen van de PVV daarover. Dat weet iedereen.

——————————————————————————–
Puritanism: The haunting fear that someone, somewhere, may be happy. (H.L.Mencken)

——————————————————————————–
account_verwijderd

24-07-2010, 18:35

——————————————————————————–
Helemaal eens met Ravachol weer. CDA-ers hebben waarschijnlijk nevenfuncties bij ontwikkelingsorganisaties omdat ze die de moeite waard vinden om zich voor in te zetten, en de moeite waard vinden om voort te laten bestaan, anders zouden ze zich wel inzetten voor wat anders Ik zou er van staan te kijken als het CDA ontwikkelingshulp zelf niet af wil schaffen, maar dat de leden dan niet verder komen dan een euro in de collectebus te gooien als die langskomt. Dat zou pas hypocriet zijn.

Heb je zelf nog een beetje gegoogled Zappa? Ik vond een lijst met alle nevenfuncties uit 2009, hier, en vrijwel alles is onbetaald. Wat wel betaald wordt is bijna nooit ontwikkelingshulp (ik zeg “bijna nooit”, maar ik heb er geen één gevonden die daarvoor betaald werd, maar ik heb er gewoon even overheen gelezen, niet alle stichtingen opgezocht etc.)

Non-nieuws dus en stemmingmakerij.

——————————————————————————–

account_verwijderd wijzigde dit bericht op 24-07-2010 18:38 met 15%

——————————————————————————–

account_verwijderd

24-07-2010, 18:37

——————————————————————————–

quote:
eefje1980 schreef op 24 juli 2010 @ 17:35:

Ik kijk er niet van op, we wisten toch allemaal al dat er erg veel subsidie naar ontwikkelingssamenwerking gaat?

Nog niet ééns 1 % van het jaarlijks budget wordt uigetrokken voor ontwikkelingssamenwerking.

——————————————————————————–

——————————————————————————–

boarder

Profiel4274 berichten24-07-2010, 18:
——————————————————————————–

Is dat niet gewoon politiek. Vooral nar je eigen belangen voor de komende vier jaar kijken.

——————————————————————————–

laat je niet afleiden tijdens het degen slikken

——————————————————————————–

account_verwijderd

24-07-2010, 19:16

——————————————————————————–

Vrijwel iedereen die in de landelijke politiek zit zou beter kunnen verdienen als ze het bedrijfsleven in zouden gaan, dus dat denk ik niet Boarder.

——————————————————————————–

——————————————————————————–

Immaculata

Profiel1036 berichten24-07-2010, 21:58

——————————————————————————–

quote:

Margaretha2 schreef op 24 juli 2010 @ 19:16:

Vrijwel iedereen die in de landelijke politiek zit zou beter kunnen verdienen als ze het bedrijfsleven in zouden gaan, dus dat denk ik niet Boarder.

Maar we stemmen toch allemaal in ons eigen belang? Ik heb GL gestemd, omdat ik een aantal dingen heel belangrijk vind die zij vertegenwoordigen. Ik zou niet op, ik noem maar iets, het CDA stemmen, omdat zij niet de dingen vertegenwoordigen die ik belangrijk vind. Dus in dat opzicht is politiek wel eigenbelang.

Maar eigen belang van die Kamerleden, nee, dat valt idd wel mee, een Kamerlid heeft ook niet zo’n geweldige baan. De meesten opereren in de marge, doen veel werk dat door niemand wordt opgemerkt, verdienen echt niet zo heel veel geld, worden er na 4 jaar vaak uitgegooid en het staat ook niet altijd goed op je CV.

——————————————————————————–

——————————————————————————–

eefje1980

Profiel1594 berichten24-07-2010, 23:20

——————————————————————————–

@zappa De VVD noemde het misschien geen breekpunt zoals CDA maar het was wel duidelijk dat ze dat niet wilden laten vallen. Lijkt me ook dat je als (grootste) partij eerst probeert om je belangrijkste speerpunten naar voren te schuiven. Daarna zullen er toch compromissen gesloten moeten worden.

