Subject: FW: De firma List&Bedrog Zwolle

From: kingkong1621@live.nl
To: ad@ad.nl; cda.publieksvoorlichting@tweedekamer.nl; cdja.maastricht@gmail.com; christenunie@tweedekamer.nl; cie.vws@tweedekamer.nl; d66@tweedekamer.nl; fractiezwolle@sp.nl; g.vanittersum@platformggz.nl; g.wilders@tweedekamer.nl; groenlinks@tweedekamer.nl; h.drost@tweedekamer.nl; hart@sbs.nl; i.y.tan@chello.nl; ikg@cmo-flevoland.nl; info@devrijspreker.nl; info@laatjenietkisten.nl; l.jacobi@tweedekamer.nl; jvwzakelijk@gmail.com; k.vaartjes@amnesty.nl; kamer@sp.nl; l.hartings@tweedekamer.nl; mjonkers@ggznederland.nl; nieuwsdienst@trouw.nl; nrc@nrc.nl; nova@novatv.nl; pvda_voorlichting@tweedekamer.nl; politiek@nd.nl; pvv@tweedekamer.nl; r.dboer@tweedekamer.nl; redactie.elsevier@elsevier.nl; redactie@eenvandaag.nl; redactie@parool.nl; redactie@telegraaf.nl; redactie@volkskrant.nl; sgp@tweedekamer.nl; straatadvocaten@gmail.com; tips@leeuwardercourant.nl; tros@radar.nl; vereniging@nvj.nl; voorlichting@minvws.nl; voorzitter@dwars.org; vvdvoorlichting@tweedekamer.nl; w.tonissen@tweedekamer.nl; watvdheijden@almere.nl; zmag@xs4all.nl; zembla@vara.nl; cip@ciz.nl; elly@straatconsulaat.nl; fraudebeheersing@zn.nl; h.weijgertse@tele2.nl; info@bijstandsbond.org; info@pgb.nl; info@zwerfjongeren.nl; l.voortman@tweedekamer.nl; lvt@thuisloos.nl; maatschappelijkeopvang@loc.nl; meldjezorg@platformggz.nl; meldpuntcorporaties@minvrom.nl; meldpunt@igz.nl; office@feantsa.org
Subject: RE: De firma List&Bedrog Zwolle
Date: Mon, 6 Aug 2012 12:51:05 +0200

de Stentor
 • Nieuws uit:

U bevindt zich hier › Regio › Zwolle

Piek in klachten opvang dakloze

Auteur: door Caspar van Oirschot |   zaterdag 04 augustus 2012 | 06:55

 
ZWOLLE – Het aantal klachten over dak- en thuislozenopvang in Zwolle is het afgelopen half jaar explosief gestegen.

Dat blijkt uit kwartaalcijfers van Zorgbelang Overijssel, dat het meldpunt vormt voor de Wet maatschappelijke ondersteuning. In de eerste drie maanden van dit jaar kwamen er bij het Meldpunt 21 meldingen van cliënten van de zorginstellingen binnen over De Herberg, dagopvang Bonjour en het Nel Banninkhuis, in het tweede kwartaal waren dat er zelfs 26. Ter vergelijking: in het laatste kwartaal van 2011 is geen enkele klacht over daklozenopvang geregistreerd. De aard van de klachten over de opvang is divers. Zo zijn er klachten over het rookgedrag en druggebruik op de slaapzalen; anderen klagen over de veiligheid en gebrek aan rust of het niet goed controleren van cliënten op drugs- of wapenbezit. In enkele gevallen wordt personeel niet of gebrekkig begeleiden verweten. Zorgbelang geeft geen oorzaak voor de plotselinge klachtenpiek.

 
 
Geen 24 uursopvang met zorg en hulpverlening op maat voor dak en thuislozen maar wel met repressiebeleid aan het werk gezet onbetaald
 
Gericht aan Kamerleden en de media.,

 
In dit Rtv Oost item staat medewerker leger des heils Zwolle Jan Zandvliet reclame te maken voor de 140.000 euro per jaar kostende soepbus die geen enkele functie heeft in de vorm van bemoeizorg maar waar de medewerker/sters public relations uitvoeren ten behoeve van opvanginstellingen zonder zorg en hulpverlening leger des heils en de herberg die dakloze clienten financieel uitkleden en onbeschoft behandelen en niet op weg helpen naar zelfstandig wonen want dat is de opdracht die het personeel mee krijgen van de leiding van de instellingen om zo de eigen organisaties met gemeenschapsgeld overeind te houden.
Link:http://www.rtvoost.nl/tv/default.aspx?uid=235669
 
