Artikel in Stentor ” Herberg naar centrum gericht”en de reacties van zwollenaren die geen oogkleppen voor hebben en de valse sociale bevlogenheid van Joop van Ommen door hebben ook op weblog zwolle onder artikel politiekorpsen dumpen daklozen en zo zullen nog veel meer daklozen voortijdig overlijden door de hebzucht van zogenaamde ondernemertjes en “christelijke instellingen” met hun hypocriete medewerkers die ondersteund en gesubsidieerd worden door “gemeentebesturen”

De directe link voor deze uitspraak is:
http://www.rvdj.nl/2004/14

de Stentor

ZWOLLE – Een man of 25 heeft vrijdagmiddag deelgenomen aan een stille tocht in Zwolle ter nagedachtenis aan Saïd. De 51-jarige dakloze werd maandagochtend doodgevroren gevonden onder aan het talud van de A28 vlak bij opvang De Herberg.

De tocht voerde door de binnenstad en langs het stadhuis. Op de plek waar hij maandag is gevonden zijn witte rozen neergelegd.

Conclusie:geen aandacht gekregen voor hun zogenaamde kwetsbare positie dankzij hun eigen waardeloze gedrag en opstelling binnen en buiten de opvanginstellingen waar zij als eenlingen opereren voor hun eigen ik en geen respect tonen voor anderen,en waar zij  het algemene belang  vergeten tot de volgende voortijdig overleden dakloze word gevonden.
Daarom lopen iedere dakloze voor zich tegen de muur op die “systeem” heet en bestaat uit duizenden instituties met hun eigenbelangen of deze nu Leger des Heils en Tactus,RIBW/Herberg of UWV/sociale dienst,woningcorporaties en gemeentebesturen heten.
Al die daklozen die verbleven hebben in de opvanginstellingen voor dak en thuislozen hebben nog nooit gezamenlijk massaal hun klachten naar buiten gebracht maar zochten liever hun heil in de vlucht naar drank en drugsgebruik of de criminaliteit en met dit gedrag houden zij de malafide werkwijzes binnen de opvang voor dak en thuislozen zonder zorg en hulpverlening in stand en waar de belastingbetalers voor kunnen opdraaien maar iedere burger heb zo zijn of haar verantwoordelijkheden tegenover de samenleving en mogen daarvoor niet wegvluchten. 
 
 

de Stentor

U bevindt zich hier › Regio › Zwolle

Herberg naar centrum gericht

 woensdag 30 augustus 2006 | 09:01 | Laatst bijgewerkt op: zaterdag 09 juni 2007 | 00:03

Tekstgrootte tekst verkleinentekst vergroten
Foto FRANS PAALMANFoto FRANS PAALMAN
30 AUGUSTUS 2006 – Hoewel er nog geen concreet bouwplan is, wil de gemeente de nieuwbouw van de Herberg aan de Nijverheidstraat zo veel mogelijk ‘naar de binnenstad’ richten.
Daarmee bedoelen burgemeester en wethouders dat de in- en uitgang van het gebouw zo dicht mogelijk bij het viaduct in de A28 komen, langs de Burgemeester Roelenweg. Medio volgend jaar draagt het Deltion College de benodigde grond over aan de gemeente. Pas daarna zou gebouwd kunnen worden. 
 
Reacties

laatste eerstSorteer reacties

de herberg in holtenbroek aan de nijverheidsstraat over mijn lijk want die lui hebben ook al een 3 kamer apartement aan de bachlaan waar ik ook woon in het zelfde gedeelte ze zorgen voor overlast en laten hun rotzooi slingeren en er zijn sinds er een paar hier in de flat wonen al bij twee andere buren van mij ingebroken nou dan gaat er wel ergens een belletje rinkelen niet dat ze het gedaan hebben maar uitsluiten doe ik het ook niet ze vallen ook mensen lastig met rare opmerkingen als ik heb groene slippers aan en he lekker meisje stel je me niet voor aan je vriendin wonen tussen gewone mensen tsss waarom zijn wij er dan niet van op de hoogte gesteld prima dat ze een woning krijgen maar laten ze zelf hun huur en etcetc betalen en afkicken verplicht en werk hebben
de herbeg hier nou lekker voor de studenten aan het deltion college en de bewoners
loesje – 29-04-2007 | 01:21
 
