RE: Hoe een hebzuchtige christelijke maatschappij door de eeuwen heen om gaat met armlastigen zoals dakloze zwervers en bedelaars in Nederland

Amnesty.nl Mensenrechten EncyclopedieDaklozen

Daklozen 

Het recht op behoorlijke huisvesting geldt als een van de fundamentele mensenrechten. Dakloosheid komt op grote schaal voor in ontwikkelingslanden, maar neemt ook in de steden van Europa en de VS toe, o.m. als gevolg van bezuiniging op sociale voorzieningen en minder opname in psychiatrische instellingen. De VN riepen 1987 uit tot Internationaal jaar van de daklozen. De doelstelling was het stimuleren van de internationale belangstelling voor en betrokkenheid bij het probleem van de verstedelijking in ontwikkelingslanden. De Nederlandse Habitat Commissie werd opgericht in 1984 met als taak het coördineren van activiteiten van de ngo’s voor het recht op een woning. In Nederland worden daklozen onder meer opgevangen door het Leger des Heils. Het aantal daklozen in Nederland is sinds de jaren negentig sterk gegroeid en wordt geschat op enkele tienduizenden. Die tendens liet zich ook zien in andere landen; in New York waren er in 2001 rond 30.000 daklozen. De oorzaak van de stijging is gelegen in onder meer de woningnood, maar vooral in de afbraak van voorzieningen (minder plaatsen in psychiatrische inrichtingen), het toegenomen aantal scheidingen en verminderde bereidheid om familieleden in huis op te nemen. Dakloosheid in een ernstig probleem in India, vooral bij dalits (kastenlozen), zoals in campagnes van o.m. Martin Macwan aan de kaak werd gesteld.

 Zwervers en landlopers werden in de christelijke middeleeuwen vaak getrakteerd op afgrijselijke lijfstraffen.Is er dus veel veranderd in al die tijden?Nee dus want hier in de 21ste eeuw sleept een dakloze burger met zijn persoonlijke bezittingen door een storm genegeerd door de christelijke veroorzakers van de dak en thuislozenproblematiek die zelf volgevreten bij de warme kachel zitten.

 Lijst van uitvoeringsmethoden van de doodstraf  de meeste methodes  werden toegepast door “humane christenen””zoals het christendom bij Europese “ongelovigen” er in is geslagen met zwaard en schild door roomse kruisridders maar dat mag niet meer in onze “beschaafde tijd”een daarom word de chantage toegepast van het onthouden van de sociale rechten als  er niet word toegegeven aan evangelisatie door kerkelijke organisaties die gesubsidieerd worden door de Rijksoverheid.

 
Invalide zwerver in elkaar geslagenBeeld: Politie Haaglanden
16 september 2011 om 20:25
Invalide zwerver in elkaar geslagen

Drie laffe mannen hebben een invalide, slapende zwerver in Den Haag zwaar mishandeld. De politie heeft daar schokkende beelden van vrijgegeven in de hoop dat iemand de daders herkent.

De 53-jarige zwerver lag op zondag 24 juli in zijn rolstoel te slapen in een nisje bij de Koninklijke Bibliotheek toen hij zonder enige aanleiding werd aangevallen door drie jongens. Ze slaan de man, ze bekogelen hem met stenen en gooien zelfs een fiets tegen hem aan. Daarna gaan ze er lachend vandoor. Een bewakingscamera legde het incident vast. De politie heeft die beelden nu vrijgegeven. Mogelijk komen er daardoor bruikbare tips. De dakloze man heeft wonder boven wonder geen ernstige verwondingen opgelopen door de mishandeling. Klik hier voor de beelden.

Daklozen spelen bingo om plaats in opvang

ROTTERDAM –  Daklozen die in het nachtopvangcentrum Havenzicht in de Rotterdamse deelgemeente Kralingen-Crooswijk willen overnachten moeten vaak eerst een potje bingo spelen om een slaapplaats te bemachtigen. Omdat er zich doorgaans meer daklozen aanmelden dan er slaapplekken zijn, heeft de opvang het bingospel ingevoerd bij wijze van eerlijke loting. Dat heeft een medewerker van het centrum vrijdag bevestigd naar aanleiding van berichtgeving in dagblad Metro.
 
Foto: Fotopersburo Dijkstra
 
Het overschot aan daklozen heeft volgens de medewerker onder meer te maken met de recente sluiting van de nachtopvang aan de Smirnoffweg. „Onbegrijpelijk”, noemt de medewerker de sluiting. „Blijkbaar denkt de gemeente dat er voldoende opvang is voor daklozen, maar dat is helemaal niet zo. Er komen er juist steeds meer bij”, aldus de hulpverlener.