@Margaretha2 dat weet ik, maar ik vind ook dat er kritisch naar gekeken moeten worden waar de geldstromen uiteindelijk aanbelanden. Ik ben absoluut geen tegenstander van overheidssubsidies of ontwikkelingshulp verder. Ik vind het ook belachelijk dat meedoen aan de JSF onze enige mogelijkheid is om “mee te tellen” op militair gebied. En ik ben het ook niet eens met hoeveel geld daarheen gaat.

——————————————————————————–

Je gaat er niet van uit dat zo\’n wous alles maar gewoon wegkets wel dan?

——————————————————————————–

account_verwijderd

24-07-2010, 23:33

——————————————————————————–

quote:

Immaculata schreef op 24 juli 2010 @ 21:58:

[…]

Maar we stemmen toch allemaal in ons eigen belang? Ik heb GL gestemd, omdat ik een aantal dingen heel belangrijk vind die zij vertegenwoordigen. Ik zou niet op, ik noem maar iets, het CDA stemmen, omdat zij niet de dingen vertegenwoordigen die ik belangrijk vind. Dus in dat opzicht is politiek wel eigenbelang.

Maar eigen belang van die Kamerleden, nee, dat valt idd wel mee, een Kamerlid heeft ook niet zo’n geweldige baan. De meesten opereren in de marge, doen veel werk dat door niemand wordt opgemerkt, verdienen echt niet zo heel veel geld, worden er na 4 jaar vaak uitgegooid en het staat ook niet altijd goed op je CV.

Volgens mij zijn er twee soorten stemmers: mensen die uit overtuiging stemmen en mensen die stemmen om iets wat op dat moment voor hen gunstiger is. Je hebt zeg maar de grootverdieners die SP stemmen of de huizenbezitters die D66 stemmen en je hebt de mensen die weliswaar meer geloven in het socialisme maar toch VVD stemmen want die hypotheekrente hè?

En van Kamerleden en ook alle andere overheidsfunctionarissen mag je hoop ik aannemen dat ze niet uit eigenbelang maar uit landsbelang opereren.

——————————————————————————–

——————————————————————————–

account_verwijderd

24-07-2010, 23:34

——————————————————————————–

Ik vind ook dat er naar ontwikkelingshulp, net als naar alle uitgaven gefinancierd door ons belastinggeld, heel kritisch gekeken moet worden.

Ik vind alleen niet dat er “heel erg veel geld” uitgetrokken wordt voor ontwikkelingshulp.

——————————————————————————–

——————————————————————————–

boarder

Profiel4274 berichten25-07-2010, 12:23

——————————————————————————–

quote:

Margaretha2 schreef op 24 juli 2010 @ 23:34:

Ik vind ook dat er naar ontwikkelingshulp, net als naar alle uitgaven gefinancierd door ons belastinggeld, heel kritisch gekeken moet worden.

Ik vind alleen niet dat er “heel erg veel geld” uitgetrokken wordt voor ontwikkelingshulp.

Ik vind 4,8 miljard anders aardig veel.

——————————————————————————–

laat je niet afleiden tijdens het degen slikken

——————————————————————————–

account_verwijderd

25-07-2010, 12:42

——————————————————————————–

Op de hele begroting vind ik het niet zoveel. Maar dat snapte ja natuurlijk ook wel toen ik mijn eerste reactie plaatste.

Qua oplossingen is het ook vrij weinig als je je bedenkt dat anderhalf miljard mensen van minder dan een dollar per dag leeft (en dus onder de absolute armoedegrens). Niet dat Nederland daar in zijn uppie verantwoordelijk voor is (eigenlijk denk ik zelfs dat ontwikkelingssamenwerking niet de oplossing is om dit probleem op te lossen, maarja qua andere initiatieven zoals eerlijke handel doen we ook niets).

——————————————————————————–

——————————————————————————–

ravachol

Profiel1436 berichten25-07-2010, 12:56

——————————————————————————–

quote:

Margaretha2 schreef op 25 juli 2010 @ 12:42:

Op de hele begroting vind ik het niet zoveel. Maar dat snapte ja natuurlijk ook wel toen ik mijn eerste reactie plaatste.

