Volgens de algemene rekenkamer klopt het subsidiebeheer van ministerie van VWS voor het twaalfde jaar alweer niet en daarna komt minister Donner met zijn uitspraken over nog meer rijkstaken decentraliseren om zo politiek wanbeleid op het bordje van de burgers te schuiven


Ministerie van VWS doet niets aan zorgfraude
15 feb 03 – Door Guido van Ophoven en Karel Ornstein

Het ministerie van VWS leunt al jaren passief achterover bij de bestrijding van fraude in de zorg. Dit blijkt uit een briefwisseling tussen de ministeries van Justitie en VWS waar NOVA inzage in heeft gehad.

In onze uitzending twee weken geleden onthulde NOVA dat op grote schaal en stelselmatig fraude plaats vindt in de zorg. De verzekeraars doen daar niet of nauwelijks iets aan. Naar nu blijkt ook het ministerie van VWS niets te doen aan de oplichtingpraktijken van medici en patiënten.

In de studio reageren G. Wilders, woordvoerder van de VVD in de Tweede Kamer, en verantwoordelijk minister van VWS De Geus .

Tags:zorgfraude,fraude,zorg,de,geus,ornstein,ophoven,vws,wilders

zaterdag 4 juni, 2011

Zoek uitgebreid

Vakgebieden
Publieke Zaken Financiën Openbare orde Ruimte & Milieu Sociaal Digitaal Bestuur Home Carrière Vacatures Academy BB Magazine BB Shop Ruim de helft subsidies VWS niet op orde
17.05.11 • 1 reactie


De Algemene Rekenkamer luidt de noodklok over de controle op subsidieverstrekking bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. In 54 procent van de 4400 subsidies met een totaalwaarde van 2,3 miljard euro constateerde de Rekenkamer één of meer tekortkomingen.
Bezwaar

Dat blijkt uit de controle door de Rekenkamer van de rijksfinanciën. Omdat het subsidiebeheer bij het ministerie van VWS al twaalf jaar niet op orde is, tekent de Rekenkamer formeel bezwaar aan tegen de uitgaven op het departement van minister Edith Schippers. Het bezwaarinstrument wordt zelden ingezet door de controleurs van de Rekenkamer. VVD-minister Schippers moet de Tweede Kamer voor 1 oktober rapporteren over de voortgang van verbetermaatregelen.

Defensie

Ook de bedrijfsvoering op het ministerie van Defensie leidt al jaren onder onvolkomenheden. Dit jaar zijn het er 22, eentje minder dan vorig jaar. Nog altijd is er bij Defensie in het financieel beheer en het materieelbeheer veel niet op orde.

Niveau

In algemene zin is de rechtmatigheid van de 237,6 miljard euro die door de ministeries is uitgegeven van hoog niveau, stelt de Rekenkamer. De plannen om de rijksdienst fors in te krimpen bieden volgens de Rekenkamer kans noodzakelijke verbeteringen in de bedrijfsvoering bij een aantal ministeries gelijktijdig aan te pakken.

Nieuwsoverzicht
Gerelateerde artikelen
17.05.11 Kabinet loopt kwart miljard achter met saneren

17.05.11 Inkoopbeheer gaat Justitie beter af
Laatste nieuws
04.06.11 Coulance provincies gevraagd met ‘uitrijden’ groenten

04.06.11 ‘Ambtelijke fusie is het voorportaal van herindeling’

04.06.11 Revolutie bepleit in omgevingsrecht

03.06.11 Alphen probeert faillisement winkels te voorkomen

03.06.11 Gemeenten betalen niet op tijd
1001 Juridische vragen en antwoorden
Stel: U bent van plan om te gaan scheiden, wat komt er allemaal op u af? Of…… u heeft een geschil met uw werkgever; er dreigt een ontslag op staande voet. Hoe handelt u?

Het boek 1001 juridische vragen en antwoorden biedt hulp.

Meer informatie

Reacties
H. Wiersma • gepens. • 18.05.11 16:29

Wat minister Schipper bijv. aan verbetermaatregelen zou kunnen voorstellen is:
1. we gaan het aantal subsidieregelingen terugbrengen
2. de regelingen eenvoudiger maken en beter op elkaar afstemmen
3. de ontwikkelingskosten, de uitvoeringskosten en controlekosten kunnen dan duidelijk omlaag
4. we gaan meer en beter sturen op de zelfstandigheid van de subsidie ontvangende organisaties
5. het aantal organisaties en ambtenaren belast met subsidietaken kan ten slotte ook drastisch omlaag.
Houdt het simpel dat is het beste!
Zowel de afgelopen kabinetten Lubbers,Kok en Balkende en nu Rutte als de landelijke gemeentes houden geen toezicht en controles hoe rijkssubsidies rechtmatig en doelgericht besteed worden om beoogde doelstellingen bereikt worden.
Al hun verantwoordelijkheden en zorgplichten worden in het kader van bezuinigingen en ondoelmatig landelijk beleid zonder aansturing afgeschoven op het particulier maatschappelijk middenveld op dat publieke bestuurders geen verantwoording hoeven af te leggen op politiek geblunder en sociaal wanbeleid en werkende burgers kunnen hier voor opdraaien middels belasting en (zorg)premie en huur en energieverhogingen en wie niet betaald word opgezadeld met inkassobureaus en deurwaarders en uiteindelijk dak en thuisloosheid in opdracht van de Kroon die er zelf financieel er goed bij zit dankzij dezelfde belastingbetalers.

Het spreekwoord zegt niet voor niets”wie het dicht bij het vuur zit,die warmt zich het best”<a

Over anaconda15

1.80 meter lang blauwe ogen Nederlands Techneut en gek op wetenschap Erg handig en visionair
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s