Volgens de GGD in Rotterdam zijn er wel genoeg plaatsen in de nachtopvangcentra in de stad. Een woordvoerster zegt dat opvanginstellingen daklozen die ze niet kunnen onderbrengen moeten doorverwijzen naar een andere instelling waar nog wel plek is. „Wel is de ene voorziening populairder dan de andere. Daarom moeten hulpverleners soms nee verkopen, en dat is natuurlijk lastig”, aldus de woordvoerster.

Laatste update: 17 september 2011 om 11:32

Brand verslaafdenopvang Churchilllaan ‘s-Hertogenbosch

3 video’s

Laden…
 
Meldingspictogram

Sluiten

Werk bij naar de nieuwste versie van Flash Player voor betere afspeelprestaties. Werk nu bij of bekijk meer informatie.
786 aantal keren bekekenVideostatistieken weergeven

Ik vind dit leukLeukIk vind dit niet leukToevoegen aanDelenMarkeren als ongepast

Laden…
Meldingspictogram
Als je afspeellijsten wilt gebruiken, moet je je registreren voor een gebruikersnaam en kanaal
Meldingspictogram
 
 
Laden…
 
 

Geüpload door op 23 feb 2008

In de nacht van 22 op 23 is de toekomstige verslaafdenopvang in rook opgegaan. De bewoners van de Kruiskamp waren hier over het algemeen niet rouwig om.

 

Dakloze man vriest dood in Zwolle

maandag 6 februari 2012 16:58
   
Zwolle – In bosjes van het talud van de A28 aan de afrit binnenstad Zwolle is maandagochtend rond 08.30 uur, door passanten een dode man aangetroffen.

‘Het betreft een 51-jarige man uit Zwolle, die staat ingeschreven in de nabij gelegen daklozenopvang De Herberg’, meldt de politie maandag. De man was daar zaterdagavond laat voor het laatst gezien.

De man was wel vaker meerdere dagen afwezig. ‘Onderzoek heeft uitgewezen dat er geen sprake is van een misdrijf’, aldus de politie.
U bevindt zich hier › Regio › Almelo-Stad

Wijkagent ziet met plek voor zwervers wens vervuld

  donderdag 04 augustus 2011 | 15:25 | Laatst bijgewerkt op: vrijdag 05 augustus 2011 | 12:04

Tekstgrootte tekst verkleinentekst vergroten
Zwervers zorgen voor overlast rond de stadsvijver.<br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br />
Archieffoto: Rikkert Harink Zwervers zorgen voor overlast rond de stadsvijver. Archieffoto: Rikkert Harink
ALMELO – Met het inrichten van een plek voor zwervers in de Bellavistastraat komt het gemeentebestuur tegemoet aan een uitdrukkelijke wens van de politie. De wijkagent voor de binnenstad, Henk Buis, heeft er zich in het bijzonder sterk voor gemaakt.