Qua oplossingen is het ook vrij weinig als je je bedenkt dat anderhalf miljard mensen van minder dan een dollar per dag leeft (en dus onder de absolute armoedegrens). Niet dat Nederland daar in zijn uppie verantwoordelijk voor is (eigenlijk denk ik zelfs dat ontwikkelingssamenwerking niet de oplossing is om dit probleem op te lossen, maarja qua andere initiatieven zoals eerlijke handel doen we ook niets).

Ik vind overigens wel dat er kritisch naar ontwikkelingshulp gekeken mag worden. Veel, heel veel, ontwikkelingshulp heeft namelijk geen enkel effect of werkt zelfs averechts. In dat geval is het weggegooid geld en kan men met zinloze projecten beter stoppen. Er zijn ongeveer 1 miljard mensen die in een “poverty trap” leven. De overige 5 miljard gaan het wel redden. Voor die “Bottom Billion” moet iets gedaan worden, maar juist niet via de ouderwetse ontwikkelingshulp. Dat heeft voor deze mensen de afgelopen 50 jaar niets opgeleverd terwijl landen die weinig tot geen hulp kregen juist wel welvarender zijn geworden in de laatste 50 jaar.

Wat betreft het besteedbaar inkomen: Dat zegt niet veel. Een zelfvoorzienende keuterboer heeft voor zijn dagelijkse behoeften geen geld nodig. Als deze 1 dollar per dag verdient is hij wellicht rijker dan een stadsbewoner die 10 dollar per dag verdient.

Verder blijf ik er bij dat Zappa in navolging tot Siebelt ongelijk heeft met het CDA. Het CDA is volgens haar programma voor ontwikkelingshulp en CDA’ers nemen actief deel aan organisaties die uitvoering aan dat programma geven. De CDA kiezer weet waarvoor hij of zij kiest en alles is openbaar.

——————————————————————————–

Puritanism: The haunting fear that someone, somewhere, may be happy. (H.L.Mencken)

——————————————————————————–

malu3

Profiel2012 berichten25-07-2010, 13:03

——————————————————————————–

quote:

Margaretha2 schreef op 24 juli 2010 @ 19:16:

Vrijwel iedereen die in de landelijke politiek zit zou beter kunnen verdienen als ze het bedrijfsleven in zouden gaan, dus dat denk ik niet Boarder.

Na de landelijke politiek komen de mooie baantjes in zicht. Burgemeester, CvK en diverse bestuursfuncties. Een investering in een onbezorgde toekomst.

——————————————————————————–

The devil wears Prada

——————————————————————————–

boarder

Profiel4274 berichten25-07-2010, 16:17

——————————————————————————–

En in de landelijke politiek heb je maar 4 jaar de tijd om naam te maken. Helaas zijn er ministers die dat erg belangrijk vinden en er onzinnige projecten komen waarmee ze naam kunnen maken. De ellende is hun pakkie aan niet meer. Dat mag een volgend kabinet oplossen.

Wat betreft ontwikkelingshulp. Ik ben er wel voorstander van maar ik heb nu niet het gevoel dat het geld goed besteed wordt. Helaas heb ik er niet voldoende verstand van maar ik heb het idee dat er teveel geld naar verkeerde partijeen gaat en dat er aardig wat verdwijnt. Ook worden mensen afhankelijk van ontwikkelingshulp waardoor ze zelf nawelijks initiatief tonen.

Persoonlijk heb ik het idee dat de kleine NGO’s op lokaal niveau heel veel bereiken met weinig middelen.

——————————————————————————–

laat je niet afleiden tijdens het degen slikken

——————————————————————————–

account_verwijderd

25-07-2010, 19:55

——————————————————————————–

quote:

ravachol schreef op 25 juli 2010 @ 12:56:

[…]

Ik vind overigens wel dat er kritisch naar ontwikkelingshulp gekeken mag worden. Veel, heel veel, ontwikkelingshulp heeft namelijk geen enkel effect of werkt zelfs averechts. In dat geval is het weggegooid geld en kan men met zinloze projecten beter stoppen. Er zijn ongeveer 1 miljard mensen die in een “poverty trap” leven. De overige 5 miljard gaan het wel redden. Voor die “Bottom Billion” moet iets gedaan worden, maar juist niet via de ouderwetse ontwikkelingshulp. Dat heeft voor deze mensen de afgelopen 50 jaar niets opgeleverd terwijl landen die weinig tot geen hulp kregen juist wel welvarender zijn geworden in de laatste 50 jaar.