och .och.fernando.wat ben jij een enorme egoist,wat als jij in zo,n situatie komt .nou ,zeg het dan ,ben jij dan niet blij dat je ergens terecht kunt ,jij weet helemaal niet hoe ze in zo,n situatie terecht zijn gekomen .en dan een vooroordeel trekken ,man wat ben je toch een kneus.
lucie – 30-08-2006 | 21:46
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tja,daklozen en kansarmen is gouden handel en goed aan te verdienen volgens” Jopie de PvdA weldoener”gesubsidieerd in dienst van de gemeente Zwolle
 
Waarom zoveel ophef over de Herberg? Gemeente Zwolle steekt al enorm veel geld in de opvang voor zwervers in de Bonjour aan de Brug. Drijbersingle en de gebruiksruimte aan de Pannekoekendijk. Is dit niet voldoende? Is het noodzakelijk om de Herberg ook nog eens te huisvesten om daarmee de marktconcurrentie aan te borden met het einddoel dat de gemeente Zwolle hierdoor minder subsidie hoeft te verstrekken?
Ik heb documenten gelezen waaruit blijkt dat juist de herberg zwervers onderdak biedt die niet uit Zwolle komen en daardoor een enorme aantrekkingskracht heeft. De statistieken geven over duidelijk aan dat na de komst van de Herberg de zwervers populatie is toegenomen. De laatste verblijfplaats van deze zwervers was buiten Zwolle. Sterker nog; Joop van Ommen heeft zijn Herberg in Nederland bekend gemaakt als dé gratis verblijf en overnachtingsplek. En niet zo gek is dat, want het zijn juist die zwervers die overdag weer klusjes uitvoeren in de sporthallen van Joop
Jeroen – 30-08-2006 | 19:48
 
Nou, ik ben er niet blij mee. Ik woon zelf in de wijk de ‘schildersbuurt’ en wij zijn al een paar omringd door de zwervers. Bonjour, gebruikersruimte en nu weer dit. De mensen in de terborchstraat schreeuwen weer het hardst en krijgen het dus voor elkaar dat ze niet bij hun in de burut komen. Waarom toch altijd de schildersbuurt!!!!! Ben er echt niet blij mee!!!
D. Rama – 30-08-2006 | 16:03
 
Fernando, aan mensen als jij heeft de maatschappij helemaal niks. Om Opgezwolle maar eens te quoten: “al heb je een job, je bent gewoon een luilak”. Daklozen in de straten hebben in ieder geval nog de functie dat mensen er dagelijks mee geconfronteerd worden dat er ook hier ons ‘bechaafde’ westerse landje armoede en ellende is.
De enige functie die jij vervult is rondscheuren in je lelijke auto en je nette kleertjes. Als jij het maar goed hebt met je eigen leven dan heb je verder overal schijt aan. Maar verder eens nadenken over de wereld zal je nooit aan toe komen.
peter – 30-08-2006 | 13:45

U kon tot 09-07-2007 reageren op dit artikel.