In deze You Tube video-opname staat de een of andere troela van het leger des heils reclame op te voeren voor de nachtopvang Nel Banninkhuis die in 2005 al gesloten had moeten worden vanwege ongeschiktheid van het pand als verblijf en slaapplaats,deze opvang had in feite nooit geopend mogen worden in 1997 want sindsdien zijn er heel wat dakloze clienten er geestelijk aan onder door gegaan door verblijf in dit walgelijk hok waar je nog eens geen hond in zou toelaten.
Maar die zogenaamde schijnheilige christelijke medewerkers/ster hebben daar geen moeite mee want het levert hun muntjes op om de GeldGod Mammon te dienen maar zorg en hulpverlening en menselijkheid bieden zij niet.
Link: http://www.youtube.com/watch?v=7Sj67cmC1yM

Nel Banninkhuis en Soepbus sneuvelen

  dinsdag 19 juni 2012 | 11:20 | Laatst bijgewerkt op: dinsdag 19 juni 2012 | 16:24

Tekstgrootte tekst verkleinentekst vergroten

De soepbus in Zwolle. Foto: ANP

 
ZWOLLE – De gemeente Zwolle zet definitief een streep door de subsidie aan het Nel Banninkhuis en de Soepbus. De nachtopvang van dak- en thuislozen neemt daardoor vanaf 1 augustus geen nieuwe mensen meer op. De deuren sluiten op 1 januari.

De SP en GroenLinks dienden beide nog een motie in om zeker te weten dat het goed komt met de opvang van dak- en thuislozen als de subsidiekraan dicht is. In beide gevallen wist wethouder Nelleke Vedelaar de rest van de gemeenteraad voldoende te overtuigen van de maatregelen die het Leger des Heils en de gemeente nemen om te voorkomen dat mensen in Zwolle op straat moeten slapen.
“Als zich problemen voordoen, dan zullen we doen wat nodig is om ze op te lossen”, zei Vedelaar. “Maar we nemen maatregelen op basis van cijfers en niet door op voorhand het aantal slaapplekken te verhogen.” Dat is wel wat de SP met haar motie behelsde. De socialisten verzochten het college direct extra plakken te realiseren, als blijkt dat er mensen op straat moeten slapen. SP-voorvrouw Tjitske Siderius: “Die voorwaarde moet overeind blijven.”

Ondanks de opnamestop per 1 augustus zit  Nel Banninkhuis alweer bomvol met daklozen in een uitzichtloze situatie.
 
De Zwollenaren zijn het liegen en schenden van wetten dus nog niet verleerd als de legende van de blauwvingers op de juiste waarde word uitgelegd en daar zijn dak en thuislozen zich goed van bewust gezien de onmenselijke behandeling die zij ondervinden in Zwolle.

Canon van Zwolle in de klas  www.canonvanoverijssel.nl

Regiocanons  >  Overijssel  >  Salland  >  Zwolle in de klas

Blauwvingers

1230-2008

Echte Zwollenaren

Tijd van televisie en computers

Bekijk m’n vingers maar?

“Ik ben een Zwollenaar, een echte Zwollenaar. […] Bekijk m’n vingers maar, ik ben een Zwollenaar!” Deze tekst komt uit het volkslied van Zwolle. Waarom zingen de Zwollenaren over hun vingers? Dat komt door een middeleeuwse ruzie.

Stuivers

Het verhaal gaat dat Kampen in Zwolle een aantal kerkklokken liet maken. De Zwollenaren stuurden een veel te hoge rekening naar Kampen. En de klokken bleken ook nog eens beledigende liedjes te spelen. Om wraak te nemen, betaalden de Kampenaren de rekening in koperen stuivers. Het kostte de Zwollenaren dagen om het geld te tellen. En ze kregen er blauwe vingers van. Want koper laat blauwe vlekken op je vingers achter.

Blauwvingers

In het echt hebben de Zwollenaren hun bijnaam gekregen door verraad aan hun baas, de bisschop van Utrecht. Zij hadden hem trouw gezworen. Daarbij werd de wijs- en middelvinger in de lucht gestoken. Maar later liepen ze over naar de vijand van de bisschop, de hertog van Gelre. Sindsdien worden de Zwollenaren Blauwvingers genoemd. In de Middeleeuwen was geen Zwollenaar trots op deze bijnaam. Maar nu vinden de inwoners van Zwolle het juist leuk. Als je om je heen kijkt, zie je de naam overal terug: bijvoorbeeld in de Blauwvingerdagen en de Blauwvingerkoekjes.

