DE VERKWANSELING VAN NEDERLAND

HERSTEL DE REPUBLIEK  LIEVER GEZEGD DE MENSELIJKE SAMENLEVING
/nl.wikipedia.org/wiki/Willem_I_der_Nederlanden
wordpress stats

 

Geplaatst op8 oktober 2011 doorAdministrator
Er wordt van verschillende kanten gewaarschuwd voor infiltratie van de Occupy Wallstreet beweging.
Het wordt zeker verdacht als de door Wallstreet gefinancierde en gecontroleerde Barack Obama, geselecteerd “president” van de Verenigde Staten, begrip wordt getoond. Begrip voor de mensen die in opstand komen tegen de financiële elite in Amerika, die er zo’n puinhoop van hebben gemaakt. De vredelievende “president” die een paar jaar geleden nog miljoenen tot tranen toe bewoog met zijn “change” en “hope” boodschap in combinatie met zijn afkomst, liegt dat het gedrukt staat.
Anders word je geen “president” in dat land.
Laten we maar scherp blijven op de ontwikkelingen. In bijgaande link  wat meer informatie. De naam Soros duikt steeds vaker op. Ook de keurig verzorgde bordjes die de demonstranten omhoog houden, roepen herinneringen op aan de “gekleurde revoluties” in het recente verleden. Op het moment dat demonstranten keurige bordjes met opruiende teksten welbespraakt gaan toelichten, mogen de seinen op rood.
Politcici die mee marcheren (Groen Links)  of een lans breken (Obama) voor de demonstranten, leiden het verval in.

c

 

De verkwanseling van bezet Nederland

Geen geld aannemen, de  beweging moet steunen op de massa, de meerderheid van de bevolking. Want die meerderheid komt er gegarandeerd, als door begint te dringen hoe Nederland wordt overgeleverd aan de Politieke EU. Het laatste voorbeeld is de volstrekt overbodige actie van dit rampenkabinetje, waar het gaat om de bestuurlijke  “vernieuwing”. Wie kan ons uitleggen, waar de formering van grotere provincies goed voor is? Decentralisatie is ons machtswoord en dodelijk voor het systeem en wat gebeurt er? Nog meer centralisatie. Nederland opdelen in grotere regio’s is een loepzuivere ontmantelingsconstructie. Nederland wordt klaargestoomd om in mootjes te worden toegevoegd aan de Verenigde Regio’s van Europa, direct onder controle van Brussel. Waanidee zegt u? Wat minder de propaganda volgen en iets meer zelf nadenken doet wonderen!
Het collaborerende en landverraderlijke illegale “staatshoofd” steekt geen poot uit. Sterker nog, de ontmanteling is al jaren in voorbereiding en komt nog tijdens de “regering van amsberg” tot uitvoering. Als de Nederlanders nu nog niet wakker worden, dan weten wij het ook niet meer! Die grote provincies zijn dekmantel voor het overbodig maken van het landsbestuur. Dit landsbestuur dient te worden overgeheveld naar Brussel en Straatsburg, je ziet het onder je ogen gebeuren. Waar wij juist pleiten voor veel kleinere regio’s en directe democratie, is men precies met het omgekeerde bezig. Geen directe democratie, geen gekozen bestuurders, geen referenda en geen nieuwe grondwet.
De ondermijning van de volkswil, wat er nog van over is, is in volle gang. Alles maar dan ook alles wordt in het werk gesteld om ons te laten geloven dat we vrij zijn, terwijl het omgekeerde gebeurt. We kunnen dat zien aan de verkettering van degenen die dat door hebben. De verkettering van zelfstandig denkende mensen die maar een paar zaken willen veranderen, doch die desastreus zijn voor de gevestigde macht:

 • decentraliseren van de macht
 • invoeren soevereine Nederlandse munt
 • uit de Politieke EU stappen
 • uit het Vierde Rijk stappen  (NAVO-gerelateerd)
 • goudvoorraad terug naar Nederland
 • invoering dienstplicht en formering sterke defensie
 • invoeren directe democratie, referendum, alles kiezen
 • nieuwe grondwet en constitutioneel hof.

