GEZONDHEIDSZORG – WIE WORDT ER BETER VAN?

GEZONDHEIDSZORG – WIE WORDT ER BETER VAN?

Geplaatst op4 november 2011 doorAdministrator
Wij, de redactie van Herstel de Republiek, herkennen ons TOTAAL niet in het commentaar van de Orde van Medische Specialisten.
Zij rommelen niet met declaraties, noch hebben zij enige signalen van zichzelf vernomen, kortom: het onderzoek zal wel kloppen. En dan hebben we het nog niet eens over een zwart geld circuit van de op onze kosten opgeleide “specialisten” c.q. eeuwige studenten, etc. Bovendien is er door de privatisering van de “Gezondheidszorg” veel efficienter te frauderen bij de ziekenfondsen. Het principe dat je aan het leed van een ander NIET mag verdienen is aan deze winstmakers niet besteed, want dat is nu juist WEL de bedoeling. 
Hier het bericht uit Novum Nieuws:
Artsen en ziekenhuizen hebben in drie jaar tijd een miljard euro extra verdiend door zorg dubbel te declareren. Dat concludeert econome Fleur Hasaart in een promotieonderzoek aan de universiteit van Maastricht. Volgens het onderzoek is in 2006 tot en met 2008 vijf procent van alle zorg dubbel in rekening gebracht bij zorgverzekeraars, zegt ze in de Volkskrant.
Sinds 2005 moeten artsen en instellingen behandelingen indienen volgens het systeem van dbc’s, diagnose behandel combinaties. Dat houdt in dat ze een totaalpakket van handelingen in een keer declareren. In sommige gevallen worden handelingen die in het pakket horen, zoals het maken van Röntgenfoto’s, ook los gedeclareerd.
Het gesjoemel komt volgens Hasaart door de financiering van het Nederlandse zorgstelsel. Dat zou ‘strategisch gedrag’ door artsen uitlokken om hun inkomens op te krikken. Naast het dubbel declareren wordt ook op een andere manier gesjoemeld. Zo worden duurdere behandelingen gedeclareerd dan nodig of dan uitgevoerd.
Hassaart vindt dat verzekeraars zich harder moeten opstellen in onderhandelingen met ziekenhuizen. Ze realiseert zich dat dat lastig is, omdat specialisten soms schaars zijn en weigering van een arts doordoor moeilijk ligt. Ook ligt de sympathie van de patiënt meer bij de arts dan bij de verzekeraar.
De Orde van Medisch Specialisten laat weten zich totaal niet te herkennen in het onderzoek. De beroepsvereniging zegt geen signalen te hebben ontvangen dat er wordt gerommeld met de declaraties en is het de taak van de zorgverzekeraars dit uit te zoeken.

Ingsoc: bedankt voor de tip.

___________________________________________________________________________________________________________________________________