Echte Zwollenaren

Tot ongeveer 1800 voelden de Zwollenaren zich in de eerste plaats inwoners van hun stad. De stad was veel belangrijker dan Nederland. In iedere stad golden andere regels. Daardoor waren de inwoners meer betrokken bij hun stad dan nu. Dat lieten ze ook zien. Veel mensen droegen dezelfde kleding. Dat noem je klederdracht. En ze spraken het Zwols dialect.  

 

 

                                                                          

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Hoelang blijft het pinokkiogemeentebestuur van Zwolle nog onwaarheden verkondigen?                                          
Het Rtv Oost item waar de SP Zwolle vragen stelt over de heropening van de illegale opvang WRZV hallen en waar Joop van Ommen als vanouds weer zijn melo-dramaspel gaat spelen als zichzelf benoemde hulpverlener om zo verder de gemeentelijke begroting van zwolle financieel een poot uit te draaien zoals dat al jaren het geval is gezien de gigantische huurschulden die de Hallen hebben aan de gemeente Zwolle dankzij “creatief boekhouden” zodat hij niet hoeft te werken en toch een flamboyant leventje kan leiden met medewerking van zijn hypcriete PvdA salonsocialistische vriendendenkring
Rondleiding  door de Herberg een opvang zonder zorg en hulpverlening,letterlijk een AWBZ gijzeling voor dak en thuislozen.
 
Filmpje over het bedrog de Herberg aan de Nijverheidstraat waar daklozen bestolen worden van hun inkomsten maar niet op weg worden geholpen naar zelfstandig wonen en via onterechte indicaties AWBZ opbrengsten zijn voor niet geleverde begeleiding/hulpverlening dankzij Joop van Ommen supervisor over de herberg die daklozen ziet als handelswaar.
 
Viering 15 jaar eetcafe “Er is Hoop” in de WRZV sporthallen restaurant en waar elke woensdagmiddag dak en thuislozen en kansarme gezinnen volkomen afhankelijk worden gemaakt van schijnheilige christelijke organisaties en gereformeerde raadsleden die koken voor deze mensen zodat zij geen hogere uitkering voor levensonderhoud en zelfstandig leven claimen bij  het corrupte gemeentebestuur van Zwolle en dat valt onder schending van de mensenrechten en misdaden tegen de menselijkheid.
 
Het verhaal van Michael van Hooft  dakloze fluitist wiens uitkering werd gekort omdat volgens de gemeente Zwolle hij bijverdienste genoot door de fooien die voorbijgangers hem gaven,maar dat is geen vetpot.
 
 
De Rtv  Oost uitzending in 2008 een schrale kerst waarin drie dakloze clienten leger des heils gefimd worden door Rtv Oost gedurende de dag en waar ik tot de ontdekking kwam als een van de deelnemers die in de opname zat dat je geen  kritiek mag leveren op de zogenaamde hulpverlende instanties wat ik deed,want het word er gewoon uitgeknipt daar waar ik de opnameploeg nog waarschuwde om deze kritiek toe te laten voor een eerlijke beeldvorming.
Later kom je tot de ontdekking dat Rtv Oost door het leger des heils zwolle was uitgenodigd om reclame te maken voor het Leger in de hoop met zieligheid meer geld(subsidies binnen te halen zoals zij dit ook deden in 2011 met een fotoserie van de soepbus om de subsidies veilig te stellen voor een mislukt bemoeizorgproject als de leger des heils soepbus.
Link:http://www.rtvoost.nl/tv/default.aspx?uid=94853
 
Plaatje bij Soepbus weg en opvang dicht
ZWOLLE – De Soepbus verdwijnt en het Nel Banninkhuis gaat dicht. Dat zijn enkele bezuinigingsmaatregelen die dak- en thuislozen in Zwolle op korte termijn gaan voelen.
 
 
 

 
Ik R. Donker sliep o.a.198 nachten buiten op een stenen monument  2011 in het Potgietersingelpark en al die tijd zag ik geen leger des heils soepbus medewerker/sters of iemand van de gemeente Zwolle die zich om mij bekommerden,wel aardige politieagenten die het Leger des Heils maar een stelletje amateurs vinden en waar zij te vaak te hulp moeten schieten(niet letterlijk nemen) als een dakloze client in een uitzichtloze situatie uit zijn dak gaat van woede en frustaties omdat hij niet op weg word geholpen.
 
