Corporaties ontruimen minder vaak

zaterdag 16 juli, 2011

23.10.06 1 reactie

Woningcorporaties zetten minder snel huurders op straat dan voorheen. Uit cijfers van de koepel van woningorganisaties Aedes blijkt dat het aantal uitzettingen vorig jaar zes procent lager was dan in 2004. Wel kwamen er 35 duizend huishoudens bij met een huurachterstand.

Aedes wijt de daling van het aantal uitzettingen aan het gewijzigde beleid van woningbouwverenigingen. Ze treden sneller op bij betalingsachterstanden en werken vaker samen met instanties zoals de schuldhulpverlening maatschappelijk werkers.

 

Rechters deden vorig jaar uitspraak in ongeveer 23 duizend procedures die woningcorporaties hadden aangespannen tegen huurders. In 70 procent van de gevallen werd het vonnis echter niet uitgevoerd, omdat huurder en verhuurder alsnog een oplossing vonden.

 

In totaal zetten de corporaties vorig jaar 8.134 uit hun woning. In 87 procent van de gevallen was een huurachterstand de reden voor uitzetting. De stijging van het aantal huishoudens met een betalingsachterstand baart Aedes daarom zorgen. Maandelijks krijgen 240 duizend huurders een aanmaning. Andere gronden voor ontruiming zijn ernstige overlast (zeven procent) en wietteelt (vier procent).

 

 
 

Wegwijzer Milieu- en omgevingsrecht 

  Deze wegwijzer informeert over de hoofdlijnen van voor de praktijk belangrijke onderdelen van het milieu-en omgevingsrecht.

Bestel de Wegwijzer Milieu- en omgevingsrecht

 

Reacties

R.Donker ervaringsdeskundige dakloosheid 22.09.10 12:53

In het kader dat de corporaties minder snel huurders de woning uitzetten wegens huurachterstand word een ander aspect i.v.m. woningontruiming en dat is overlast ernstig onderschat.
Het blijkt dat als een huurder van een woning de andere huurder niet aanstaat er gauw van het middel roddel en treiterijen gebruik word gemaakt om de desbetreffende huurder de woning uit te werken en waar andere buren worden gemanipuleerd om klachten neer te leggen bij de corporatie en politie die zonder wederhoor bij de huurder langsgaat die het slachtoffer is van de roddel en achterklap en die word gemaand om zijn gedrag te veranderen.Maar dan word de druk zo opgevoerd dat de corporaties besluiten tot woningontruiming via de kantonrechter met vals verkregen verklaringen en heeft de onruststokende huurder zijn zin gekregen en staat het slachtoffer op straat buiten zijn of haar schuld om en de rest van de bewoners van het pand die als meelopers worden beschouwd zijn de lachende derden maar interreseert het hun geen zier wat er met de dakloze persoon gebeurt.
Dit is geen geval op zichzelf en is mij ook overkomen en het schijnt dat deze gevallen niet op zichzelf staan.Maar als blijkt dat de treiterende huurder dan ook nog woonbegeleiding geniet van een RIBW of andere organisatie en die gaan nog mee met het valse gedrag van die huurder en legt valse verklaringen af bij de kantonrechter dan blijkt dat de gesubsidieerde hulpverleners/begeleiders uit criminelen te bestaan die alleen aan hun eigen belang denken en de organisatie waar zij werken en dat de medewerkers van de corporaties uit onbekwaam personeel blijken te bestaan zonder enig empathie te tonen met die huurder die het slachtoffer is van deze “normen en waardenmisbruiken”” en dan heeft Mevr. Beatrix het in haar troonrede over verdraagzaamheid maar die is allang ver te zoeken in onze egocentrische samenleving.
Bedankt woningstichting Openbaar Belang en RIBW Zwolle wat jullie mij hebben aangedaan 10 september 2008 waardoor ik na 5 jaar wonen op de Walstraat 9a te Zwolle op straat kwam te staan en 23 maanden tussen een zooitje ongeregeld moest verblijven in de nachtopvang Nel Banninkhuis leger des heils Zwolle en waar jullie met een wijkagent nog probeerde mij een psychische stoornis aan te smeren en het advies om het RIAGG op te zoeken.
Mijn advocaat die mij bijstond had ook zijn mening daarover en die loog er niet om.
Helaas besliste de onbekwame kantonrechter anders en werd ik benadeelt ook dankzij de bestuurlijke dwang(misbruik van het gezag) van de gemeente Zwolle en diegene die in opdracht de daadwerkelijke overlast en treiterijen veroorzaakte een jaar lang is na twee jaar ook verhuisd.
De enige personen die psychiatrische hulp nodig hebben zijn jullie medewerkers van OB en RIBW Zwolle want zij zijn geestelijk niet in orde door burgers de dood in te jagen.
Maar bij RIBW Zwolle blijkt het alleen te gaan om AWBZ inkomsten zonder tegenprestaties en waar de medewerkers alleen aan hun eigen werkgelegenheid en maatschappelijke statussen denken die totaal niets voorstellen.Ik heb als dakloze persoon geen meervoudige problematieken en mijn geest is prima in orde en het overzicht in mijn leven dus ook maar daarom word ik niet verder geholpen want ik pas niet in een “doelgroep” door de zogenaamde hulpverleners uitgevonden om de AWBZ pot op te lichten met onrechtmatige indicaties.
En dat is waar ik al jaren de politiek in Den Haag voor loopt te waarschuwen plus de Inspectie voor de Gezondheidszorg zonder resultaat omdat ik deze praktijken al eerder meemaakte in Almere en daarom worden burgers steeds meer geconfronteerd met hogere zorg en AWBZ premies en hun basispakket zorg in gekrompen doordat de politieke volksvertegenwoordigers het laten afweten in hun controlerende taken en meer bezig zijn met hun nevenfuncties en hypes die in het dageliks nieuws voorkomen te behandelen.
Zie ook Binnenlaands Bestuur crisisopvang Almere met mijn verhaal als reactie.
En SP Krista van Velzen “Iedereen onder dak.

Over anaconda15

1.80 meter lang blauwe ogen Nederlands Techneut en gek op wetenschap Erg handig en visionair
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s