Als je op straat, in de klas, in de kerk OF in de politiek één van deze punten aanroert, word je verketterd en beschuldigd van waanideëen. Dat doet dan een kleine minderheid. De grote meerderheid haalt echter de schouders op en checkt de voetbaluitslagen.
Nog wel, ja…….
___________________________________________________________________________________________________________________________________

Share:

 

Gearchiveerd onder: MIJN NEDERLAND

23 Reacties

 1.  

  Trijn., op 8 oktober 2011 om 09:45 zei:

  Helemaal gelijk Administrator, we laten ons als makke schapen onder het slavenjuk duwen. Onze identiteit gaat verloren aan de EU en als je iets zegt wordt je voor gek versleten…wel dan liever gek als oerdom.
  Mensen zijn kudde dieren en daar wordt driftig gebruik van gemaakt door een groep rijken en meelopers die alleen eigen belang dienen en niets anders. Het gaat van kwaad tot nog erger en momenteel in sneltrein vaart. Arm arm volk !!!

   
  15
   
  0
  i
   
  Rate This

  Quantcast

  • Ja Trijn en als je de Noord-Hollanders, Utrechters en Flevolanders via een referendum zou laten bepalen of ze willen opgaan in een grotere regio, dan hoef ik niet op de uitslag te wachten, want die weet ik al.

    
   13
    
   0
   i
    
   Rate This

   Quantcast

   •  

    Trijn., op 8 oktober 2011 om 12:04 zei:

    Ik ook administrator, ze hoeven die panelen van die rot gouden koets niet te veranderen, alleen de huidskleur is voldoende. Het is om moedeloos van te worden,

     
    6
     
    0
    i
     
    Rate This

    Quantcast

 2.  

  Rots, op 8 oktober 2011 om 10:27 zei:

  Van de hele regering en hun paladijnen kan je niets goeds verwachten, je wordt alleen opgeladen ten gunste van de bilderbergers met open ogen liegen en bedriegen en draaien en je onafhankelijkheid afnemen wordt wakker voor het te laat is!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   
  9
   
  0
  i
   
  Rate This

  Quantcast

 3.  

  Ronald Puma, op 8 oktober 2011 om 10:32 zei:

  In Nijmegen komt er een lokale munt (bataaf.nu) die een antwoord is op het falen van het systeem. We hoeven niet te wachten op anderen en hebben geen revolutie nodig, we moeten gewoon vandaag beginnen ons leven in te richten zoals we dat zelf willen.

   
  11
   
  0
  i
   
  Rate This

  Quantcast

 4.  

  VSp, op 8 oktober 2011 om 10:32 zei:

  Eh, eh, Nederland is de 17e deelstaat van Duitsland. De provincie (deelstaat) NordRhein-Westfalen, het hart van de Duitse economie, is net zo groot als Nederland zonder de provincie Limburg.
  De provincie Utrecht is niet veel groter dan ‘Kreis’ Wesel.
  Duitse deelstaten hebben hun eigen parlement, de ‘gewesten’ met hun dorpen en steden allemaal gekozen burgemeesters.
  Als Donner en Verhagen dáár op gemikt hadden, was het voorstel met gejuich ontvangen. Ook bij de buren, waar zo’n 200.000 Nederlanders wonen om overduidelijke redenen.

   
  11
   
  0
  i
   
  Rate This

  Quantcast

 5.  

  Marlies, op 8 oktober 2011 om 10:39 zei:

  Wederom prima artikel, Administrator. Het is niet alleen de verkwanseling van ONS land, maar het is een wereldwijde misdaad. In deze tijd, waar de wereld klein en overzichtelijk LIJKT, is het bijna onmogelijk het één te zien zonder het ander. DAT is het grote probleem, als tijd gelimiteerd is en je toch zoveel als mogelijk informatie wilt inwinnen van alle kanten. Gisteren las ik een voor mij interessant artikel, waarvan hieronder de link. Ik had het eigenlijk nooit zò bekeken.
  http://www.mises.org/daily/5752/The-Fascist-Threat:

   
  3
   
  0
  i
   
  Rate This

  Quantcast

 6.  

  Marlies, op 8 oktober 2011 om 10:47 zei:

  @Administrator: Ik heb zojuist uw link (www.opinion-maker.org/2011/10/occupy-the-wall-street/#) getwitterd naar o.a. Occupy-Wall-Street (#Ows). Nogmaals dank.

