Werkbezoek bij Joop van Ommen de “praktisch opgeleid hulpverlener” zonder enige opleiding te hebben gevolgd of vereiste diploma”s en supervisor bij de Herberg die raad weten met dronken daklozen en dus artikel 255 van het wetboek van strafrecht schenden wat betreft nalatigheid aan hulpbehoevenden verslaafd of niet

 

Weblog Zwolle
Joop van Ommen: wat gaan we doen met de daklozen?
zondag 17 oktober 2010
AddThisZwolle – Zondag 17 oktober was het de werelddag van verzet tegen armoede en uitsluiting. Ook in Zwolle werd deze dag georganiseerd, door de Joseph Wresinski Cultuur Stichting, in De Herberg aan de Nijverheidstraat in Zwolle. Reden voor Zwollenaar en bekend weldoener voor dak- en thuislozen in Zwolle de volgende ingezonden brief in te sturen:
Het zijn moeilijke tijden voor de zwakkeren in de samenleving. Maar liefst 25.000 mensen staan ingeschreven bij de voedselbank. Het aantal zwerfjongeren stijgt met de dag, mede als gevolg van de nieuwe kraakwet en het gebrek aan goede opvang: het aantal wordt nu geschat op 12.000. Het aantal daklozen stijgt nog steeds, evenals het aantal uitgeprocedeerde asielzoekers dat geen kant op kan. De regering zou er voor zorgen dat zij zo snel mogelijk zouden kunnen vertrekken, naar het land van herkomst, maar slaagt daar niet in. Daarom staan er bij de GGD’s in Nederland mensen huilend op de stoep. Ik vraag me zo vlak voor de winter af: wat gaan we doen met al die medemensen? Durven we hen onder ogen te komen of kijken we liever de andere kant op? Een goede vraag, lijkt me. Zeker nu, nu we een rechtse regering krijgen waardoor we elk dubbeltje dat voor de zwakkere in de samenleving is bestemd, driedubbel moeten omdraaien.
De opkomst tijdens de werelddag van verzet tegen armoede en uitsluitingwas best groot, ondanks dat de media schijnbaar liever aandacht besteden aan het politieke gekonkel van mensen die nooit zullen beseffen hoe het werkelijk is om aan de zelfkant van de maatschappij te leven. Je kunt de televisie niet aanzetten of je ziet steeds weer dezelfde koppen van steeds weer dezelfde vals neuzelende mensen die zich alleen maar om zichzelf druk maken. De groep waar zij zich druk over zouden móeten maken, en waar ik mij al jaren druk over maak, de daklozen, diegenen die in armoede moeten leven, de mensen die aan de rand van de maatschappij staan, die zijn met deze nieuwe regering rechtstreeks aan de beurt. Kijk, tijdens de economische crisis hebben ook mensen in het bedrijfs- en zakenleven het moeilijk, dat besef ik heel goed. Maar zij hebben vaak net iets meer vlees op de duvel, waardoor ze nog wel wat kunnen lijden. Ouderen, gehandicapten, daklozen en zieken kunnen zichzelf niet verdedigen. Dat moeten de sterkeren voor hen doen. Maar doen zij dat nog als we aan de hand van Wilders moeten meelopen? Ik begrijp niet dat het CDA daaraan mee doet. Hoe christelijk en sociaal ben je dan nog?
Ik hoop van harte dat iedereen tijdens deze verharding van de maatschappij oog en respect houdt voor ál onze medemensen. De mate van beschaving van een samenleving is af te meten aan de manier waarop die met de allerzwaksten omgaat. Het zou mooi zijn als we de boel ondanks de veranderde omstandigheden beschaafd konden houden.
Joop van Ommen, grondlegger van daklozenopvang De Herberg in Zwolle
Aldus de lokale fabeltjeskrant
 

http://platform.twitter.com/widgets/follow_button.1326407570.html#_=1327761805200&_version=2&enableNewSizing=false&id=twitter-widget-0&lang=nl&screen_name=WeblogZwolle&show_count=true&size=m

Reacties (6)add

ingrid

Bericht door ingrid, op 17 oktober 2010 om 19:10

Respect Joop voor deze brief. Maar ik ben bang dat je in het huidige politieke klimaat een roepende in de woestijn bent.

Zwolse

Bericht door Zwolse, op 17 oktober 2010 om 19:29

Geen letter aan toe te voegen.Diep respect voor (rooie)Joop.

Derk

Bericht door Derk, op 17 oktober 2010 om 19:36

Nou rood blauw of groen Joop doet het gewon goed, zouden meer van dat soort mensen moeten zijn! Hoop dat die brief morgen in de kamer ligt! smilies/wink.gif Dan eens kijken hoe groot het hart van Verhagen en Wilders en Rutte is.