U bevindt zich hier › Regio › Zwolle

Eendracht bij keuze Herberg

Auteur: door SERGE WESTERDIEP |   woensdag 30 augustus 2006 | 09:01

Tekstgrootte tekst verkleinentekst vergroten
 
30 AUGUSTUS 2006 – ZWOLLE – Een daklozenopvang aan de Nijverheidstraat kan er sneller komen – voor 2010 – dan op andere plekken in de stad. Bovendien lijkt het gebied, tussen snelweg A28 en ringweg Zwartewaterallee, goed beheersbaar zodat zo min mogelijk overlast ontstaat. Burgemeester en wethouders noemen beide factoren als doorslaggevend bij hun locatiekeuze voor nieuwbouw De Herberg.
Het college presenteerde gistermiddag officieel de volgens burgemeester en wethouders beste plek voor de daklozenopvang. Dat er in Zwolle een officiële plek moet komen waar mensen terecht kunnen die op straat zijn komen te staan, leidt volgens wethouder Erik Dannenberg geen twijfel: ‘In een sterke stad als Zwolle moet ruimte zijn voor zwakkeren’. Dergelijke opvang – zonder drempels – is jaren geleden opgezet door Joop van Ommen in zijn WRZV-hallen. Die onconventionele voorziening voor de sociaal zwakkeren is jaren gedoogd, maar moest volgens de gemeente omgezet worden in een officiële voorziening. De gezamenlijke corporaties en de Regionale Instelling Beschermde Woonvormen (RIBW) bedachten vervolgens het Herberg-concept. Daarin wordt via directe opvang en begeleiding gewerkt aan het weer onder dak brengen van dak- en thuislozen. De initiatiefnemers wilden De Herberg in de Terborchstraat hebben, maar fel verzet vormde een blokkade. Daarop besloot de gemeente drie locaties aan te wijzen, waaruit na nader onderzoek een definitieve plek gekozen zou worden. De Kamperpoort protesteerde al fel tegen het feit dat twee van de onderzochte locaties in die buurt waren. Bij de WRZV-hallen hebben de corporaties en de RIBW inmiddels de opvang strak georganiseerd. Volgens burgemeester Henk Jan Meijer heeft de gemeente van de gang van zaken in de Terborchstraat geleerd om ‘de horloges gelijk te zetten’, ook richting omwonenden. Op 13 september is er een inloopbijeenkomst eninformatie-avond voor hen in de IJsselhallen. Joop van Ommen, jarenlang verantwoordelijk voor de opvang, heeft vertrouwen in de gemaakte keuze. ‘Nu moet de raad haar verantwoordelijkheid pakken’.

U bevindt zich hier › Regio › Zwolle

Gemengde gevoelens in onderwijs na keuze Nijverheidstraat

Auteur: door YANG YANG CHIU |   woensdag 30 augustus 2006 | 09:01 | Laatst bijgewerkt op: vrijdag 08 juni 2007 | 03:34

Tekstgrootte tekst verkleinentekst vergroten
 
30 AUGUSTUS 2006 – ZWOLLE – Het Zwolse beroepsonderwijs reageert divers op de keuze van burgemeester en wethouders om de Herberg naar de Nijverheidstraat te verplaatsen.

Ron Akkerman, bestuursvoorzitter van het Deltion College steekt zijn mening niet onder stoelen of banken: ‘Een zwakke keus. Sterker nog, ik vind het de zwakste keus.’ Hij geeft aan dat hij de voorkeur van het college niet goed begrijpt. ‘Ik ga er nog steeds vanuit dat de nieuwe openbare vmbo-school hier komt. De combinatie opgroeiende schoolkinderen en dak- en thuislozen vind ik niet gelukkig.’

Hij realiseert zich dat ‘niemand op De Herberg zit te wachten’, maar vindt dat uitgerekend schoolkinderen niet met deze groep geconfronteerd moet worden. ‘Hier doen we het openbare vmbo geen plezier mee.’

Zo stellig is Bert Vroon van Openbaar Onderwijs Zwolle (OOZ) niet. Hij wijst zelfs van de hand dat de Nijverheidstraat de beoogde locatie is voor de nieuwe vmbo-school. ‘Het is een van de drie mogelijke locaties.’

Volgens Vroon behoren behalve de Nijverheidstraat ook de Russenweg en de Zwartewaterallee nog tot de mogelijkheden.

Wel erkent Vroon dat de voorkeurslocatie altijd is geweest – en nog steeds is – om in of in de nabijheid van het middelbaar beroepsonderwijs te komen. Dat betekent dat de Nijverheidstraat nog steeds serieus in beeld is. Daar doet de komst van De Herberg niets aan af. ‘Ik weet niet hoe het stedenbouwkundig en ruimtelijk ingevuld wordt. Daarom wil ik ook niet op voorhand zeggen dat ik het verwerpelijk vind’, is Vroon duidelijk.

Volgens hem wordt De Herberg straks ‘objectief meegenomen in de afweging voor de nieuwe locatie, net als allerlei andere factoren.’