   
  2
   
  0
  i
   
  Rate This

  Quantcast

 7.  

  Tom Couzy, op 8 oktober 2011 om 11:22 zei:

  “”Als je op straat, in de klas, in de kerk OF in de politiek één van deze punten aanroert, word je verketterd en beschuldigd van waanideëen.””
  In Nederland blijkt het mogelijk te zijn om voor vermeende waanideeën, TBS te krijgen zoals Erwin Lensink.
  Waanideeën zijn echter geen waanideeën meer, maar heten WAARHEID als de mogelijkheid geschapen wordt om daarvoor bewijzen aan te dragen. De overheid en media,dus scholen zijn daar echter om hun moverende redenen niet in geïnteresseerd.
  Naar mijn idee is de definitie van een waanidee, als je je zonder enige vorm van bewijs bij de gratie God koningin durft te noemen.

   
  12
   
  0
  i
   
  Rate This

  Quantcast

 8. ‘Bij de gratie Gods benoemd worden tot koningin’, hoe zou een/de moslem zich dat voorstellen?
  ‘Bij de gratie van Allah …….?’
  @ Administrator, bedankt voor uw voortreffelijke artikelen.
  Over verrijking gesproken!

   
  6
   
  0
  i
   
  Rate This

  Quantcast

  •  

   Berend, op 8 oktober 2011 om 19:28 zei:

   Als een moslim hier tot koning benoemd zou worden (Aboutaleb?[grapje]) zou hij onmiddelijk zeggen dat god en allah een en dezelfde persoon is.

    
   1
    
   0
   i
    
   Rate This

   Quantcast

 9.  

  Enneke, op 8 oktober 2011 om 12:21 zei:

  Langzaam maar zeker wordt de riem aangetrokken; jullie zullen gehoorzamen. Opstelten, overigens de partij waar ik op heb gestemd,
  is bezig het gezag te herstellen en doet dat nog op de manier van de burgemeester uit Swiebertje. Hij heeft alleen niet in de gaten dat die maatschappij niet meer bestaat.
  Ik vraag me steeds af “werden we toen ook zo bedrogen of is het van de laatste tijd “.
  In ieder geval het masker van Beatrix is af.
  Als goede noordeling heb ik er geen bezwaar tegen met de noordduitse districten te gaan samenwerken.
  Brengen we de gasbel mee, maar dat zal wel niet de bedoeling zijn.

   
  5
   
  0
  i
   
  Rate This

  Quantcast

 10. Ik ben het wel eens met de Administrator, maar om ‘het begrip van Obama’ wordt wereldwijd gelachen. Dat is een aardig verzonnen leugenachtige Verkiezingstunt die zeker zal mislukken. Maar degene die t.z.t. voor hem in de plaats komt zal ook niet veel verbeteringen aanbrengen, want de US is vervallen tot een buitengewoon oorlogszuchtig land met een zeer corrupt bankensysteem waardoor welvaart voor burgers geen enkele kans maakt, armoede ,werkeloosheid en inflatie voeren de boventoon. Het is daarom heel goed dat Occupying Wallstreet zoveel belangstelling heeft, er moet een grootschalig begin van verzet komen.
  Wat Nederland betreft: wij zijn al verkocht aan de EU, en al kiezen we links of rechts, steeds komt er een regering die precies doet wat wij niet hadden verwacht maar wat kennelijk in overeenstemming is met de Bilderbergplannen zoals die zijn uitgelekt. ‘Het grote provincieplan’ van Donner zal er zeker komen, dat is allang voorbereid met mevr. van Amsberg, van oudsher zijn ze dik bevriend met elkaar. En Rutte zal zich niet verzetten, zijn slogan is : ‘wat de Majesteit doet is welgedaan’. Ook het Nederlandse leger is al bijna opgedoekt, plannen voor een EUleger liggen op de plank. En dan: in de pas meelopen met de US…..Die dwaze Hillen heeft als ‘eerste’ 250 miljoen toegezegd voor het Amerikaanse raketschild. Komt hij ook eens in het buitenlandse nieuws door lekker voorop te lopen zonder de burgers te raadplegen die de ene na de nadere bezuiniging moeten incasseren. Hij wil ook ‘drones’ aanschaffen……Waanzinnige denkbeelden waar burgers van spugen, denk maar aan de Navo-drone-bombardementen in Libie, talloze onschuldige slachtoffers vooral door drones. Den Haag lijkt soms op een dolgedraaid gekkenhuis en onze enige hoop is een omwenteling!! Laten we hopen dat op 15 oktober een succes wordt voor Occupying Wallstreet, wereldwijd! Het begin is er…..!