0

Bericht door Geert, op 18 oktober 2010 om 08:37

Een volk krijgt de regering die het verdient ! …

0

Bericht door zusenzo, op 18 oktober 2010 om 09:20

Geert, daklozen bestaan al heel lang!We zouden verder moeten kijken. Waar komen deze mensen vandaan, wat is hun achtergrond, wat missen ze. Misschien kan bij vroegtijdige opvang thuis of elders, een hele boel leed voorkomen worden.

Peter Erik de Visser

Bericht door Peter Erik de Visser, op 18 oktober 2010 om 17:41

“Ouderen, gehandicapten, daklozen en zieken kunnen zichzelf niet verdedigen.”Dit is gewoon onzin
 
Weblog Zwolle
Hoofdpagina arrow Categorieën arrow Politie arrowGeen plaats in de Herberg

Geen plaats in de Herberg

De Helberg

zondag 25 december 2011
AddThis

 

Zwolle – Op zaterdagavond 24 december werd aan de Nijverheidstraat een 44-jarige man met onbekende woon- of verblijfplaats aangetroffen die was weggestuurd bij dak- en thuislozen instelling de Herberg maar daar niet weg wilde gaan.

De man was dronken en stond te tollen op zijn benen. Aan de man werd aangegeven dat hij weg moest gaan omdat hij anders zou worden aangehouden. Binnen een minuut was hij alweer ter plaatse. Hierbij werd hij aangehouden en werd er proces-verbaal opgemaakt voor openbare dronkenschap.

 
 

0

Bericht door zwolluh, op 25 december 2011 om 21:27

geweldige inkopper, de titel smilies/cheesy.gif zeker na alle barmhartigheid in het kerstdiner topic.

0

Bericht door geluid, op 25 december 2011 om 21:34

Tja waar moest hij heen….. Over de hek ermee dan maar

0

Bericht door 1stejohn, op 25 december 2011 om 21:38

geweldig he ‘zwolluh’….geweldige post van je weer. Dit is zeker 1 van de 5?

bernard

Bericht door bernard, op 25 december 2011 om 21:57

Mooie passende kop inderdaad.smilies/smiley.gif Overigens wel voor een zielig geval.

0

Bericht door English, op 26 december 2011 om 05:53

English please

0

Bericht door Ans, op 26 december 2011 om 12:03

op kerst geen plek in de herberg doet mij ergens aan denken ga maar naar ome joop die neemt toch iedereen op????

GeenIdee

Bericht door GeenIdee, op 26 december 2011 om 12:31

Zwolle – On Saturday December 24th was the Nijverheidsstraat a 44-year-old man with unknown place of residence was found to be expelled from the homeless setting the inn but did not wanted to leave.The man was drunk and got to spin on his feet. The man indicated that he had to go because otherwise he would be arrested. Within one minute, he was already on site. In this he was arrested and became official report for public drunkenness.

0

Bericht door Pieters, op 26 december 2011 om 13:19

Het zijn toch allemaal drinkers die in de herberg verblijven waarom kon deze er niet bij. Dat tehuis trekt juist dit soort dakloze volk naar Zwolle

0

Bericht door Zwollenaar is Back, op 26 december 2011 om 20:29

Pieters laat ze liever allemaal lekker verrekken. Goede kerstgedachte, hopelijk voor jou kom je nooit in zo’n situatie terecht die je van te voren nooit bedacht had…..

0

Bericht door Arie, op 27 december 2011 om 09:32

Hij was zeker zijn hoogzwangere vrouw en ezeltje vergeten?

0

Bericht door Oepzz, op 27 december 2011 om 16:39

Blijkt dat Zwolle toch geen Bethlehem is: deze man kon zelfs niet in de stal terecht! Bovendien: hij had ook geen reden om onderdak in Zwolle te zoeken; de volkstelling heeft recent nog plaatsgevonden: Zwolle heeft 120.000 inwoners…

0

Bericht door Billy, op 28 december 2011 om 14:52

Aan de man werd aangegeven dat hij weg moest gaan omdat hij anders zou worden aangehouden. Ben wel benieuwd waarheen ze vonden dat hij moest gaan….

Observer

Bericht door Observer, op 28 december 2011 om 17:52

Vroeger gooiden we dat soort lastpakken een nachtje op het stro in de kelders onder het stadhuis.
Dat was in feite humaner dan ze een proces verbaal te geven (wat ze toch niet betalen) en heensturen (waarheen trouwens?)

Twee pagina"s uit een PvdA Zwolle manifest

 

 

Over anaconda15

1.80 meter lang blauwe ogen Nederlands Techneut en gek op wetenschap Erg handig en visionair
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s