Nederland Fraudeland: Gemeentelijke politici omgekocht door Den Haag ?

Vrijspreker.nl
 
vrijdag, 24 februari 2006
Verstuur dit artikel naar een vriend of vijandDoorsturen   Print dit artikelPrinten
 

Nederland Fraudeland: Gemeentelijke politici omgekocht door Den Haag ?

 

Gemeenteraadsverkiezingen worden hoe langer hoe meer gedomineerd door Haagse politici. *) Niet alleen worden locale partijen voor de verkiezingen officieel geboycot door nieuwe Wet- en regelgeving, maar ook de onafhankelijkheid van gemeentebesturen wordt door de Haagse Regentenkliek rechtstreeks aangetast door inperking van het budgetrecht en door nieuwe wet- en regelgeving. Hoe tegelijk aan de andere kant allerlei gemeentes proberen de kiezer te flessen wordt steeds duidelijker door het speurwerk van klokkenluider Leo Verhoef, registeraccountant.

FF Checken: www.leoverhoef.nl/
en kijken of Uw gemeente ook al op de korrel genomen is.
Voorbeeld Almere (de stad waar de ex-minister van Verkeer en Waterstaat Annemarie Jorritsma het College van B&W voorzit, die gezuiverd was van de blaam van een bouwschandaal):
2004:
– saldo van baten en lasten volgens rekening van baten en lasten: E 3,9 mio
– werkelijk saldo van baten en lasten: E 59,5 mio
– accountant: ?
Een verschil van maar liefst 55,6 miljoen Euri ten laste van de gemeentekas. Waar zou dat geld gebleven zijn ? Wie zou de verantwoordelijke accountant zijn ? Is er eigenlijk wel eentje benoemd, Annemarie ? Of durfde er helemaal niemand meer aan te beginnen ?
Zie: dossier Almere.
Helaas staat mijn gemeente er niet bij, maar als ik toevallig een kandidaat tegen het lijf loop, vraag ik hem wel, hoe hij/zij mijn belastinggeld wil besteden en verantwoorden.
Maar stemmen op een landelijke partij of door middel van een stemmachine, daar begin ik sowieso niet aan.
Hamvraag: Het Haagse knevelbeleid jegens de gemeentepolitiek doet de vraag rijzen, hoe Den Haag met de veel grotere bedragen van de Rijksbegroting omspringt.
*) Zie: Aart-Jan de G., verkiezingsadviseur
© Copyright 2006, Harry Stulemeijer

 
voeg toe aan newsnotion.nl  

 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading ... Loading …
 

Door , topic: Politiek
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.

 
Reacties
Reactie van peterk (25-02-06, 19:59) 1
Haarym wil je geen fotos meer plaatsen die Jorritsma. Daar gaat mijn bloeddruk van omhoog.
 
Reactie van peterk (25-02-06, 20:00) 2
[1] Sorry, Ik ken geen Haarym. Dat moet natuurlijk Harry zijn!!!
 
Reactie van Harry (26-02-06, 10:14) 3
 
Reactie van peterk (26-02-06, 18:52) 4
[3] Ik zit niet in die wereld, maar als ik het goed begrijp worden er, voor een leek, moeilijk te volgen wettelijke kaders geschapen. Die moeilijkheidsgraad wordt expres zodanig vastegesteld dat de gemiddelde leek er niet uitkomt. De reden zou dan zijn dat het stukje democratie (de gemeenteraad) dat betrokken is bij de goedkeuring van een zodanig gehalte is dat men absoluut geen inzicht in de methodiek heeft. Dit roept om onderkenning door het volk. Een goed punt om straks te gebruiken.
Bedankt!!!
 
Reactie van arnold (27-02-06, 14:39) 5
Kan dat allemaal zo maar ? Waarom geen rechtzaak aangespannen ?
Zie ook http://www.leoverhoef.nl
 
Reactie van Harry (8-03-06, 10:07) 6
[4]
peterk,
Aan financieel inzicht schijnt volgens Verhoef bij gemeenteraadsleden nog wel eens wat te ontbreken. (Hij geeft -gesubsidieerde- cursussen.) Is dat wat je bedoelt ?
[5]
arnold,
Door wie ?
Groet, Harry

ZIJN ALLOCHTONEN (LEES: ZWARTEN) WEER ZO DOM OM DIT KABINET TE HELPEN?