Vroon verwacht dat nog voor het einde van dit jaar Openbaar Onderwijs Zwolle (OOZ), de gemeente en het Deltion College een definitieve locatie voor de nieuwe vmbo-school kunnen aanwijzen. De interim-bestuurder van OOZ stelt op voorhand al dat hij niet per se wil vasthouden aan de locatie Nijverheidstraat. ‘Als niet kan wat moet, dan moet maar wat kan.’

Akkerman op zijn beurt is het met de keuze van B en W helemaal niet eens. Hoewel hij zo voor de vuist weg geen alternatieve locatie weet, vindt hij dat B en W een andere keuze hadden kunnen maken. ‘Had het nou niet op een industrieterrein gekund waar alleen volwassenen werken?’

Logischerwijs krijgt hij op de nieuwe campus te maken met dak- en thuislozen op weg naar het winkelcentrum in Holtenbroek. De bestuursvoorzitter is stellig: ‘Dat gaat niet gebeuren.’

Vindt hij de combinatie van de vmbo-leerlingen met dak- en thuislozen niet gelukkig, ook ‘zijn’ mbo-ers wil hij zo min mogelijk met de daklozen confronteren. ‘Ik ga er wel voor zorgen dat de campus niet tot de looproute gaat horen. Ik wil geen overlast van dak- en thuislozen.’ Juridisch gezien heeft hij weinig middelen tot zijn beschikking, weet Akkerman.

Hij denkt eerder aan fysieke maatregelen op het terrein. ‘Desnoods plaats ik een hek om het terrein met toezicht.’

 

U bevindt zich hier › Regio › Zwolle

Bewoners Kamperpoort slaken zucht van verlichting

Auteur: door GERT VAN DIJK |   woensdag 30 augustus 2006 | 09:01 | Laatst bijgewerkt op: zaterdag 09 juni 2007 | 21:51

Tekstgrootte tekst verkleinentekst vergroten
 
30 AUGUSTUS 2006 – ZWOLLE – De Kamperpoort slaakte gistermiddag een zucht van verlichting. De wijkbewoners zijn dolblij, dat B en W van Zwolle hebben gekozen voor de Nijverheidstraat als definitieve locatie voor dak- en thuislozenopvang De Herberg.
‘De gemeente zou niet geloofwaardig zijn geweest als er voor een locatie in de Kamperpoort gekozen zou zijn’, zegt Mien Theihzen namens de Stichting Kamperpoorters.‘We hebben drie jaar geleden al de toezegging gekregen dat De Herberg niet bij ons in de wijk zou komen. Daarom zijn we tevreden dat de gemeente nu woord heeft gehouden. We zaten hier met z’n allen niet op de Herberg te wachten, zou je kunnen zeggen. Natuurlijk hebben dak- en thuislozen ook recht op goede opvang, maar daar is de Kamperpoort dus geen geschikte plek voor.’‘Het is goed dat de wijk buiten schot blijft’, vindt ook bewoonster Ria van Ommen. ‘Er gebeurt al genoeg in de Kamperpoort, vinden wij. Dit is het beste besluit dat de gemeente kon nemen. We hopen nu van ganser harte dat de gemeenteraad er ook mee akkoord gaat. Maar nogmaals, we zijn hier al hartstikke blij mee.’Tiny Derks, de voorzitter van de Stichting Sporthallen WRZV (SSW), gaat er vanuit dat het verdwijnen van de dak- en thuislozenopvang achter de sporthallen aan de Buitengasthuistraat geen gevolgen heeft voor de toekomst van de WRZV-hallen. ‘De hallen blijven de hallen en er bestaat in Zwolle een schrijnend tekort aan sportvoorzieningen. Daar wordt door de gemeente nu een mooie nota over geschreven en die staat los van de plek waar De Herberg moet komen. Door de naam van Joop van Ommen zijn de WRZV-hallen wel verbonden met de dak- en thuislozenzorg in Zwolle, maar sec gezien zijn het twee aparte grootheden.’Derks kan er mee leven dat B en W voor de Nijverheidstraat als locatie voor De Herberg hebben gekozen. Maar hij wil wel graag wat kanttekeningen plaatsen. ‘Met alleen een goede locatie ben je er natuurlijk niet. Je moet die mensen aan de Nijverheidstraat wel een zinvolle dagbesteding kunnen bieden, zoals nu bij de WRZV-hallen het geval is. En ik vraag me af of dat aan de Nijverheidstraat op korte termijn ingevuld kan worden. Dat is een proces van jaren, waar heel veel voor geregeld moet worden.’
 
