RE: De maatschappelijke opvang voor dak en thuislozen is niet de beste plek om te verblijven vandaar de doodgevroren daklozen die de opvang vermijden dankzij gemeentelijk wanbeleid

From: kingkong1621@live.nl
To: brandpunt@kro.nl; bureau@nationaleombudsman.nl; cda.publieksvoorlichting@tweedekamer.nl; cdja.maastricht@gmail.com; christenunie@tweedekamer.nl; cie.vws@tweedekamer.nl; cip@ciz.nl; d66@tweedekamer.nl; fractiezwolle@sp.nl; g.wilders@tweedekamer.nl; groenlinks@tweedekamer.nl; h.drost@tweedekamer.nl; gvdkooy@hetnet.nl; hansborrel@home.nl; hart@sbs.nl; i.y.tan@chello.nl; ikg@cmo-flevoland.nl; ikg@zorgbelang-overijssel.nl; info@kafkabrigade.nl; info@laatjenietkisten.nl; info@pgb.nl; informatielijn@nza.nl; l.jacobi@tweedekamer.nl; kamer@sp.nl; k.vaartjes@amnesty.nl; l.hartings@tweedekamer.nl; lvt@thuisloos.nl; meldjezorg@platformggz.nl; mjonkers@ggznederland.nl; nieuwsdienst@anp.nl; nieuwsdienst@trouw.nl; no.reply@nos.nl; politiek@nd.nl; pvda_voorlichting@tweedekamer.nl; pvv@tweedekamer.nl; r.beers@opvang.nl; redactie.elsevier@elsevier.nl; r.dboer@tweedekamer.nl; redactie@eenvandaag.nl; redactie@straatkrantbreda.nl; redactie@telegraaf.nl; redactie@trouw.nl; redactie@volkskrant.nl; s.hofstra@ggzberaad.nl; sgp@tweedekamer.nl; siod@minszw.nl; a.stoffelen@volkskrant.nl; straatadvocaten@gmail.com; tips@leeuwardercourant.nl; tros@radar.nl; voorlichting@minvws.nl; voorzitter@dwars.org; vvdvoorlichting@tweedekamer.nl; w.tonissen@tweedekamer.nl; zembla@vara.nl; zwolle@sp.nl; z.baran@raad.rotterdam.nl
Subject: De maatschappelijke opvang voor dak en thuislozen is niet de beste plek om te verblijven vandaar de doodgevroren daklozen die de opvang vermijden dankzij gemeentelijk wanbeleid
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Date: Tue, 7 Feb 2012 18:23:09 +0100

De vrieskou heeft weer een leven gekost: een 51-jarige dakloze man is in de nacht van zondag op maandag zeer waarschijnlijk doodgevroren.
Het drama speelde zich af in de bosjes bij de afslag Zwolle-Centrum van de snelweg A28 Utrecht – Groningen.

Onderkoeling

Uit onderzoek is gebleken dat de mogelijke oorzaak van zijn dood onderkoeling is, zo vertelt een politiewoordvoerder.
Het lichaam werd maandagochtend door een voorbijganger gevonden in de bosjes nabij de afslag, in de buurt van daklozenopvang De Herberg. De man stond daar ingeschreven.
 

In Wageningen is afgelopen nacht een zwerver doodgevoren. Zover bekend is dit het eerste slachtoffer van de vorst in Nederland.
De man van 43 jaar is in de nacht van woensdag op donderdag om het leven gekomen. De man lag in een berging achter een huis.

Meer

 

[Stelling] In Nederland heeft iedereen het zo goed, dat je niet hoeft dood te vriezen.

 

Dakloos

Gepubliceerd op :

donderdag, 9 februari 2012 – 11:28

DEN HAAG – Een 39-jarige Poolse man is donderdagochtend dood aangetroffen in zijn auto in de Binckhorst. Hij blijkt te zijn doodgevroren. De Pool stond geparkeerd in de buurt van de daklozenopvang van het Leger Des Heils.

In Den Haag is sinds 29 januari de winterregeling van kracht. Dit betekent dat alle daklozen, ongeacht uit welk land ze komen, terecht kunnen bij de nachtopvang. De gemeente heeft 125 extra bedden beschikbaar gesteld. Op drie plekken in de stad kunnen ze terecht; bij twee locaties van het Leger des Heils en een tijdelijke opvang van de Kessler Stichting. De daklozen krijgen daar een bed, een warme maaltijd en ontbijt.