<< < (11/17) > >>

mamjo:
Quote from: @mamjo on 28-02-2011, 15:38:46 – GMT-1

Maar mamjo op wie zou jij dan stemmen of welke politie partij zou jij adviseren wat voor werkenden en niet werkenden gunstig zou zijn?
Dat weet ik nog niet precies, maar in ieder geval niet op een rechtse partij. Ik was wel een tijdje moe van de PVDA, omdat ik vond dat onder Kok en Wouter Bos deze partij een partij van elites was geworden die nauwelijks nog feeling met de gewone arbeider hadden.
Maar laat je niet gek maken door de aantoonbare leugens van rechts, vooral die van Wilders.
Ik heb weinig tot geen economische kennis, maar van wat ik heb gelezen heb ik begrepen dat gaat het helemaal niet slecht met Nederland en is zo’n begrotingstekort ook helemaal niet zo desastreus als men ons wilt doen geloven.
Mij hoef je niet te geloven, maar vraag je het volgende af:
Uitzending over de bouwfraude:
http://beta.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1015125

-Waarom hoeven die bouwbedrijven die 25 miljard die ten tijde van de bouwfraude achterover hebben gedrukt dit niet terug te betalen
-Waarom hebben de CDA en VVD ministers er destijds persoonlijk voor gezorgd dat het (zogenaamd onafhankelijke) OM de bestuurders die voor de bouwfraude verantwoordelijk waren niet heeft vervolgd?
-Al hadden die bouwbedrijven maar de helft betaald, weet je hoeveel gaten in de begroting er gedicht hadden kunnen worden?
-Waarom wordt omgekeerd een frauderende bijstandsmoeder als een zware crimineel behandeld?
-Waarom weigert Donner om een wet op te stellen om klokkenluiders te beschermen? Antwoord: heel veel van zijn vriendjes lopen de boel besodemieteren en hij is bang dat er een hele beerput opengaat.
-Waarom gaat het tarief voor de vennootschapsbelasting omlaag, terwijl er volgens het kabinet zoveel bezuinigd moeten worden?
Er wordt steeds beweerd dat onder links, het land naar de afgrond gaat. NIET WAAR:
-De grootste staatsschuld was onder een rechtskabinet en de PVDA heeft de puinhoop daarna opgeruimd.
-Het is onder de VVD dat er grote allochtonen zijn binnengehaald, immers hun vriendjes uit het bedrijfsleven wilde zo goedkoop mogelijke arbeidskrachten.
-De VVD is verantwoordelijk voor mee meeste (mislukte) geldverslindende projecten: de Betuwelijn (Annemarie Jorritsma, Loek Hermans), de Noordzuidlijn (Geert Dales), de JSF (Annemarie Jorritsma, Gerrit Zalm), de Ceteco-affaire (Joan Leemhuis-Stout), de Landsbanki-affaire (Ton Hooijmaijers), de Haagse tramtunnel (Henk-Jan Meijer), de Rotterdamse ‘blunderput’-parkeergarage (Jeannette Baljeu) en de overbodige containerterminal in de Amsterdamse haven
-Waarom worden mensen gekort die het toch al niet zo breed hebben, terwijl anderen de hypotheekrente op hun Villa van 1 miljoen kunnen aftrekken?
-Wat heb jij als werknemer eraan dat je straks geen onstlagvergoeding meer krijgt als je buiten jou schuld wordt ontslagen?
-Wat heb jij als werknemer eraan dat jouw vast contract straks geen waarde meer heeft?
Laat je niet wijsmaken dat het goed voor ons allen is, het is alleen goed voor hun vriendjes de bestuurders van ondernemingen.
-Wie denk je dat ze bij een crisis of andere bezuiniging als eerste gaan ontslaan, wanneer ze geen afkoopsom meer hoeven te betalen? Ouderen, Allochtonen, zieken.
Laat je ook niet wijsmaken dat veel mensen met een uitkering niet willen werken, want dit is echt niet waar. Bovendien ga je altijd een groep mensen hebben die misbruik maken van een systeem en deze mensen vind je in alle lagen van de bevolking. Bijv bij de aannemers, maar die worden niet gestraft.
Weet je hoeveel ouderen en gehandicapte heel graag een baan zouden willen, maar steevast worden afgewezen.
En zo kan ik nog een tijdje doorgaan….