   
  14
   
  0
  i
   
  Rate This

  Quantcast

 11. Heel toevallig las ik zoeven het laatste nieuws over de drones, de onbemande vliegtuigen die van achter een computersysteem worden bestuurd:
  ‘Het besturingssysteem is sinds gisteren geinfecteerd met een virus waardoor er niet meer mee kan worden gevlogen. Misschien is het virus gemaakt door iemand die een hekel heeft aan de Amerikanen met hun bombardementen op steden in andere landen zonder zorg voor de burgers? Men denkt aan de organisatie Anonymus, die met acties tegen het Westen is begonnen. ‘
  Dit wordt een zeer grote schadepost voor Obama, er zijn miljarden in geinvesteerd. Faillissement US aanstaande……?? (geen bezwaar, mag van mij.)

   
  8
   
  1
  i
   
  Rate This

  Quantcast

  • Libye – Un virus s’attaque aux avions sans pilotes des américains ; les Predators et les drones REAPER cloués au sol
   Publié le 08/10/2011 à 12:38 – 123 visites
   Source : ALGERIA ISP
   Les avions sans pilotes, armes fatales, armes tueuses sans âme, téléguidés depuis la base militaire américaine Creech Air Force dans le Nevada.
   Les Predators ou les drones REAPER, ces avions qui font des missions à l’étranger à distance. Ils ont participé à la guerre de l’Afghanistan, Irak et dernièrement la Libye. Ces avions qui tuent des civiles sans exception.Le pilote installé aux Etats unis dans la base, prend son joyestic est bombarde des gens qui tirent en l’air, ces derniers fêtent leur joine lors d’un mariage par exemple.
   Depuis hier, le système informatique qui téléguide ces avions de la mort, a été victime d’une attaque injectant un virus informatique qui a infecté le cockpits.
   Est ce que ce virus a été crée par une personne qui déteste ce que font les américains en bombardant les villes des autres pays sans se préoccuper des civils?
   Est ce que c’est l’organisation Anonymos, qui a commencé ses actions? Pour rappel, ses derniers sont donné un RDV le 5 novembre 2011 pour détruire

    
   4
    
   0
   i
    
   Rate This

   Quantcast

 12.  

  Streep, op 8 oktober 2011 om 14:25 zei:

  Voor wat het waard is, ik ben er nog niet uit wat #occupy betreft, een paar losse feiten:
  Het bewuste protestpark op Wall Street wordt normaliter dagelijks en zeer streng vrijgehouden van ongewenste activiteiten. Nu niet. Huh?
  Een van de eigenaren van dat “Zuccotti Park” is Brookfield Office Properties. Goed voor 150 miljard.
  Burgemeester Bloomberg zegt weinig aan de protesten te kunnen doen want park is eigendom van BOP. Is dit ondanks of dankzij dat zijn levensgezellin lid van de raad van bestuur van dat bedrijf is?
  http://topics.nytimes.com/top/reference/timestopics/people/t/diana_l_taylor/index.html
  John E. Zuccotti, naar wie het park is genoemd, zit ook in die raad en was daarvoor bestuurder bij Well Point Health Network, 1 van de meest gehate zorgverzekeraars in de VS. Maar dit terzijde.
  Brookfield maakte voor enkele tonnen gebruik van het lobbybureautje Oldaker, Biden & Belair. Robert Hunter Biden zat in het bestuur van vervoersbedrijf Amtrak toen zijn vader Joe daar tegen beter weten in bakken vol overheidsgeld in pompte.
  http://www.opensecrets.org/lobby/clientsum.php?id=D000032147&year=2003
  Brookfield heeft belangen in groene energie. 1 daarvan had een netto winst van 500 miljoen in 2009 en 3,4 miljard in 2010. En kreeg desondanks een subsidie van de regering Biden/Obama van 160 miljoen. Op 23 september 2011, een paar dagen voor de protesten uitbraken.
  Een megacorporatie die zomaar zijn yuppenpark laat vertrappen door ultra-links tuig? Daar moet voordeel uit te halen zijn.
  Wordt ongetwijfeld vervolgd.