Wij praten vanmiddag in het derde uur van West Komt Thuis over de situatie van daklozen in Nederland met de stelling: In Nederland heeft iedereen het zo goed, dat je niet hoeft dood te vriezen. Praat mee met Omroep West en laat je reactie achter onder dit bericht of bel vanavond tussen zes en zeven met onze reactielijn: 070-3905454. Vul ook de Poll in.

 

De extreme kou heeft in Europa al aan tientallen mensen het leven gekost. Oekraïne en Polen zijn tot nu toe het zwaarst getroffen door de horrorwinter. In Oekraïne zijn achttien mensen doodgevroren, in Polen zeker tien.

 

Duitse journalist leeft als een dakloze

Van onze redactie buitenland − 06/03/09, 00:00

Günter Wallraff bracht deze winter als dakloze door. Hannover is geschrokken van wat de undercover-journalist tegenkwam. Dakloosheid kan ons allemaal treffen, concludeert onorthodoxe journalist.

 • Gÿnter Wallraff (rechts) brengt de vriesnacht (-13 graden) onder een Keulse spoorbrug door als dakloze samen met lotgenoot Matthias (30), die al tien jaar op straat leeft. (FOTO THOMAS RABSCH )
  Gÿnter Wallraff (rechts) brengt de vriesnacht (-13 graden) onder een Keulse spoorbrug door als dakloze samen met lotgenoot Matthias (30), die al tien jaar op straat leeft. (FOTO THOMAS RABSCH )

Nog even en de crisis leidt ertoe dat dakloosheid ’geen marginaal, maar een zeer centraal thema’ is, meent Duitslands bekendste undercover-journalist Günter Wallraff. Om de aandacht te vragen voor, volgens Wallraff, ongeveer 300.000 daklozen in Duitsland, legde hij zich in de vriesnachten van december en januari te rusten op stoepen in Keulen, Frankfurt en Hannover.
Deze steden kennen wel opvangcentra, maar daklozen kunnen daar maar enkele nachten per maand terecht. Soms zijn de centra zo erg, dat daklozen de voorkeur geven aan de straat. Dieptepunt was volgens Wallraff een bunker uit de Tweede Wereldoorlog in Hannover.
Wallraff krijgt er ruzie met een andere dakloze, die hij gevraagd had het volume van zijn radio te dimmen omdat die hem uit de slaap hield. De met een mes gewapende man, die kennelijk onder invloed van drugs verkeert, begint gewelddadige teksten te roepen. „Kan niet slapen! Klap op zijn muil, dan kan-ie slapen! Doodschieten! Neersteken!”
In paniek zoekt Wallraff de uitgang op. „Er gaat niks boven de buitenlucht, ook al vriest het 20 graden. Ik sta voor de stalen toegangsdeur en rammel eraan. Die zit op slot met een hangslot. Als hier maar een matras door een sigaret in brand raakt, zouden we allemaal door rookvergiftiging kreperen.”
De gisteren verschenen reportage heeft ertoe geleid dat de stad Hannover onderzoek zal doen naar de misstanden in het centrum, zo heeft het stadsbestuur laten weten. Wallraff noemt het ’monument voor de verschrikkingen van de oorlog’ niet geschikt voor opvang van mensen.
Wallraff beschrijft ook hoe hij dakloze Viktor door de bureaucratie heenleidt. De procedure zal er ten slotte toe leiden dat Viktor, een transportondernemer die eerst zijn bedrijf, daarna zijn huis en familie verloor, alsnog aan een (tijdelijk) huis wordt geholpen, en ontsnapt aan de vicieuze cirkel die veel dakloze gevangenhoudt. „Wie zijn baan heeft verloren krijgt geen woning, en wie geen woonadres kan overleggen, is kansloos op de arbeidsmarkt.”
In een interview met Die Zeit betoogt Wallraff dat de meeste daklozen niet meer over het doorzettingsvermogen beschikken om dergelijke procedures te doorlopen, en dat er te weinig ambtenaren zijn die hun kantoren verlaten en actief daklozen opzoeken om ze op weg te helpen.
De gisteren verschenen reportage is de eerste van een serie die Die Zeit wil plaatsen. Hoewel critici Wallraff voor de voeten werpen dat zijn reportages eigenlijk maar één onderwerp kennen – Günter Wallraff – garandeert zijn naam dat daklozen op de politieke agenda komen, al is het maar die van stadsbesturen.
Hoog tijd, meent de auteur. Want als zijn gesprekken met daklozen hem iets hebben geleerd, dan is het wel dit: „Dakloosheid kan ieder van ons treffen.”

