Günter Wallraff undercover als dakloze

Nieuwsarchief

Günter Wallraff undercover als dakloze

vrijdag 6 maart 2009

De bekende Duitse undercoverjournalist Günter Wallraff heeft de afgelopen winter twee maanden als dakloze in Frankfurt, Hannover en Keulen geleefd. Hij bracht de nacht door in diverse opvangcentra, maar soms ook buiten – omdat dat soms beter en veiliger was dan binnen slapen. Het dieptepunt van Wallraffs verblijf was in een oude bunker in Hannover, waar daklozen overnachten. Wallraff kreeg ruzie, waarop hij bedreigd werd door een dronken of gedrogeerde man. Het stadsbestuur van Hannover heeft besloten tot onderzoek naar de misstanden die Wallraff rapporteerde, meldt Trouw.

Bron: Trouw
Onderwerp: journalistiek, onderzoek, undercover

delen

1 reactie

1. door R.Donker, 7 maart 2009, 12:59

Het maakt niet uit of je nu in Duitsland of Nederland verblijft in een daklozenopvang,overal hetzelfde beeld van dat er geen veiligheid of bescherming word geboden in de bv. nachtopvang en waar zelfs je eigendommen niet veilig zijn omdat je iedere keer op je hoede moet zijn voor de doorgedraaide beesten onder de daklozenpopulatie en die dealen,liegen en bedriegen en andere daklozen geld afpersen.
Want dat is de onderkant van de samenleving waar net als de bovenwereld beschaving en cultuur en normen en waarden volledig ontbreken en de mens is terug gevallen naar het oerbestaan van overleven.
Na 28 jaar arbeid en belasting en premies betalen en 20 jaar zelfstandig wonen in Almere kom je na een arbeidsconflict en inhouding van ziektegeld over 6 maanden in de schulden en raak je je woning kwijt door verlies van inkomsten en waar een vakbond het 3 jaar lang laat afweten na je oproep om juridische ondersteuning,en dan kom je terecht i nde opvangwereld en ondanks het ontbreken van zorg en hulpverlening raak je toch niet aan de drank of de drugs maar moet je verdraaid goed oppassen dat je niet ten onder gaat aan de geestelijke terreur uitgeoefend door zogenaamde hulpverleners en gestoorde daklozen jong of oud die geen respect tonen voor hun medemens nog enige solidariteit en dit dankzij het misdadige beleid van psychopatische bestuurslichamen publiek of privaat.

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Log hieronder in of meld je aan als je geen logingegevens hebt.

Over anaconda15

1.80 meter lang blauwe ogen Nederlands Techneut en gek op wetenschap Erg handig en visionair
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s