   
  10
   
  0
  i
   
  Rate This

  Quantcast

  •  

   Marlies, op 8 oktober 2011 om 17:18 zei:

   Verdomd! En wat vind je weer? Soros & MoveOn.org. Het lijkt zo onderhand Jan des Bouvrie wel.

    
   2
    
   1
   i
    
   Rate This

   Quantcast

 13. Uitstekend artikel! Geheel mee eens.

   
  3
   
  0
  i
   
  Rate This

  Quantcast

 14.  

  attie, op 8 oktober 2011 om 16:58 zei:

  Engenlijk is met alle bovenstaande reacties op het uitmuntende artikel van Administrator alles gezegd.
  Behalve Maartje, dat je nog een te goedige inborst hebt met je betiteling van de Amsberg Government als een dolgedraaid gekkenhuis.
  We hebben hier te maken met een misdaadsyndicaat van de hoogste orde,dat zijn weerga niet heeft in de geschiedenis van de mensheid of het moet het l000-jarig Rijk van ene A.Hitler zijn, in de vorige eeuw ……

   
  7
   
  0
  i
   
  Rate This

  Quantcast

 15.  

  Ha ha ha, op 9 oktober 2011 om 07:39 zei:

  -invoering dienstplicht en formering sterke defensie
  Mensen die dit willen zijn geen haar beter dan de degenen die ze nou beschuldigen van het onvrij maken van Nederland.
  The pioneers of a warless world are the youth who refuse military service.
  Albert Einstein

   
  0
   
  2
  i
   
  Rate This

  Quantcast

  •  

   Berend, op 9 oktober 2011 om 10:22 zei:

   @ Ha ha ha. Eerst nadenken voor je iets schrijft. Probeer je eerst een in te leven dat als Nederland een staat (maatschappij is dan de betere benaming) zou zijn waar niet het kapitalisme regeert, maar de bevolking. Wat zou er dan gebeuren denk je.

    
   4
    
   0
   i
    
   Rate This

   Quantcast

Jan Marijnissen boek “Nieuw optimisme”