Wat betreft het besteedbaar inkomen: Dat zegt niet veel. Een zelfvoorzienende keuterboer heeft voor zijn dagelijkse behoeften geen geld nodig. Als deze 1 dollar per dag verdient is hij wellicht rijker dan een stadsbewoner die 10 dollar per dag verdient.

Dit ben ik helemaal met je eens, maar wat betreft besteedbaar inkomen staat dat dus niet zover af van het cijfer wat ik noemde (1,24 miljard).

Daarnaast denk ik dat je zelf ook wel weet dat er helaas (onder druk van bv. de Wereldbank) maar weinig mensen meer zelfvoorzienend zijn of überhaupt gewassen verbouwen die ze eventueel zelf op kunnen eten, want dat is meestal niet de meest winstgevende landbouw dus zijn ze overgestapt op andere zaken.

——————————————————————————–

——————————————————————————–

account_verwijderd

25-07-2010, 19:56

——————————————————————————–

Malu, het is niet altijd goed voor je cv om in de politiek te hebben gezeten.

Boarder, ik heb zelf juist het idee dat lokale projecten geen zoden aan de dijk zetten. Wellicht hebben ze wel een grote impact op het leven van enkelen, maar aan het oplossen van het probleem dragen ze volgens mij niet echt bij.

——————————————————————————–

——————————————————————————–

account_verwijderd

26-07-2010, 07:50

——————————————————————————–

Uit de Volkskrant:

Het is in Nederland makkelijker om kamerverkiezingen dan om kabinet­formaties te winnen.

Dat is deze week opnieuw duidelijk geworden, nu ook Paars-Plus is gestrand. Zou Rutte al de avond vervloeken dat zijn partij voor het eerst sinds het algemeen kiesrecht de grootste geworden is?

Aanvallen

Bij gebrek aan coalitiepartners die ook met elkaar door één deur kunnen, begint de VVD-fotofinish een Pyrrhusoverwinning te worden – allereerst met dank aan Rutte zelf. Die heeft met zijn scherpe aanvallen op Balkenen­de het CDA electoraal zo zwaar ontregeld dat de PVV groter geworden is, zodat de christendemocraten in een rechtse coalitie de derde plaats zouden innemen – geen aantrekkelijk vooruitzicht voor een partij die decennia de spil vormde van de Nederlandse politiek.

En door de PvdA toen tot vijand nummer één te verklaren, heeft Rutte niet alleen Paars-Plus, maar ook het nu begeerde middenkabinet onmogelijk gemaakt – terecht wijst Cohen dit als onzinnig van de hand. Voor Rutte waren drie zaken de afgelopen weken ononderhandelbaar, waarbij hij kon weten dat juist dát voor Cohen niet acceptabel zou zijn.

Piketpaaltjes

Zouden zij dat voor hem plotseling wel worden bij een coalitie VVD-PvdA- CDA? Of zou Rutte dan wel zijn piketpaaltjes slechten? De breuk van gisteren vond immers plaats tussen VVD en PvdA, niet tussen VVD en D66 of GroenLinks: dan opnieuw met elkaar aan tafel schuiven, ook al is het met een andere partij erbij, is ridicuul.

Het tekent de geringe koersvastheid van de VVD-top als het gaat de zege van 9 juni in een premierschap om te zetten. Want over een alternatief beschikt Rutte nu niet. Er wordt wel van een coalitie VVD-CDA-D66-GL-CU gesproken, maar ziet u Pechtold bij Rou­voet aan tafel schuiven? Op sociaal-cultureel gebied – dat voor D66 en CU veel identiteitsbepalender is dan voor VVD en CDA – staan beide heren lijnrecht tegen­over el­kaar.

Zodoende is Rutte het initiatief aan het verlie­zen. Dat nu Lubbers tot informa­teur is benoemd, is veelzeggend: de VVD heeft het verknald.

Angst

Want het probleem ligt bij de VVD, die geheel beheerst wordt door angst voor de PVV: het wangedrocht dat zijzelf ooit heeft gebaard. Dat Wilders zo groot kon worden, heeft alles te maken met een gebrek aan leiderschap bij politiek rechts sinds Lubbers en Bolkestein: noch Balkenen­de, noch Rutte bezitten hun formaat.