 
Hoe het college van B&W Zwolle omwonenden van de dagopvang Bonjour omkoopt met geld om deze onnodige dagopvang langer open te houden tot 2011 tot de zorgboulevard gereed is maar deze word nooit gebouwd en waar de financiers Openbaar Belang en SWZ zich terug getrokken hebben en dat is allemaal afgesproken werk onderling.
 
 
Voor Bonjour hoort wat

Auteur: door Caspar van Oirschot |   donderdag 29 november 2007 | 03:59

Tekstgrootte tekst verkleinentekst vergroten
 
ZWOLLE – Een met twee jaar verlengd verblijf van dagopvang Bonjour aan de Drijbersingel leidt niet tot boosheid op wijkplatform Dieze-West.
Dat is opmerkelijk, gezien de voorgeschiedenis van de tijdelijke dagopvang voor dak- en thuislozen. Hoe dat kan? De gemeente is bereid de knip te trekken om andere wensen van omwonenden te vervullen.Op het wijkplatform Dieze-West klonk gisteravond nauwelijks een wanklank nadat wethouder Erik Dannenberg de situatie rond Bonjour had uitgelegd. En die is dat de definitieve huisvesting langer op zich laat wachten dan gehoopt. Het wordt geen 2006, zoals in den beginne geroepen is, maar het wordt ook geen 2009, zoals nu met de wijk is afgesproken. Het jaar 2011 is wel serieus in beeld als periode waarin de ‘geclusterde zorgvoorziening’ aan de Roelen- weg/Pannekoekendijk eindelijk eens kan gaan draaien. Maar gezien het feit dat er nog tal van overeenkomsten gesloten moeten worden om de grootschalige bouw op de Roelenweg mogelijk te maken kan een zekere datum niet genoemd worden.Omdat vinden en openen van een tweede tijdelijke opvanglocatie voor dak- en thuislozen de gemeente veel geld gaat kosten heeft het college van B en W toch besloten om de vraag neer te leggen in Dieze-West: wat is er nodig om langer verblijf van Bonjour mogelijk te maken?Volgens Dannenberg moet die vraag kunnen; er is volgens hem immers momenteel weinig sprake van overlast, mede dankzij inzet van omwonenden en het strakke beheersplan dat er op de opvang ligt.Elders tijdelijk dagopvang vestigen zou een hoop onrust in de nieuwe buurt en bij de doelgroep zelf geven, terwijl de huidige beheerscommissie, bewoners en handhavers een ‘geoliede machine’ vormen. Dannenberg heeft de directe omwonenden afgelopen vrijdag al gesproken over zijn wens langer te blijven, nieuw overleg volgt.De wijk zal moeten gaan bedenken wat men van de vraag van het college vindt en wat men eventueel in de wijk wil zien gebeuren, mocht de wijk instemmen met een langer verblijf van Bonjour. Dannenberg hoopt in de tweede week van januari al gezamenlijke afspraken op papier te kunnen zetten.
 
de Stentor
 

U bevindt zich hier › Regio › Zwolle

Waarom moet deze dagopvang Bonjour Leger des Heils open blijven als de politie Zwolle constant moeten komen opdraven bij calamiteiten en dakloze clienten zich de hele dag vervelen en op de tafels liggen te slapen omdat zij in de nachtopvang Nel Banninkhuis ook niet aan hun nachtrust toe komen en waar lamlendige hulpverleners/sters aanwezig zijn die alleen maar voedsel uitdelen en geen zorg en advies geven zodat de clienten zich weer op weg kunnen helpen,maar wel vergaderen en vergaderen en achter de computer  binnen komende clienten registreren A4 velletjes ophangen met achterlijke bijbelspreuken.