De Leger des Heils oplichtingspraktijken in OverIJssel
 

Geestelijke gezondheidszorg – Beschermd Wonen voor langdurig daklozen Zwolle

Bezoekinformatie
label waarde label waarde
Adres Burg. van Walsumlaan 1
8017 CC Zwolle
Locatie Kaart waar de locatie zich bevindt
Telefoon 038-4671958
E-mail cwzw-o@legerdesheils.nl
Website www.legerdesheilsoverijssel.nl
Concern Leger des Heils Overijssel; onderdeel van st. Leger des Heils Welzijns- en Gezondheidszorg

Algemeen

Algemeen

Naam Beschermd Wonen voor langdurig daklozen Zwolle
Naam Beschermd Wonen voor langdurig daklozen Zwolle
Type instelling of aanbieder
 • Instelling voor geestelijke gezondheidszorg Uitleg instelling voor geestelijke gezondheidszorg
 • Maatschappelijke opvang
Onderdeel van Leger des Heils Overijssel; onderdeel van st. Leger des Heils Welzijns- en Gezondheidszorg
Bezoekadres Burg. van Walsumlaan 1
8017 CC Zwolle
Postadres Burg. van Walsumlaan 1
8017 CC Zwolle
Dichtstbijzijnde NS-stations Zwolle (3,20 km)
Telefoon algemene informatie 038-4671958
Bereikbaarheidstijden Centraal Coördinatie Punt op werkdagen tijdens kantoortijden
Telefoonnummer aanmelding 038-4671958
Bereikbaarheidstijden aanmelding Centraal Coördinatie Punt op werkdagen tijdens kantoortijden
Telefoonnummer crisisopvang
Bereikbaarheidstijden crisisopvang
Telefoonnummer spreekuur
Bereikbaarheidstijden spreekuur
Inloopspreekuur
Fax 038-4671958
E-mail cwzw-o@legerdesheils.nl
Website www.legerdesheilsoverijssel.nl

Toon algemeen volledig

Levensbeschouwing

Naam Beschermd Wonen voor langdurig daklozen Zwolle
Levensbeschouwing
 • Algemeen-christelijk
 • Protestants-christelijk

Routebeschrijving

Geen informatie beschikbaar

Doelstelling

Naam Beschermd Wonen voor langdurig daklozen Zwolle
Doelstelling Beschermd Wonen voor langdurig daklozen aan de Burg. Van Walsumlaan (BWW) in Zwolle een veilig en beschermd thuis voor dak- en thuisloze volwassenen met een combinatie van problemen, zoals: moeite om zich in de maatschappij aan te passen; psychische stoornissen; langdurige verslaving aan (hard)drugs en/of alcohol; en (veelvuldig) contacten met politie en justitie. Er wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met behoeften en beperkingen. Elke bewoner krijgt een eigen zorgplan om de kwaliteit van het leven van de bewoner te verhogen. Er is veel aandacht voor veiligheid, rust en gezelligheid. Doel van BWW is dat de bewoners weer zo goed mogelijk kunnen meedoen in de samenleving.

Informatie over brongegevens

Bron:
Trimbos
Laatste update:
30 juni 2011

Soorten problemen

Psychosociale problemen Uitleg psychosociale problemen

Naam Beschermd Wonen voor langdurig daklozen Zwolle
Eenzaamheid ja
Geweldservaringen ja
Leren ja
Migratie ja
Relaties ja
Rouw ja
Seksualiteit ja
Seksueel misbruik, incest ja
Trauma ja
Werk of opleiding ja
Zelfbeeld / zelfvertrouwen ja
Zingeving ja

Toon psychosociale problemen volledig

Psychische klachten

Naam Beschermd Wonen voor langdurig daklozen Zwolle
Angst, paniek ja
Beheersing van gedrag, agressie ja
Concentratieproblemen ja
Dwangmatige gedachten of handelingen ja
Fobieën ja
Gespannenheid, nervositeit ja
Lichamelijke klachten ja
Slaapproblemen ja
Somberheid, depressie ja
Stemmingswisselingen ja