WEBLOG ZWOLLE
Politiekorpsen dumpen daklozen in Zwolle
 
vrijdag 12 december 2008
AddThis

 

Zwolle – De fractievoorzitter van Swollwacht, Freddy Eikelboom is boos. Hij constateert dat diverse politiekorpsen van buiten de regio IJsselland daklozen dumpen bij daklozenopvang De Herberg in Zwolle, en vindt dat onbegrijpelijk.
“Het is toch niet te geloven en daarmee onvoorstelbaar, dat regiokorpsen buiten IJsselland hun eigen problematiek over de schutting aan het gooien zijn en daarmee terechtkomend in de tuin van onze opvang in de stad. Dit door mensen met problemen en / of zonder huisvesting af te zetten op de hoek van de Zwolse opvang de Herberg”, zegt Eikelboom. Eikelboom: De afgelopen periode is door oplettendheid van de Politie IJsselland geconstateerd, dat collegae uit regio Drenthe meerdere malen mensen hebben afgezet in de nabijheid van de Herberg. Er is nota bene zelfs een politiewagen uit de regio Amsterdam – Amstelland gespot! Hij stelt hierover een aantal vragen aan de burgemeester en Korpsbeheer van de regiopolitie IJsselland, H.J. Meijer.
Eikelboom heeft al eerder zijn zorgen geuit over een aanzuigende werking, als ook over de huidige krappe opvangmogelijkheden in de stad voor de eigen groeiende probleemgevallen.
Wanneer overige regio’s deze aanzuigende werking stimuleren door hun problemen over de eigen grenzen te dumpen is naar het oordeel van Eikelboom het einde helemaal zoek!
Het zojuist genoemde heeft negatieve gevolgen voor de huidige opvangcapaciteit, afspraken met omwonenden aangaande opgezette beheersplannen, overlast en uiteraard de beschikbare financiële middelen.
“Nu Zwolle eindelijk de opvang redelijk op de rit heeft, ben ik van mening dat het zojuist genoemde “dumpen” voor mij onaanvaardbaar is. Ik wil dan ook, dat U met spoed maatregelen neemt om dit onacceptabele gedrag van overige politiekorpsen te doen stoppen!”
Naar aanleiding van bovenstaande heeft Eikelboom voor de burgemeester de volgende vragen:

  1. Bent u al door u eigen organisatie geïnformeerd over bovenstaand gedrag en handelswijze van collegae politiekorpsen? Zo ja, wat heeft u hiertegen ondernomen? Zo nee, wat is de reden dat deze informatie wel bij mij terecht komt en niet bij U als Korpsbeheerder?
  2. Kunt u aangeven hoeveel mensen vanuit andere gemeenten zijn afgeleverd in Zwolle?
  3. Wat zijn hiervan de negatieve consequenties voor de opvangcapaciteit, overlast, afspraken met wijken en omwonenden, verstrekking van uitkeringen en uiteraard de beschikbare financiële middelen?
  4. Kunt u mij met spoed vertellen, wat u gaat ondernemen qua maatregelen om deze onwenselijke vorm van toestroom te voorkomen?

Ik hoop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd en verwacht dat u bovengenoemde vragen zo spoedig mogelijk beantwoordt.
Met vriendelijke groet,


 

 

Freddy Eikelboom en schoonzoon van Joop van Ommen
Fractievoorzitter Swollwacht

Reacties
 
Bericht door joop, op 14 december 2008 om 21:59

de heer J. v. O. krijgt nu krijgt al jarenlang vele tonnen op zich af, als beheerder van de WRZV en als HERBERGIER. elke politieke figuur in zwolle loopt een beetje mee te smeigelen met hem omdat ie anders een hoop lawaai maakt in de media en dat levert geen stemmen op. het zou de politici in zwolle eens sieren als ze keihard met deze persoon en zijn ondoorzichtige bv/stichting of wat het ook is zouden afwerken. dat zou meer stemmen opleveren dan ooit vermoed.