 

 

1 reactie

1. door R.Donker, 7 maart 2009, 11:59

Het maakt niet uit of je nu in Duitsland of Nederland verblijft in een daklozenopvang,overal hetzelfde beeld van dat er geen veiligheid of bescherming word geboden in de bv. nachtopvang en waar zelfs je eigendommen niet veilig zijn omdat je iedere keer op je hoede moet zijn voor de doorgedraaide beesten onder de daklozenpopulatie en die dealen,liegen en bedriegen en andere daklozen geld afpersen.
Want dat is de onderkant van de samenleving waar net als de bovenwereld beschaving en cultuur en normen en waarden volledig ontbreken en de mens is terug gevallen naar het oerbestaan van overleven.
Na 28 jaar arbeid en belasting en premies betalen en 20 jaar zelfstandig wonen in Almere kom je na een arbeidsconflict en inhouding van ziektegeld over 6 maanden in de schulden en raak je je woning kwijt door verlies van inkomsten en waar een vakbond het 3 jaar lang laat afweten na je oproep om juridische ondersteuning,en dan kom je terecht in de opvangwereld en ondanks het ontbreken van zorg en hulpverlening raak je toch niet aan de drank of de drugs maar moet je verdraaid goed oppassen dat je niet ten onder gaat aan de geestelijke terreur uitgeoefend door zogenaamde hulpverleners en gestoorde daklozen jong of oud die geen respect tonen voor hun medemens nog enige solidariteit en dit dankzij het misdadige beleid van psychopatische bestuurslichamen publiek of privaat.
 

Assendorp dossier Nel Banninkhuis nachtopvang voor daklozen

Posted on juni 9, 2011 by
Nel Banninkhuis ingang
Dit is het dossier Nel banninkhuis de nachtopvang van het leger des heils Zwolle voor daklozen die allang niet meer voldoet aan de eisen van bewoning of als slaaphuis.
Dit pand zou al in 2005 gesloten worden maar is nog steeds open en waar dakloze burgers beestachtig zijn opgesloten door de begeleiders van het leger des heils die deze nachtopvang onder haar hoede heeft.
Bij binnenkomst moet de daklozen zich vervoegen bij het loket voor inschrijving en contant 5,70 euro per nacht betalen of via de sociale dienst die de verblijfskosten betaalt vanuit de uitkering rechtstreeks aan het leger des heils.
Eenmaal binnen om 19.00 uur de openingstijd mag de dakloze niet meer naar buiten en zit dan in een gevangenisregime dankzij het misdadige gemeentebeleid die met stigmatisering van elke dakloze een misdadiger maakt die een gevaar is voor de leefomgeving,het is meer de vraatzuchtige en onbeschaafde samenleving en de bestuurlijke elite op de pluche zetels die de overlastgevers zijn en die kansarmen het licht in de ogen niet gunnen.
Datis ook de redenen dat de stadswachten tot vervelens toe s”avonds elke dag binnen de nachtopvang komen om de boel te controleren en de dakloze clienten het gevoel krijgen bespioneerd te worden in opdracht van het gemeentebestuur van Zwolle
Maar geen nood als goedmakertje stuurt het gemeentebestuur gewoon een hypocriete wethoudertje die een biologisch fruitmandje komt brengen bij de daklozen in de dagopvang Bonjour natuurlijk onder oog van de mediacamera”s want de beste man moet wel opvallen bij het grote en naieve publiek.
De nachtopvang kan maximaal 22 personen herbergen en die verblijven “sävonds in een krappe woonkamer van 6×6 meter en waar men mag hopen dat de verwarming het doet.
Slapen kunnen de daklozen in een gedeeld slaapzaal waarvan er in een 8 man verblijven met stapelbedden met slechte matrassen waarvan de ruggen kapot gaan door onvoldoende ondersteuning en zeer slechte ventilatie en een slaapzaal idem dito waar 16 man verblijven ook met dezelfde stapelbedden en een kleine kamer voor 2 vrouwen.
De douches en toiletten stammen nog uit de tijd van de Romeinen en er is voor niemand privacy aanwezig,zitten de daklozen bij elkaar in de krappe woonkamer dan is het een kakefonie van gefrusteerde personen die elkaar gek maken met hun problemen en die op een gegeven moment met elkaar in conflict raken omdat er geen goede leidinggevenden aanwezig zij en ook door de kiekjesvorming onderling tuusen daklozen die denken vrienden te hebben binnen de opvang maar elkaar gewoon staan te bestelen en te bedriegen.
In tegenstelling wat het leger des heils beweert is er geen goede voedselvoorziening aanwezig nog medisch hulp en ook geen doorverwijzing naar hulpverlenende instanties want die zijn niet aanwezig in Zwolle.
En er zijn zelfs dakloze clienten overleden in de nachtopvang maar dat word niet vermeld in de krant
Alleen maar organisaties die de AWBZ gelden en subsidies en hun eigen werkgelegenheid belangrijker vinden dan hulpverlening bieden aan dakloze burgers en dus in feite de belastingbetalers staan op te lichten doordat zij niets uitvoeren en dan maar klagen in de media over het geweld tegen hun uitgevoerd dat zijzelf uitlokken met hun respectloze houding tegenover dakloze clienten.
Dat geld voor de dagopvang Bonjour en de nachtopvang Nel Banninkhuis en de Herberg aan de Nijverheidstraat.
Klachten neerleggen bij het gemeentebestuur heeft geen zin en de inspectie voor de gezondheidszorg onderzoekt geen enkele opvanginstelling voor daklozen in Nederland en gaat af op de valse informatie verstrekt door het management van de opvang.
De wethouder zorg en welzijn en WMO Zwolle laat de opvanginstellingen links liggen en zal niet met de bewoners/clienten gaan praten,maar dat is ook logisch want de wethouder was vroeger directeur bij het CMO leger des heils Zwolle en dan hangt men niet liever de vuile was buiten.
De dagopvang Bonjour wil men tot 2011 openhouden en wanneer de nachtopvang word gesloten zal de vraag zijn want het bedrog de zorgboulevard is gebakken lucht en nog steeds niet van de grond en zal ook geen oplossingen bieden en als de Herberg.
Feit is dat daklozen in de nachtopvang psychoses oplopen ook veroorzaakt door het onbekwame personeel die niet met deze problematiek weet om te gaan en dat er clienten als jaren verblijven daar zonder enig vooruitzicht en tussen die daklozen zitten egocentrische figuren die anderen lastig vallen met haantjesgedrag en die zullen de opvang wel even naar hun hand zetten maar die worden er niet uitgezet.
En dat is momenteel weer het geval nadat het maanden rustig is geweest en je kan de leidinggevenden blijven waarschuwen voor die gasten die iedereen manipuleren en overheersen met als gevolg dat de clienten niet meer hun problemen gaan oplossen maar gaan luisteren naar die gasten die zich verbeelden hulpverlener te zijn maar ook gewoon dakloze client te zijn.