Toon psychische klachten volledig

Psychiatrische ziektebeelden

Naam Beschermd Wonen voor langdurig daklozen Zwolle
Aanpassingsstoornis ja
Adhd ja
Angststoornissen ja
Autismespectrum stoornissen ja
Bipolaire stoornis ja
Cognitieve stoornis ja
Depressie ja
Dissociatieve stoornissen ja
Eetstoornissen ja
Fobieën ja
Gedragsstoornissen ja
Manie ja
Obsessief compulsieve stoornis ja
Ontwikkelingsstoornissen ja
Persoonlijkheidstoornissen ja
Posttraumatische stressstoornis ja
Psychoseksuele stoornissen ja
Psychotische stoornissen ja
Somatisatiestoornis ja
Verslaving /middelenafhankelijkheid ja

Toon psychiatrische ziektebeelden volledig

Verslavingsproblemen Uitleg verslavingsproblemen

Naam Beschermd Wonen voor langdurig daklozen Zwolle
Alcohol ja
Drugs ja
Gokken ja
Internet ja
Medicijnen ja
Roken/tabak ja
Seksualiteit ja

Informatie over brongegevens

Bron:
Trimbos
Laatste update:
30 juni 2011

Doelgroep

Leeftijd en doelgroepen

Naam Beschermd Wonen voor langdurig daklozen Zwolle
Doelgroepen
 • Adolescenten
 • Dak- en thuislozen
 • Mensen met een justitiële achtergrond
 • Mensen met psychische problemen
 • Mensen met verslavingsproblemen Uitleg mensen met verslavingsproblemen
 • Psychische én verslavingsproblemen
 • Verslaafde dak- en thuislozen
 • Volwassenen
Anders, namelijk dak- en thuislozen met een combinatie van problemen
Leeftijd
 • Adolescenten (18 – 24 jaar)
 • Volwassenen (18 – 64 jaar)

Keuzemogelijkheid man/vrouw en taal

Naam Beschermd Wonen voor langdurig daklozen Zwolle
Talen
 • Nederlands
 • Tolk beschikbaar (in overleg)

Informatie over brongegevens

Bron:
Trimbos
Laatste update:
30 juni 2011

Ondersteuning en begeleiding

Informatie en advies

Naam Beschermd Wonen voor langdurig daklozen Zwolle
Telefonisch spreekuur Uitleg telefonisch spreekuur ja
Telefonische informatievoorziening Uitleg telefonische informatievoorziening/ voorlichting/ advies ja

Begeleiding en ondersteuning

Naam Beschermd Wonen voor langdurig daklozen Zwolle
Dagelijkse bezigheden ja
Huishouding ja
Medicatie ja
Zelfverzorging ja
Naam Beschermd Wonen voor langdurig daklozen Zwolle
Contacten met instanties ja
Dagbesteding ja
Financiën en administratie ja
Onderhouden van sociale contacten ja
Vinden van een opleiding ja
Vinden van werk ja

Toon begeleiding en ondersteuning volledig

Werk en sociaal contact

Naam Beschermd Wonen voor langdurig daklozen Zwolle
Werk en sociaal contact Dagbestedingsaanbod

Georganiseerde zelfhulp

Geen informatie beschikbaar

Informatie over brongegevens

Bron:
Trimbos
Laatste update:
30 juni 2011

Behandeling en zorg

Therapie / training Uitleg therapiesetting

Geen informatie beschikbaar

Medische zorg

Naam Beschermd Wonen voor langdurig daklozen Zwolle
Algemene lichamelijke gezondheidszorg ja
Medicamenteuze behandeling ja
Methadonverstrekking ja

Opvang en opname

Naam Beschermd Wonen voor langdurig daklozen Zwolle
Logeerbed / bed op recept Uitleg bed op recept ja
Sociaal pension Uitleg sociaal pension ja

Woonvoorzieningen

Naam Beschermd Wonen voor langdurig daklozen Zwolle
Woonvormen Groepswoningen met gemeenschappelijke ruimten
Aanwezigheid professionele hulp elke dag, 24 uur per dag
Oproepbaarheid 24 uur per dag
Faciliteiten
 • inventaris / meubilair
 • maaltijdverstrekking
 • recreatief aanbod
 • wasserij
Omgeving Centrum van een grote stad

Informatie over brongegevens

Bron:
Trimbos
Laatste update:
30 juni 2011

U bevindt zich hier:

Gerelateerde informatie

Over anaconda15

1.80 meter lang blauwe ogen Nederlands Techneut en gek op wetenschap Erg handig en visionair
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s