0

Bericht door john, op 14 december 2008 om 22:11

Denk dat er meer mensen staan te juichen als ze jou eens af zouden werken, Joop.
Denk dat er niemand is die de taak van Joop over wilt nemen.

0

Bericht door R.Donker, op 13 januari 2009 om 15:19

Ik kwam eind april 2002 niet in Zwolle terecht via de aanzuigende werking maar via toenmalig VVD tweede kamerlid Mevr. Elisabeth Meijer die ik in Almere om hulp vroeg voor onderdak nadat ik een week eerder een sociaal pension Arcuris ben uitgezet op de valse beschuldiging van non-verbale bedreiging van een groep bewoners waar ik al 8 maanden mee optrok.
Mevr. Elasibeth Meijer was wel bevlogen met dak en thuislozen maar liet zich onbewust vor het karretje spannen van Joop van Ommen en Margriet Meindertsma ex PvdA wethouder van Zwolle en nu senator in de eerste Kamer,ex toezichthouder RIBW Zwolle en commisaris bij woningcorporatie SWZ.
De redenen was dat ik dit sociaal pension was uitgezet omdat ik al een tijd de politiek in Den Haag op de hoogte bracht van de opvang voor dak en thuislozen zonder zorg en hulpverlening en de fraudes met subsidies en AWBZ gelden en dat beviel een wethouder en zogenaamde hulpverleners niet en die hun werkgelegenheid en inkomsten in gevaar zagen komen.
Een maal in Zwolle aangekomen maakte ik kennis met een directeurtje van de WRZV sporthallen en beheerder van een illegale opvang Hr. Joop van Ommen.
Dit persoon vertelde mij hoe hij zo sociaal bevlogen was met dak en thuislozen en kansarmen en hen huisveste en te eten gaf en hen praktische hulpverlening bood en alles uit eigen zak betaalde.
Ik maakte tijdens mijn verblijf in`de WRZV sporthallen mee hoe politieke slijmerds de deur plat liepen van de WRZV hallen om hun opwachting te maken bij de zogenaamde “burgemeester”Joop van Ommen evenzo politieagentjes en journalisten van de Stentor die allemaal een graantje mee wilde pukken van de “beroemde”taxichaffeur van Zwolle die de American dream had waargemaakt en schatrijk was geworden maar niet van het werken,dat laat hij aan anderen over onbetaald (daklozen)maar eerder door de subsidies die de gemeente Zwolle beschikbaar steldt voor de opvang van dak en thuislozen zonder te controleren waar dit gemeenschapsgeld aan besteed werd en waar een gedoogbeleid werd gehandhaafd rondom de WRZV sporthallen waar evenementen plaats vonden en muziekfestivals en concertten zonder de benodigde vergunningen als je zoals Joop van Ommen maar “relaties “heeft binnen de gemeentepolitiek zoals een ex PvdA wethouder en een schoonzoon lid van de gemeenteraadfractie Swollwacht die het beleid,uitvoering en belangrijke besluitvorming overbrieft naar schoonvaderlief.
Ik verbleeg een jaar in de WRZVsporthallen en overnachte in de kleedkamers omdat ik de zuipende en snuivende daklozen in de bouwvallige keetjes niet kon aanzien.
By the Way, alles was mogelijk achter de WRZ sporthallen zoals daklozen die onbetaald de evenemten binnen te hallen stonden op te bouwen en bardiensten draaide en te werk werden gesteld in de snackkramen bij de Whytermeplas en Oosterenkstadion ook onbetaald en waar corrupte raadsleden dit “”sociale activiering”” noemde maar gewone ordinaire slavernij is.
Zie:http://www.groephop.nl/zwolle.htm