 

Vind ik leuk:

Wees de eerste om post te waarderen.

Over anaconda15

1.80 meter lang blauwe ogen Nederlands Techneut en gek op wetenschap Erg handig en visionair

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink. Bewerken

Geef een reactie Reactie annuleren

    

Zoeken naar: 

 
Your comments (optional) Post to Anaconda15’s Blog

 • Ruud
 • 2
  Notifications
  anaconda15 followed your blog “Anaconda15’s Blog”
  anaconda15 liked your post “Potgietersingelpark Zwolle en …”
  Zoeken

  U bevindt zich hier › Regio › Zwolle

  Buurman met schoffel trapt stadswacht

    vrijdag 13 maart 2009 | 15:45 | Laatst bijgewerkt op: vrijdag 13 maart 2009 | 15:51

  Tekstgrootte tekst verkleinentekst vergroten
   
  ZWOLLE – Met een schoffel ging de 37-jarige Zwollenaar P. van L. het raam van zijn buurman te lijf op 10 oktober.
  En op 3 januari schopte hij een stadswacht in zijn kruis. Van L. werd vrijdag veroordeeld tot twee maanden zitten.Na de vernieling van het raam van zijn buurman (met de schoffel), moest Van L. zijn woning verlaten. Hij kwam in de daklozenopvang terecht in Zwolle. Daar kreeg hij op 3 januari ruzie met een medewerkster, omdat hij had gedronken. Hij moest daarom ook de opvang verlaten. Hier was hij het niet mee eens.De stadswachten die op dat moment een controle uitvoerden bij de opvang kwamen ertussen. In de schermutseling die daarbij ontstond, deelde Van L. een trap uit in het kruis van één van de stadswachten.Uit psychisch onderzoek bleek dat Van L. verminderd toerekeningsvatbaar is door psychische problemen. Een opname in een psychiatrische kliniek zag Van L. wel zitten. ,,Het is wel goed om een beetje aan jezelf te sleutelen.”De politierechter in Zwolle legde Van L. vier maanden cel, waarvan de helft voorwaardelijk op. In de proeftijd is er reclasseringstoezicht en opname in een kliniek. De Zwollenaar moet anderhalve maand extra de cel, omdat hij nog in een proeftijd liep. Tegen Van L. was dezelfde straf geëist.

Over anaconda15

1.80 meter lang blauwe ogen Nederlands Techneut en gek op wetenschap Erg handig en visionair
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s