Buis, die binnenkort naar een andere wijk verhuist, heeft de daklozen en verslaafden in de Almelose binnenstad in zes jaar goed leren kennen. Hij ontwikkelde ook gevoel voor de zwervers en hun trieste bestaan waarin verslaving aan alcohol en drugs vaak een overheersende rol spelen.
De wijkagent was degene die vorig jaar voorwaarden stelde bij het besluit om overlast veroorzakende zwervers uit het centrum te verbannen. Hij vond dat die maatregel alleen kon worden genomen als de groep een plek kreeg waar ze hun ding wel kunnen doen.
Dat ding bestaat voornamelijk uit het drinken van alcohol, een bezigheid die in de openbare ruimte verboden is. Buis: „Het mag niet, maar het had bij ons niet de hoogste prioriteit telkens in te grijpen. Het begint ook altijd vrij rustig. Maar als de dag vordert worden de meesten dronken. Sommigen gaan zich dan vervelend gedragen. Ze roepen vrouwen na, maken seksistische opmerkingen, schelden. Er wordt geürineerd waar anderen zicht op hebben.”
Buis vond ook dat de misdragingen niet kunnen worden getolereerd. Maar zei erbij dat er dan wel een plek moest komen waar wel alcohol gedronken mag worden. „Achter Tactus bestaat sinds enige tijd die mogelijkheid. Maar niet iedereen wil daar steeds naar toe. Er was een tweede plek nodig.”
Die komt er in de Bellavistastraat waar een braakliggend terrein is gevonden. Er staan een paar bankjes en er komt nog een toilet. Een afdak zit in de planning. De zwervers krijgen materialen om de plek naar hun wens in te richten. Buis: „Ze kunnen er iets moois van maken. Zo is het ook met de groep besproken en ze zijn er blij mee. Zwervers vinden het niet leuk telkens de politie naast zich te hebben staan.”
Het mag geen plek worden waar alles kan. Medewerkers van Tactus zullen een paar keer per dag langs gaan, stadstoezicht en politie ook. Buis: „Het moet geen vrijstaat worden. We willen daar geen barbecues.”
Met de plekken bij Taxus en in de Bellavistastraat om naar te verwijzen kan de politie harder optreden tegen het drinken in de binnenstad, zegt Buis. „Daar gaan we nu een zero tolerancebeleid voeren. Wie er wordt betrapt met een bierblik aan de mond kan rekenen op een boete van 70 euro.”
Het veroorzaken van overlast is een ander verhaal. Bier drinken op straat is verboden, maar wordt door Buis niet beschouwd als overlast. Maar schreeuwen, schelden of urineren in het openbaar zijn dat wel. Mensen die daar vaker dan twee keer op worden betrapt kunnen op basis van de Overlastwet een gebiedsverbod opgelegd krijgen voor drie maanden.
Buis: „Maar dat betekent alleen dat ze niet in een precies omschreven gebied mogen komen. Waar ze wel naar toe gaan is hun zaak. Mensen zijn vrij om te staan en gaan waar ze willen. We kunnen ze dus niet dwingen naar de Bellavistastraat te gaan, we kunnen er hooguit naar verwijzen.”
Voor Buis zijn de maatregelen een stap in de goede richting. Hij zou graag zien dat er in de stad ook nog een gebruikersruimte voor harddrugsgebruikers en een woonvoorziening voor daklozen komen.
Maar een gebruikersruimte, zoals in Enschede, is een dure zaak. Er moet onder andere toezicht zijn door een verpleegkundige.
Enschede kent ook een hostel waar daklozen kunnen wonen zonder verplichtingen. Buis: „De ervaringen zijn heel goed. Je ziet dat mensen er daar bovenop komen, sommigen hebben zelfs een baan gevonden. Dat is natuurlijk prachtig. In Almelo wordt er aan gewerkt. We zijn er mee bezig, maar het is lastig rond te krijgen.”

Dwangarbeid

https://anaconda15.wordpress.com/2011/11/13/daklozen-gaan-sneeuwruimen-in-zwolleeen-idee-van-swollwachtraadslid-de-hr-hans-borreleen-echte-blauwvingermentaliteit-volgevreten-meesters-heersen-over-kansarme-slaven/

Swollwacht vecht voor loon daklozen

door Sander Lindenburg. vrijdag 30 oktober 2009

ZWOLLE – Freddy Eikelboom van de fractie Swollwacht en Joop van Ommen, ‘de Godfather van de daklozen’ zoals hij zichzelf noemt, zijn op voorhand tegen elk plan dat de dak- en thuislozen hun maximaal 20 euro per week voor hand- en spandiensten zou afpakken. “Er is een ambtenaar binnen het gemeentehuis die gelekt heeft dat daar aan gewerkt zou worden”, zegt Van Ommen.

Volgens hem wordt deze aanval op wat volgens hem een uiterst succesvol systeem is direct na de gemeenteraadsverkiezingen van maart ingezet. Van de kant van de gemeente was daarvan gisteren echter geen bevestiging te krijgen. Wethouder Erik Dannenberg laat via de afdeling voorlichting weten dat hij in de gemeenteraadsvergadering van komende maandag op de opmerkingen en vragen van Swollwacht zal reageren.

“Er is ons ter ore gekomen dat de vergoeding van zowel de dagloonprojecten voor dak- en thuislozen als de dagbesteding in De Herberg op losse schroeven staat. Dit vanwege de interne overdracht van verantwoordelijkheid van Wijkzaken naar Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Deze projecten zijn tot vandaag altijd vanuit de potjes tegen overlast in de woonomgeving bekostigd, maar zouden nu betaald moeten worden uit de re-integratie en participatiemiddelen, waar voor beiden genoeg is te zeggen”, stelt Eikelboom in het schrijven aan het college van B en W.

“Het maakt mij dan ook niet uit, uit welk potje dit project gefinancieerd gaat worden. Ik wil alleen dat de vergoeding voor dit project ook de komende jaren overeind blijft, zodat de doelgroep op een positieve wijze actief kan bijdragen aan de Zwolse samenleving”.