Rutte ontbeert de ruggegraat en de morele overtuigingskracht om zijn materialis­tische achterban te trotseren: dat door de crisis de hypo­theek-bomen vanzelf­spre­kend niet meer tot in de miljo­nairshemel kunnen groeien, en gratis autorij­den op alle uren van de dag voor een duurzaam verkeersin­farct zorgt. Onver­korte handha­ving van de huidige villasubsidie zou tot zulke immense bezuinigin­gen op essentiële voorzienin­gen als onderwijs leiden dat Neder­land zijn eigen toekomst­perspectieven reduceert.

Vanwege de ‘kenniseco­nomie’, waaraan altijd lippen­dienst bewezen wordt, dient de con­sumptie van grotere huizen en grotere boten door de happy few voor investe­ringen te wijken, en de vergroe­ning van de econo­mie – van mainport tot brainport – voortvarend te worden aangepakt.

Absurd

De economische crisis kwam van rechts en het politieke probeem ligt ook bij rechts. Reeds dat maakt het idee van een door rechts gedomineerde midden­coalitie, waarbij de sociaal-democraten als linkse schaamlap zouden mogen dienen, absurd. De PvdA is niet opgericht om alsnog rechts beleid mogelijk te maken omdat het CDA zich (terecht) niet aan coalitievorming met extreem-rechts wil branden.

Even absurd is het idee dat Rutte eerst samen met Verhagen een regeer­akkoord gaat schrijven, en vervolgens aan Cohen en Wilders vraagt of zij aan willen schui­ven. Om dan, als Cohen dit akkoord afwijst, de PvdA ervan de schuld te geven dat er dan met de PVV ‘moet’ worden geregeerd. Wie met de duivel pacteert, is daar geheel zelf voor verantwoordelijk, en kan de verantwoorde­lijkheid niet bij degene leggen die hij met dat dreige­ment chanteert.

Of gaat Rutte nu een programma schrijven dat dan wèl voor de PvdA accepta­bel is? Het was immers de VVD die met haar ononder­handel­bare eisen voor PaarsPlus de fatale blokkade opwierp, uit angst voor het boze mails versturende deel van haar electoraat dat liever met de PVV samen­gaat, omdat voor veel VVD-kiezers niet de liberale, maar de materi­le beginselen van de VVD de hoofdzaak vormen en ook door Rutte daaraan de rechtsstaat ondergeschikt wordt gemaakt.
Kopvoddentaks

Als de prioriteiten bij hem anders lagen, zou Rutte niet Paars­Plus op de kilome­terheffing hebben laten springen, terwijl Wilders’ kopvoddentaks en Koran­verbod voor hem kennelijk geen onover­komelijke hindernis voor serieuze formatieonderhan­delingen vormen.

Daarmee ligt de bal bij het CDA. Om het op z’n Brechts te stellen: ook het CDA moet nu kiezen tussen das Fressen en die Moral. Voort­gaan op de vraatzuchtige neoliberale tour, dus samenwer­king over rechts? Of terugkeer naar christen­democra­tische morele idealen, zodat de cohesie van de samen­leving zwaarder dan egoïstisch materieel welbevinden weegt? Als het CDA voor het laatste opteert, kan dat uitzicht openen op een com­munau­taire coalitie van PvdA, CDA, SP en GL onder leiding van een verbin­dende figuur als Cohe
Zou zo’n nieuwe regering dan ook al per komende 1 juli haalbaar zijn? André Rouvoet liet alvast weten, dat hij met liefde de zaken als minister tot de volgende reguliere verkiezingen blijft waarnemen. En inder­daad: straks zit dankzij Ruttes gepruts het demissionaire rompkabinet Balkenen­de-V er van de vijf van onze huidige brokkenpremier nog het langst van alle­maal.http://www.maroc.nl/forums/showthread.php?t=177857 Dominee Visser verwent Zwolse daklozen in WRZV-hallen

Over anaconda15

1.80 meter lang blauwe ogen Nederlands Techneut en gek op wetenschap Erg handig en visionair
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s