De griepprik

Dan nog een opmerking op de beroemdste dierenarts van Nederland en omgeving: “Viroloog” Ab Osterhaus. In het programma P en W ging hij in discussie met een huisarts, die werd neergezet als een volksonvriendelijke anti-griepprik aktivist. De dokter wist te melden dat de griep-vaccinatie een onbewezen effect heeft op het tegengaan van griep. Osterhaus bestreed dat uiteraard, ondanks dat hij naar eigen zeggen”geen belangenverstengeling heeft”. Wij wisten nog niet “dat je dat kunt hebben”, maar ja, wij zijn blijkbaar van de simpele tak.
De arts, dokter van der Linden merkte op zeker moment op, dat de discussie werd “gemonopoliseerd” en dat stond hem niet aan. Ook het door Osterhaus onbeschoft neerzetten van de dokter als een demagoog, die vlak voor de vaccinatie ronde gaat beweren, dat het niks helpt.
Osterhaus is een arrogant stuk vreten, die het bestaat om ieder jaar weer iedereen (vooral onze oudjes) de stuipen op het lijf probeert te jagen, vanwege een naderende dodelijke pandemie. En ieder jaar weer valt de van “deskundigheid bol staande viroloog” door de mand. En maar volhouden, deze paardenfluisteraar, dat het gezond is om een dosis kwik in je aderen te laten spuiten. Osterhaus is een corrupte lakei van de farmaceutische industrie, gegarandeerd dat hij binnenkort een lintje op mag spelden. Deze dierenarts moet je uit de buurt van je kinderen houden, is ons advies…….En zou een vaccinatie moeten halen tegen “belangenverstrengeling”!
Dokter Van der Linden heeft in een ander programma nog eens een andere  opmerking gemaakt, namelijk hoe een huisarts gemiddeld aan € 6.000,- extra inkomen kan komen. Een collega van hem kwam met de tip, dat,  om iemand een griepprik aan te smeren, je de twijfelende ”aspirant patient ” eenvoudig kunt uitleggen, dat het geen kwaad kan:
“Die griepprik is gewoon goed voor u. U wordt er niet ziek van en ik word er beter van…..”
___________________________________________________________________________________________________________________________________

Share:

 

Gearchiveerd onder: Uncategorized

4 Reacties

 1.  

  ans, op 4 november 2011 om 13:48 zei:

  Ja,juist de specialisten etc.Heb een staaroperatie gehad, heeft niets geholpen,U moet maar een nwe bril kopen,op naar de opticien,mvr U heeft dezelfde sterkte als de oude bril,terug naar spec.Oh U moet nu een jaar wachten en dan zien we wel weer!kan ik ook Uw andere oog doen?Rot op! Chiropractor vond een verdacht plekje op mijn been zou maar naar de dermatoloog gaan,oh dit halen we even weg hoor!Heb nog meer van die kleine vlekjes ben 71 wat dacht je?Kreeg in 2 seconden een onderzoekpapiertje onder mijn neus,ja het moet eruit,vroeg om kopie en blijkt dat het géén huiskanker is.Gotverd….het is toch niet zo dat ze elkaar business in de schoenen schuiven,ik geloof nergens meer in en vertrouw niemand meer!Wat een klote wereld,alles draait om geld?

   
  3
   
  0
  i
   
  Rate This

   

  Quantcast

 2.  

  Rots, op 4 november 2011 om 13:57 zei:

  Je weet het toch de hele wereld draait om poen en niet om de waarheid! Normen en waarden zijn draaien en liegen en oplichten en je zakken vullen op alle vlakken in de maatschappij!

   
  2
   
  0
  i
   
  Rate This

   

  Quantcast

 3.  

  J.A. Heitmann, op 4 november 2011 om 14:00 zei:

  Dit gezondheidszorgje in Nederland convergeert nog m.b.v. Amerikaans voorbeeld naar een goed leven voor de rijken alleen.

   
  2
   
  0
  i
   
  Rate This

   

  Quantcast

 4.  

  Enneke, op 4 november 2011 om 14:18 zei:

  Er wordt ieder jaar een bepaalde hoeveelheid griepvaccin geproduceerd. Dat is het jaar daarop niet meer te gebruiken omdat de virusstammen ieder jaar anders zijn. De vaccins worden gemaakt naar de richtlijnen van de WHO. Wanneer het griepvaccin nog niet op is verschijnt er standdaard een berichtje in de pers dat er een griepgolf in aantocht is en vooral dodelijk kan zijn voor ouderen.
  Menigeen gaat dan nog maar een griepprik halen, want men wil eigenlijk nog niet dood. Het vreemde is dat dit altijd een bericht uit Rotterdam is en nog vreemder is het dat het voor Osterhaus ook al gebeurde, zijn voorganger deed het ook al.

   
  1
   
  0
  i
   
  Rate This

   

  Quantcast

 

Over anaconda15

1.80 meter lang blauwe ogen Nederlands Techneut en gek op wetenschap Erg handig en visionair
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s