FW: Gemeenten en zorgaanbieders zijn aan zet zegt Erik Dannenberg CDA wethouder Welzijn en Zorg,WMO Zwolle maar waar hij voor CDA kabinetten de zaken verdraait i.v.m. de decentralisatieproces MO 1994 in het kader van de gedecentraliseerde Welzijnswet 199‏4 die ook nooit is uitgevoerd door de 43 centrumgemeentes en waar nu hetzelfde mee gaat gebeuren met de WMO dankzij het met opzet ontbreken van aansturing en toezicht vanuit de Rijksoverheid zodat de vrije marktwerking kan doorgaan en daarmee de graaiculturen binnen de zorg en welzijnssector en de groeiende aantallen dak en thuislozen blijvend gegijzeld in AWBZ gefinancierde opvanginstellingen.

20110714_visie_van_zorg_naar_participatie

Rapoort_Cebeon_startfoto_grensstrook_en_1e_monitor_vrijval_jan_2011

20110912_artikel_vng_nieuws_dannenberg

https://anaconda15.wordpress.com/2011/06/10/563/

http://wwwdonkeredagennl-kingkong.blogspot.com/2010/12/de-link-tussen-het-leger-des-heils-en.html?zx=ed7715e4ce8da963

Eerste en tweede kamer gevraagd de WMO niet in te voeren met argumenten en bewijzen van fraudepraktijken en aankaarten van misstanden,tervergeefs dus.

TvOF_2010_-_n1_-_art4

Hotmail Interactieve weergave

 
9 bijlagen (totaal 1857,9 kB)
  
 
 

Gemeenten en zorgaanbieders zijn aan zet zegt Erik Dannenberg

Gemeenten en zorgaanbieders zijn aan zet zegt Erik Dannenberg

Erik Dannenberg is wethouder van Zwolle en voorzitter van de VNG commissie Gezondheid en Welzijn. Hij is betrokken bij de onderhandelingen door de VNG over de decentralisaties AWBZ en jeugdzorg. Eerder was hij directeur van de maatschappelijke opvang van het Leger des Heils in Zwolle. In zijn betoog tijdens de ledenbijeenkomst stelt hij dat hij alle vertrouwen heeft in een goede afloop van de decentralisaties. Destijds in 1994 bij de decentralisatie van de maatschappelijke opvang naar de 43 centrumgemeenten is dat ook goed uitgepakt. Erik Dannenberg heeft aangegeven dat er drie grote transities voor de gemeenten zijn:
a. AWBZ decentralisatie
b. WWNV – WWB/WIJ
c. AWBZ decentralisatie Jeugdzorg

Hij ervaart het als een bevrijding dat met de wijziging van de stelsels alle indicatiesystemen kunnen worden gereduceerd. We hebben te maken met een burger die steeds meer een claim neerlegt. Het gewone is kleiner geworden, het bijzondere is groter geworden. Toch is het aantal zieke mensen of gehandicapten niet echt toegenomen. Er moet dus weer meer uitgegaan worden van het gewone, de gewone burger die af en toe steun nodig heeft.
Op dit moment gaat van elke euro € 0,60 naar de uitvoeringskosten als verantwoording en administratie. Gemeenten gaan dat zo nooit doen. Dannenberg wil toe naar een systeem gebaseerd op vertrouwen in plaats van wantrouwen. Van een claimende burger die spreekt over rechten, naar maatschappelijke prestaties of outcome. We moeten af van een run op de zwaarste problematiek. Gemeenten moeten op: zoek gaan naar nieuwe creatieve wegen. Erik Dannenberg geeft de metafoor van een Tom Tom hulpverlener: je stelt het einddoel samen vast, maar de weg waarlangs is aan de professional. Het gaat er nu dus om volgens hem dat gemeenten samen met cliëntenorganisaties en zorgaanbieders bepalen wat de uitkomst van begeleiding moet zijn: hoe maak je de eindresultaten van de inzet van begeleiding zo concreet mogelijk?
Duidelijk is dat we moeten het samen moeten gaan doen. De zorg is individueel gericht. Welzijn is zoveel mogelijk collectief, bijvoorbeeld op wijkniveau. Dannenberg geeft aan dat hij meer voor een aanbestedingsvorm is, waarin de lokale deskundigheid en infrastructuur behouden blijft. De ervaringen met de huishoudelijke hulp zijn dat er veel totaal vreemde partijen opnieuw konden gaan beginnen in elke gemeente. Dat kan de bestaande en opgebouwde infrastructuur in een gemeente teniet doen. Graag wil hij dat voorkomen.

Agenda

Volledige Agenda

 
 

Over anaconda15

1.80 meter lang blauwe ogen Nederlands Techneut en gek op wetenschap Erg handig en visionair
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s