Van de regen in de drup

In de jaren tachtig van de 20ste eeuw maakte de wereld een draai, als reactie op de diepe, wereldwijde economische crisis die eind jaren zeventig inzette en overal ernstige gevolgen had voor productiviteit, werkgelegenheid, winstgevendheid en overheidsfinanciën. Oude recepten leken niet meer te werken en de vraag was wat wel zou helpen. De aanzet tot de draai kwam van de Amerikaanse president Ronald Reagan en de Britse minister-president Margaret Thatcher. Zij wilden weg van een samenleving waarin de overheid veel voor het zeggen had en op weg naar een wereld met veel vrijheid voor de ondernemers. Conservatieven en liberalen wilden een restauratie van de vrije markt die, vooral in de periode na de Tweede Wereldoorlog, overal aan banden was gelegd door de ontwikkeling van de verzorgingsstaat.
‘Neoliberalisme’ gingen we die aanpak noemen, van meer markt en minder overheid. Eerst leek het wel mee te vallen, en leek het opruimen van domme bureaucratie en uitwassen van een luie overheid nog niet eens zo gek. Voor wie goed keek, bleek het echter om veel meer, om een heuse revolutie te gaan. Niet eentje waar links nog wel eens van droomde, maar eentje die bij rechts de harten sneller deed kloppen. De revolutie begon in Amerika en Engeland, maar sloeg daarna over naar ons land. Toenmalig minister-president Ruud Lubbers bleek met zijn no-nonsense beleid een perfecte volgeling; hij werd de manager van BV Nederland, met de ministerraad als Raad van Bestuur. Dit is de tijd waarin de individualisering heilig werd verklaard. En links, dat wist het allemaal niet. Stap voor stap kon Lubbers afbreken wat in de decennia daarvoor was opgebouwd. Links liet het gebeuren, weigerde de strijd aan te gaan. Links capituleerde en ging ook zeggen dat individualisering okay was, dat mensen zélf moesten weten wat ze wilden en deden, dat sociale controle naar spruitjeslucht rook en waarden en normen vooral erg ouderwets waren. Links en rechts streden om wie de mensen de meeste vrijheid gunde. Maar ondertussen nam het ondernemerdom die vrijheid in handen. Wie een lijst maakt van wat er in twintig jaar tijd allemaal verdwenen is bij de overheid en verkocht of weggeven aan het bedrijfsleven slaat achterover. De nutsbedrijven, de woningcorporaties, de gemeentelijke bouwbedrijven, de gemeentegronden, een deel van de uitvoering van de sociale zekerheid, de busbedrijven. De NS werd op afstand gezet, de kabel werd verkocht, zwembaden werden geprivatiseerd enzovoorts.
Lang leve het individualisme
Individualisme was ‘in’ en botste volgens de mensen die het in die periode voor het zeggen hadden op altruïsme, dat dus ‘uit’ raakte. Je inzetten voor een ander, dat paste eerder bij de jaren vijftig dan bij de jaren tachtig. Na de jaren zestig als de jaren van het engagement en de jaren zeventig van de politieke vertaling ervan werden de jaren tachtig de jaren van de ommezwaai. Weg van de welvaartsstaat, weg van de verzorgingsstaat, ieder voor zich, marktwerking en privatisering. En links ging mee. Altruïsme werd ook door veel linkse profeten zielig gevonden. Het moet toch niet zo zijn dat jij voor jouw buurvrouw zorgt. Daar heb je toch professionals voor! Het moet niet zo zijn dat de bewoners zichzelf in de buurt organiseren. Daar zijn toch opbouwwerkers voor! Het idee vatte post dat vrijwel alles uitgeorganiseerd, geprofessionaliseerd en geëconomiseerd kon worden. ‘Besturen op afstand’ was ook een uitdrukking die in deze tijd bedacht werd. De baas verdween en de manager kwam. In het bedrijfsleven, maar ook in de politiek, in de zorg en in het onderwijs. Dus geen betrokken leraar met betrokken leerlingen meer, maar een directeur die zelf geen les meer geeft, maar alleen nog maar op afstand zijn ‘bedrijf’ runt. Lubbers-1 en Lubbers-2 maakten een begin met de omwenteling. Paars-1 en Paars-2 hebben het karwei afgemaakt, waardoor Nederland omgevormd is van een sociale verzorgingsstaat tot een steeds kalere waarborgstaat, waar burgers nog slechts beperkte garanties voor een goed leven wordt geboden. ‘Zoek het zelf maar uit’, is de boodschap die er nu in gehamerd wordt. Zo’n houding heeft diepgaande gevolgen voor de houding die burgers in de samenleving gaan innemen.