Eis: cel na steekpartij Bonjour

Auteur: door Caspar van Oirschot |   donderdag 03 december 2009 | 05:58

Tekstgrootte tekst verkleinentekst vergroten ZWOLLE – De 47-jarige W. de V. uit Zwolle dreigt acht maanden achter slot en grendel te verdwijnen. De officier van justitie eiste die gevangenisstraf gisteren tegen de man vanwege een steekpartij. De V. was op 16 september bij dagopvang Bonjour aan de Drijbersingel.
Hij kreeg het binnen aan de stok met een andere bezoeker. Voordat de twee kemphanen naar buiten gingen vielen er over en weer al klappen. Buiten, op het pleintje voor de opvang, ging dat verder. De rivaal van De V. hield er een wond aan zijn heup aan over. Volgens het Openbaar Ministerie omdat De V. hem met een mes gestoken had. Dat mes zou daarbij zijn afgebroken.De V. ontkende gisteren ter zitting het slachtoffer gestoken te hebben. Hij zou het mes van een derde in zijn handen gedrukt hebben gekregen. Hij had het mes naar eigen zeggen enkel gebruikt om zijn rivaal af te schrikken. Daarna zou hij het mes van zich af hebben gegooid. “Ik was bang. Ik wilde er gewoon vandoor.”Zeker twee getuigen verklaarden echter dat De V. de stekende bewegingen had gemaakt. Het slachtoffer zelf deed overigens geen aangifte tegen De V. Hij moet zelf vrijdag voorkomen bij de politierechter voor zijn aandeel in de vechtpartij. De raadsman van De V. ging voor vrijspraak, volgens hem waren er meer dan voldoende twijfels over de rol van zijn cliënt. Hij verzocht de rechtbank om onmiddellijke invrijheidsstelling. De V. heeft echter een fors strafblad.
 
U bevindt zich hier › Regio › Zwolle

Aangehouden voor lokaalvredebreuk

  donderdag 28 juli 2011 | 11:10 | Laatst bijgewerkt op: donderdag 28 juli 2011 | 11:15

Tekstgrootte tekst verkleinentekst vergroten
 
ZWOLLE – De meeste mensen komen naar Zwolle om de binnenstad te bewonderen. Een 36-jarige man kwam woensdag uit Zutphen om dagopvang Bonjour aan de Burgemeester Drijbersingel te bezoeken.
De medewerkers van deze zorginstelling wilden de man echter niet binnen hebben, maar hij weigerde te luisteren. De toegesnelde politieagenten hebben de man aangehouden en ingesloten voor lokaalvredebreuk.
 
Heino-online

   

Heino-online weet inmiddels dat er heel wat wetgeving gaat veranderen door de nieuwe Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). De gemeentes zullen ergens volgende week een brief krijgen van VROM waarin zij een prestatiecontract krijgen opgelegd.
Dit houdt in dat men de dak- en thuislozen zelf binnen de eigen gemeente moet gaan opvangen. Dit geldt met uitzondering van Blijf van mijn Lijf vrouwen voor o.a. gedetineerden die eerst in de gemeente Raalte hebben gewoond, die moeten na hun straf ook eerst terug naar de gemeente Raalte.
Overlast veroorzakers of mensen met een huurschuld die uit hun woning gezet worden, moeten binnen de gemeente Raalte worden opgevangen, dit geldt ook voor jongeren die geen onderdak hebben en afkomstig zijn uit de gemeente Raalte.
Kom je uit Raalte, ga je in eerste instantie ook terug naar Raalte.
Echter het budget van de WMO is hierop niet aangepast. Het is een zaak wat de gemeente met de woningbouwverenigingen moet oplossen.

  Jelleke Veenendaal geeft aan dat zij zich de problemen van dak- en thuislozen aantrekt.
“Daklozen moeten van de straat, iedereen moet een dak boven zijn hoofd hebben. Mensen zonder woning moet een onderkomen worden geboden met de mogelijkheid door te stromen naar betere accommodatie. Hierin moeten zij begeleiding ontvangen waarbij dagbesteding en zorg betrokken dienen te worden. Uiteindelijk ontstaat er dan een situatie waarin het voor gemeenten en daklozen een stuk prettiger wordt.”

Zij heeft in de Tweede Kamer samen met haar collega Verdaas (PvdA) een plan ingediend over de wooncarrière. Hiermee zou het zogenaamde ‘substandaard’ wonen mogelijk moeten worden gemaakt. Eenvoudige woningen, die niet voldoen aan alle strenge eisen van het bouwbesluit e.d. mogen nu niet gebruikt worden voor bewoning en dat moet voor tijdelijke bewoning wel mogelijk worden gemaakt.