Eelke Blokker, directeur van opvanghuis De Herberg, onderschrijft dit betoog: “Daklozen mogen met behoud van hun uitkering maximaal zo’n 1500 euro bijverdienen in een jaar; dus 20 euro per week. Voor ons is dat erg belangrijk, want het blijkt echt dat ‘ledigheid des duivels oorkussen’ is. Als we ze dit niet kunnen laten doen, dan moeten we ze overdag de straat op sturen. En voor die vijftig cent per uur maken ze de smerigste wc’s schoon, werken in de tuin en knappen het kerkhof hier op de hoek op. Het is simpel werk, maar zij ontlenen hun eigenwaarde er aan

Politie waarschuwt voor overlast psychotische zwervers

politiezwerversEen dakloze in Berlijn, gefotografeerd in januari van dit jaar. Foto AFP / Timur Emek
Als het kabinet de geplande eigen bijdrage voor psychiatrische patiënten invoert, leidt dat tot grote overlast in de steden. Dat voorspelt de landelijke GGZ-expertgroep van de politie vanochtend in de Volkskrant. Verslaafden, zwervers en psychotische personen dreigen door de maatregelen op straat te belanden.

De eigen bijdrage van tweehonderd euro geldt volgens het ministerie van Volksgezondheid niet voor crisisopnamen. Maar crises moeten juist worden voorkomen, zeggen de politie-experts. De zwaarste patiënten hebben weinig geld en motivatie, waardoor ze zich dreigen af te keren van hulpverleners. Het zou gaan om zo’n 160 duizend personen, aldus persbureau Novum.

De politie vreest dat het werk van de laatste jaren voor niets is geweest. “De afgelopen jaren is hard geprobeerd hen te verleiden tot zorg. En dat lukt”, licht Hans Slijpen van de politie Utrecht in de krant toe. De zichtbare overlast zou zijn verminderd. “Maar als je dan ook nog eens een rekening gaat presenteren voor iets wat mensen niet willen, dan raak je ze kwijt.”

  

Daklozen Amsterdam in actie tegen boetes

Redactie − 05/09/11, 18:12

In mei prostesteerden daklozen bij de Stopera tegen de slechte nachtopvang. © anp

Daklozen in Amsterdam zijn de boetes voor het slapen op een bankje zat. Daarom laat de Daklozenvakbond aanstaande donderdag van zich horen tijdens een raadscommissievergadering.

De daklozen stellen dat de boetes die ze krijgen de samenleving tonnen kosten. ‘Daklozen, die zonder overlast te veroorzaken alleen maar op een bankje slapen, worden bekeurd met 60 euro die zij nooit kunnen betalen en belanden zo voor 24 uur in de cel. Een dagje gevangenis kost de samenleving circa 350 euro. Zo smijt de gemeente met elk bonnetje 290 euro het raam uit.’ Het bekeuren van vijf daklozen per nacht zou uitkomen op ruim een half miljoen euro per jaar.

‘Geachte Burgemeester, Beschermheer van alle daklozen: Stop met dit voor daklozen en voor de gemeente onzinnig beleid! Bescherm de daklozen en bescherm uw eigen begroting!’, aldus de bond

 

‘Hongarije in de fout met straf daklozen’

Door: redactie − 17/04/12, 12:01  − bron: ANP
© ANP. Dakloze met een hond in Boedapest

‘Hongarije is fout bezig door het strafbaar te maken om dakloos te zijn, stelde mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch (HRW) vandaag. Deze nieuwe regel, die zondag inging, is volgens de organisatie strijdig met de mensenrechten.

Wie in Hongarije langdurig rondhangt in bijvoorbeeld een park, kan een boete krijgen van 50 euro of 75 dagen celstraf. ‘Het is onlogisch de armste mensen in de samenleving te raken alleen maar omdat ze op straat leven’, zei Lydia Gall, onderzoeker Oost-Europa van Human Rights Watch.

In Hongarije leven circa 30.000 daklozen, voor wie onvoldoende opvangplekken zijn. De hoofdstad Boedapest bijvoorbeeld heeft 5000 bedden voor de 8000 daklozen, aldus HRW.

Gefotografeerd in het Potgietersingelpark onvrijwillig  slapend  op een stenen monument in Zwolle wegens onmenselijk opvangbeleid

28 jaar arbeid,belastingen en premies betalen,20 jaar zelfstandig wonen in Almere en dan door toedoen van een nieuwe directie na geheime overname van ons bedrijf word je arbeidsovereenkomst en voorwaarden geschonden en laat de vakbond FNV kiem na 27 jaar betalend lidmaatschap je in de steek en sta je dak en thuisloos op straat en beginnen de omzwervingen langs zwaar gesubsidieerde opvanginstellingen in diverse gemeentes, dan blijkt er geen hulpverlening aanwezig in Nederland voor daklozen zonder verslavingen en zogenaamde psychiatrische achtergronden nog een sociale advocatuur die voor je rechten op komt.Maar ontzettend dankbaar voor de medelevenheid van voorbijgangers en argwanend richting de “christelijke hulpverleners”” en bemoeizuchtige daklozen.

 

Over anaconda15

1.80 meter lang blauwe ogen Nederlands Techneut en gek op wetenschap Erg handig en visionair
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s