Wat ik de politiek zo kwalijk neem is dat ze zó fragmentarisch naar die zaken heeft gekeken. Dit was een politiek van kortetermijndenken. Men heeft een hele generatie mensen met de verkeerde boodschap de wei ingestuurd. Nu komen de mensen er gefrustreerd van terug. Waarom is het ziekteverzuim zo hoog in het onderwijs en in de zorg? Dat heeft allemaal hiermee te maken. Men heeft niet willen inzien wat de essentie van die sectoren is. Vervolgens heeft men niet genoeg geld willen vrijmaken en tweedeling in kwaliteit en toegang toegelaten. Het gevolg is dat veel mensen die in die sectoren werken de moed opgeven of vervallen in cynisme. De centrale vraag is dus: hoe kunnen we bevorderen dat het weer anders wordt en dat we leren inzien dat de prijs voor de enorme economische groei van de afgelopen jaren veel te hoog is geweest? Ik vind dat we de mensen in de zorg, het onderwijs en de veiligheid minstens evenveel en wellicht nog meer moeten betalen dan de markt, omdat zij de samenleving zoveel bieden.
In de jaren tachtig werd ook de wetenschap weggeprofessionaliseerd. Ik neem het academici kwalijk dat zij dat hebben laten gebeuren. Ze hebben niet tijdig geprotesteerd, terwijl ze wel een eredoctoraat geven aan iemand die de barcode heeft uitgevonden. Educatie en wetenschap zijn belangrijke pijlers onder de beschaving. Wat voor samenleving zijn we als de wetenschap zich laat hoereren door derden, door geldstromen van mysterieuze multinationals die een claim willen leggen op wetenschappelijke ontwikkelingen? Als er geen publieke hoedster meer is voor de onafhankelijkheid van de wetenschap, die ons zoveel gebracht heeft en in de toekomst nog zoveel kan brengen?
Dom, heel dom
Een politicus is iemand die over dergelijke vragen moet nadenken, die verbanden ziet en de lange termijn in gedachten houdt. Daarvoor is hij gekozen. Maar ze hebben het gewoon laten lopen! In de jaren negentig werd gezegd: we zijn allemaal geontideologiseerd; er is alleen nog maar pragmatisme. Hoe kunnen we zorgen dat het financieringstekort en de staatsschuld worden teruggebracht, de euro geïntroduceerd, het bruto binnenlands product groeit enzovoorts. Maar naar de kwaliteit van het bestaan keek niemand om. En dat was oliedom!
In 1994 verdween, voor het eerst in zijn bestaan, het CDA uit de regering. Sinds de invoering van het algemeen kiesrecht h ad den de christelijken het land mede geregeerd, het gemaakt tot wat het was, met alle goede maar zeker ook heel veel foute kanten. ‘Opgeruimd staat netjes’, dachten velen. We gingen over op paars. Het klonk aardig maar was merkwaardig, dit monsterverbond van oude tegenpolen: de sociaal-democraten en de liberalen. Ik heb toen gezegd dat de paarse faç ad es van karton zouden blijken te zijn en dat klopte. Paars bleek in werkelijkheid de voortzetting van het eerdere beleid met andere partijen. Sterker nog: de neoliberale revolutie bereikte zijn hoogtepunt onder Paars; alles werd gaandeweg uitverkocht en de overheid diskwalificeerde zich steeds meer. Mensen gingen geloven dat het niet anders kon en gaven Paars voldoende steun om acht jaar lang aan de macht te blijven.
Paars leek weg te komen met allerlei wantoestanden: de arrogantie, de sorry-democratie, de vriendjes- en achterkamertjespolitiek. En de totale neutraliteit als het ging om datgene wat gewone mensen bewoog; de problemen die zij ondervonden in de volkswijken, de integratie, de wachtlijsten. Toch broeide onder de oppervlakte de onvrede. Mensen zeiden tegen elkaar: ‘onze vaders en moeders hebben verdomme dit land opgebouwd! Nou moeten ze hulp hebben, maar die is er niet en plaats in een verzorgings- en verplegingshuis nog minder.’ Waarom heeft de politiek daar niet over nagedacht en zolang gewacht met investeren? Hetzelfde verhaal geldt voor veel meer terreinen, zoals de bus en het spoor. De politiek heeft gedacht: ‘het spoor, dat is een uitvinding uit de 19e eeuw en daar gaan we nu niet meer in investeren. ’ Het beschikbare geld ging vooral naar het transnationale langeafstandvervoer en naar het goederentransport. Het lokale en regionale vervoer werd verwaarloosd.
Met materiaal en infrastructuur werd slonzig omgegaan en de samenhang werd verbroken. Het resultaat daarvan kunnen we dagelijks zien.Wie de situatie in Engeland had bestudeerd, had kunnen weten dat privatiseren of ‘verzelfstandigen’ van het spoor niet werkt. Al ver voor de verzelfstandiging in Nederland, werd het spoor in Engeland een ramp. Er werd niet geïnvesteerd in onderhoud van rails en treinstellen, wat tot een hele reeks ongelukken leidde. Maar als je daarop in Nederland wees, deed iedereen of het aan de Engelse aard lag in plaats van de aard van het neoliberalisme. Nu weten we beter maar zitten we met de gebakken peren.
 
 

Over anaconda15

1.80 meter lang blauwe ogen Nederlands Techneut en gek op wetenschap Erg handig en visionair
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s