 
De eerste locatie welke bezocht werd was bij Joop van Ommen in de WRZV hallen, hij heeft al jaren een aantal containers achter de sporthal staan waar de allerzwaksten uit onze samenleving ondergebracht worden. Hij gaf aan dat er hele strakke huisregels zijn m.b.t. de opvang daar. Dealen voor de deur of in de buurt mag niet, overlast veroorzaken al helemaal niet en iedereen moet om 10.00 zijn bed uit zijn. Zijn buren staan op de eerste plaats dan zijn bedrijf. De regels zijn net als thuis bij zijn vader, zegt hij. “Wil je wat moet je zelf wat doen” Hij vangt ongeveer 50 mensen op die nergens meer terechtkunnen, 20 mensen helpen tegen een kleine vergoeding van €.20,00 naast de uitkering om daar de boel en de buurt schoon te houden. Het kan gaan om vegen van de stoep in de omgeving tot het reinigen van de toiletten of de keuken. Ze eten er gewoon aan tafel in de sporthal en ruimen nadien alles zelf op. Een strak regiem wat dan ook zijn vruchten afwerpt gezien de doorstroming.
              
  Wel is hij bezorgd over het gegeven dat de landelijke overheid nu van plan is om de vergoeding voor vrijwilligerswerk af te schaffen. Jelleke Veenendal is van mening dat mensen al een uitkering krijgen en dat hier best wat vrijwilligerswerk tegenover mag staan. Je krijgt anders een scheve verhouding ten opzichte van mensen die gewoon werken. 

                          Freddie Trompetter een goede kerel in memoriam
Bij Joop van Ommen zat ook een hulpverlener die namens de woningbouw SWZ aanwezig was. Hier kregen we toch wel een beetje het gevoel van dat alles voor de mensen gedaan moest worden en dat zij zelf vooral niets moesten ondernemen omdat zij zelf niet hun problemen op konden lossen. Jelleke Veenendal had hier al helemaal geen goed woord voor over. Mensen motiveer je dan niet meer om iets te ondernemen. Maar ze zei erbij dat haar college van de PvdA er waarschijnlijk anders tegenaan keek.

Even later bezochten we Bonjour, een opvang van het Leger des Heils, hier konden we goed zien wat de hulpverlening nu werkelijk deed. Niets dus, mensen zaten passief op de bank televisie te kijken of ergens een plukje shag te bietsen.
De vestigingsdirecteur van het Leger des Heils gaf ook aan dat zij weinig huisregels hadden omdat anders de mensen wegbleven. Ook gaf hij aan dat er door het dichtdraaien van de subsidie kraan geen geld meer was voor dag activiteiten.
Jelleke Veenendaal vertelde over een project in Londen (Engeland) waar men van oude fietsen of computers nieuwe maakten en mensen hierdoor een fiets kregen of computerles. Maar de “goede”man van het Leger des Heils gaf aan dat dit wel Zwolle was en geen Londen. Einde discussie. 
Een bezoeker wilde ook nog wat vertellen, de vestigingsdirecteur was hier duidelijk niet happy mee en verdraaide in ons bijzij de woorden van deze man. Maar de boodschap was helder “Ik heb staatspensioen, ben 45 jaar oud en leef als een prins. Mijn natje en droogje krijg ik wel en als ik wil praten ga ik naar het maatschappelijk werk”.
Bij Bonjour wekt men de indruk dat men veel mensen binnen wil houden en hiermee ook veel subsidie.
Met de nodige verbazing nog op ons gezicht zijn we naar het gemeentehuis van Zwolle vertrokken.

Hier werden we ontvangen door burgemeester Meijer en wethouder Hagendoorn. Jelleke Veenendaal en wij van de Piratendebat hebben onze bevindingen aan beide voorgelegd.
Jelleke Veenendaal gaf aan dat de gemeentes desnoods op braakliggende grond wat pas over 3 of 5 jaar bebouwd gaat worden om daar kleine units voor maximaal 8 mensen neer te zetten. De werkgroep wil desnoods het bouwbesluit art. 17 hiervoor aanpassen zodat dit mogelijk gemaakt kan worden. De gemeente Zwolle geeft aan dat zij binnenkort een evaluatie gesprek hebben met beide organisaties (WRZV en Bonjour) om te kijken wat er veranderd kan en verbetert kan worden. De Wet Werk en Inkomen zal hier ook aan de orde komen om te bezien of de dak- en thuislozen hieraan voldoen. Iedereen die kan werken moet zich hiervoor ook inzetten anders vervalt het recht op uitkering.

Over anaconda15

1.80 meter lang blauwe ogen Nederlands Techneut en gek op wetenschap Erg handig en visionair
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s