Na een jaar de mooie beloftes aan te moeten horen van dat hij voor een huisje zou zorgen en hulp bieden door Joop van Ommen en zijn gebral in de lokale en landelijke media over hoe geweldig hij niet was en de politiek bestreed kwam ik erachter dat hij gewoon een duurbetaalde loopjongen was van de PvdA en aanhang die de daklozen moesten gijzelen achter de WRZV sporthallen zodat zij geen aanspraak konden maken op hun sociale rechten zoals onderdak,inkomen en een eigen sociaal leven wat een aanslag zou betekenen op het gemeentelijk budget van Zwolle.
Ik vroeg toen zelf een woning aan met 20 jaar woonduur uit Almere in mei 2003 mmaar werd gedwongen woonbegeleidng te aanvaarden van RIBW Zwolle en schuldhulpverlening aan te vragen anders kon ik geen woning krijgen en anders dan William Dogger van Swollwacht beweerde in de Zwolse Courant in 2003 heb ik totaal geen hulp ontvangen van Joop van Ommen en met mij honderden dak en thuislozen.
Zij zijn gewoon een economische opbrengst voor hem geweest en verder in de stront geholpen met medewerking van het gemeentebestuur van Zwolle die de Welzijnswet van 1994 ontduikt wat betreft het opzetten van beleid en 24 uursopvang voor dak en thuislozen met zorg en hulpverlening zoals dit in de wet is vastgelegd maar door de 43 centrumgementes die geoormerkte specifieke uitkeringen ontvangen niet uitvoeren en dak en thuislozen van het kastje naar de muur sturen met hun hulpvraag.
In 8 jaar schrijven naar de politiek in Den Haag zowel ministeries als tweede kamerfracties en de Inspectie voor de Gezondheidszorg en de Nza en algemene rekenkamer leerde mij dat Nederland Fraudeland nr.1 is waar elke beunhaas met graaienende vingertjes een opvang kan opzetten met paar man en een bestuursstructuur en met wat ongemotiveerd personeel indicaties mogen vaststellen bij zogenaamde zorgwekkende zorgmijders en overlastgevers zoals daklozen worden genoemd en dan bij het CIZ en zorgkantoor AWBZ gelden kunnen claimen voor niet geleverde zorg of hulpverlening,want niemand controleert de zorgaanbieders en het CIZ of zorgkantoor gaat geen navraag doen bij de client of zijn hulpvraag overeenkomt met het zorgaanbod.
Gevolg is dat de belastingbetalers steeds meer kan opdraaien voor de hogere zorgpremies en AWBZ premies omdat er geen fraudebestrijding is ondanks wat de Rijksoverheid staat te beweren.
De inspectie voor de Gezondheidszorg controleert al jaren periodiek geen zorg en welzijnsinstellingen meer omdat zij te weinig inspecteurs hebben,kijk maar naar de thuiszorg en recentelijk Stichting Philadelphia. En zo kon het Leger des Heils ook hun malafide werkwijzes uitbouwen en dak en thuislozen financieel uitplukken middels hoge eigen maandelijkse bijdrages voor verblijf/gijzeling binnen de opvanginstellingen en waar ook niet gecontroleert word door de Inspectie vor de Gezondheidszorg of de Nederlands Zorgautoriteit en waar controles vanuit de gemeentes helemaal geen sprake is op beleid en uitvoering en correcte besteding van subsidies en dat is al 20 jaar aan de gang.
De dak en thuislozenproblematiek word kunstmatig in stand gehouden over de ruggen van de dakozen zelf en de belasting betaler,en hulpverleners zijn te beroerd om hun werk goed te doen binnen de opvang met hun SPH opleidinkjes en hun eigenbelangen.
Min verhaal in het kort staat op de weblog van SP Krista van Velzen onder Iedereen Onder Dak.
Ik ben opnieuw tijdelijk dakloos door een bepaalde groep personen en hun streken omdat ik teveel openbaar wil maken aan fraudes en verduisteringen van gemeenschapsgelden maar ik vecht terug!
R. Donker te Zwolle

Over anaconda15

1.80 meter lang blauwe ogen Nederlands Techneut en gek op wetenschap Erg handig en visionair
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s